واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نقاشان معاصر گیلان به تهران می آیند تهران بزرگ-ایرنا- نمایشگاه آثار گروهی نقاشان معاصر گیلان با عنوان «تشنه بر کرانه سپیدرود» از 24مردادماه در نگارخانه لاله به نمایش گذاشته می شود.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، گالری لاله در ادامه روند نمایش آثار هنرمندان شهرهای مختلف، اقدام به برپایی نمایشگاه گروهی از نقاشان معاصر گیلان کرده است.
این رویداد با هدف بررسی گستره جغرافیایی هنر معاصر و ایجاد فضای تعامل بین هنرمندان خارج از مرکز و هنرمندان شهر تهران، برگزار می شود و در نظر دارد جدیدترین تجربیات تجسمی آنان را به نمایش بگذارد.
در این نمایشگاه آثار نقاشی 35 نفر از هنرمندان پیشکسوت و هنرمندان جوان گیلانی که بخشی ساکن تهران و بخشی در استان گیلان حضور دارند، در معرض دید و بررسی علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
نمایشگاه «تشنه بر کرانه سپیدرود» با حضور هنرمندانی همچون حسین محجوبی، فاطمه روشن ضمیر(گوجی)، محمدتقی مرتاض هجری، خسرو روشن، محمدحسن رضایی، کریم نصر، فرامرز توحیدی، نعمت لاله ای، پرویز روزبه، جمشید حقیقت شناس، داور یوسفی، صمد توانا، حمیدرضا جهانی، فریدون امیدی، مهناز پسیخانی برپا می شود.
آثار محمود فخری نژاد، محمد زحمتکش، افشین آماده، رشید غلامی پور، احمد منتظری، شاهین آروین، حسین نوروزی، مازیار عمادزاده، مظفر تقوا بلسی، امید ژاله، امین شاهد، مرتضی زاهدی، زنده یاد علی عامه کن، حسن عامه کن، امیر سقراطی، امیر شعبانی پور، آیدین خان کشی پور، امین باقری، سوده بخشنده، المیرا روزبه نیز در نمایشگاه «تشنه بر کرانه سپیدرود» ارایه شده است.
در یادداشت نمایشگاه به قلم کریم نصر آمده؛ گیلان در عرصه هنرهای تجسمی ایران موقعیتی ممتاز دارد. شمار قابل توجهی از هنرمندان هنرهای تجسمی از این خطه برخاسته اند اما عجب آنکه به رغم بالیدن در آغوش طبیعت، شیوه طبیعت گرایانه و بازسازی طبیعت نقشی ناچیز در آثار این هنرمندان دارد، اینان حتی وقتی به تجلیل از زاد بوم خود می پردازند نیز با زبانی بصری پیکره ها و رویدادها را می نمایانند و این ماجرا از زمان جلیل ضیاء پور تا به امروز به همین منوال گذشته است، چه رازی در این نهفته است؟
در ادامه این یادداشت بیان شده؛ مهم تر آنکه شمار زیادی از نقاشان این جغرافیا می نویسند، نقد می کنند و در عرصه چالش های نظری نیز قلم می زنند. اینان در پی چیستند؟ از چه روی هنرمندان این قوم عرصه های عمل و نظر را مدام می کاوند؟ آیا پیوندی میان تاریخ، زیست بوم و آرمان های آنان نهفته است؟ آیا دریا و رودهای جاری در رویای این هنرمندان آرمانی در نهاد آنان به ودیعه نهاده؟ البته که چنین است، مگر می شود پیوندی میان آب، آسمان و خاک و روان تنیده نشود. دم به دم نوشدن آموزه سپید رود است. شاید راز بی قراری نقاشان کرانه سپیدرود در این است؛ تمنای نوشدن، همیشه. عطشی که هیچ گاه فرو نمی نشیند. عطش یافتن راه های نو، تشنه بر کرانه سپیدرود.
آیین افتتاح نمایشگاه «تشنه بر کرانه سپیدرود» روز جمعه 24 مردادماه ساعت 16 تا 20 برگزار می شود و علاقه مندان می توانند برای بازدید و خرید آثار تا 17 شهریورماه از ساعت 9 تا 19 به استثنای ایام تعطیل به نگارخانه لاله واقع در خیابان دکتر فاطمی، ضلع شمالی پارک لاله، روبه روی پارکینگ طبقاتی مراجعه کنند.
*نمایش دوربین های هسلبلاد در موزه عکسخانه شهر
نمایشگاه 65 سال با دوربین های هسلبلاد از مجموعه علیرضا افشاری به همراه کارگاه تخصصی فن شناسی عکاسی در موزه عکسخانه شهر برگزار می شود.
دوربین هسلبلاد ساخت سوئد برای اولین بار 1949 در شهر نیویورک آمریکا برای جمعی از خبرنگاران به نمایش درآمد، در آن زمان با کادر 6 در 6 سانتی متری بر روی فیلم 120، عکس هایی با کیفیت بسیار بالا می شد گرفت اما هنوز دوربین مناسبی برای این کادر به بازار نیامده بود، در آن کنفرانس کوتاه مطبوعاتی صاحب این شرکت، ویکتور هسلبلاد، قابلیت های این دوربین را نشان داد.
در نمایشگاه 60 سال با هسلبلاد؛ دوربین ها، لنزها، ادوات و وسایل عکاسی هسلبلاد به نمایش درمی آید.
علیرضا افشاری دانش آموخته رشته اوپتومکانیک و الکترونیک است، او جز آخرین فارغ التحصیلان انیستیتو دوربین عکاسی National Camera در شهر دنور ایالات کلورادو از آمریکاست که بعد در شرکت کانن تعلیم دید و سال ها تعمیرکننده دوربین های اتو فوکاس کانن بود.
علاقه او به صنعت اوپتیک او را به کار در کمپانی لنزسازی ویویتار کشاند و برای کسب تجربه عملی الکترونیک در کمپانی تلداین به طراحی مدارهای دیجیتال پرداخت.
آخرین تجربه کاری او کار روی سفینه های فضایی در JPL بود که یکی از ارگان های ناسا است. او با دانشمندانی همچون النور هلین در کشف سیاره های آستروید روی دوربین های تلسکوپ های اشمیت پالومار کار کرد و چند سال در تیم منجم معروف جیم وستفال روی تلسکوپ فضایی مشغول به کار بود.
علاقه مندان برای بازدید از دوربین های هسلبلاد می توانند 26 مرداد تا 26شهریورماه روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت 9 تا 13 ،14 تا 17 و پنجشنبه ها 9 تا 13 به موزه عکسخانه شهر واقع در؛ میدان هفت تیر، خیابان بهار شیراز، میدان بهار شیراز مراجعه کنند.
تهرام/7245/ 699
22/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]