واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ مرداد ۱۳۹۳ (۱۳:۴۹ب.ظ)
سهامداران پالايشگاه ها اميد به تدبير دولت دارند مباحث مطرح شده پيرامون سهم صندوق توسعه با استناد به قوانين بودجه 92 و 93 منتفي به نظر مي رسد، در خصوص کيفي سازي نيز اکثر پالايشگاه هاي کشور با راه اندازي طرح هاي توسعه و به مرور با رفع محدوديت هاي بين المللي نسبت به افزايش کيفيت محصولات و راه اندازي طرح هاي کيفي سازي اقدام خواهند کرد که اميد است با ديد متفاوت دولت در تعويق کيفي سازي منطبق با اين راه اندازي طرح ها روبرو شوند.
به گزارش خبرگزاري موج، بهروز زندي فر، کارشناس بازارسرمايه در خصوص بحث سهم صندوق توسعه با بيان مطلب بالا گفت: بر اساس بند 1-3 ماده واحده قانون بودجه سال 92 مصوب خرداد 92 و نيز در قسمت ج بند 3 تبصره 2 ماده واحده قانون بودجه سال ۹۳ مصوب اسفند 92 به صراحت بيان شده است که پالايشگاه هايي که خوراک نفت خام و ميعانات گازي را به نسبت سهم صادرات فرآوردههاي خود به قيمت مذکور در قانون هدفمندکردن يارانهها 95 درصد قيمت فوب خليج فارس خريداري ميکنند، مشمول مفاد جزء(1) بند(ح) ماده(84) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران نيستند.
وي ادامه داد: جزء يک بنده ح ماده 84 قانون برنامه پنجساله همان است که بيان مي کند يکي از منابع صندوق توسعه ملي حداقل معادل 20 درصد منابع حاصل از صادرات نفت خام و ميعانات گازي ، گاز و فراورده هاي نفتي است.
اين تحليل گر بازار سرمايه با اشاره به اينکه در دو بودجه 92 و 93 موارد شفاف شده، تصريح کرد: از طرفي پالايشگاه ها در گزارش هاي 6 ماهه و 9 ماهه خود اين موضوع را با توجه به قانون مصوب بودجه 92 منتفي شده در نظر گرفته بودند. در عين حال، اين صورت ها به همراه جزييات کامل جهت اطلاع از طريق سيستم اطلاع رساني جامع بورس در اختيار عموم قرار گرفته است.
زندي فر خاطرنشان کرد: نظر به اينکه در ماه هاي ابتدايي سال گذشته پس از تصويب بودجه 92 توسط نمايندگان مجلس شوراي اسلامي تمامي بحث هاي پيرامون اين موضوع خاتمه يافت، بازگشت به گذشته و برداشت هاي متفاوت در زماني که شبهه اي باقي نمانده کمي دور از ذهن بود.
وي در خصوص بحث طرح هاي توسعه به خصوص کيفي سازي نيز پيشنهاد داد تا شرايط حاکم بر تامين مواد و تجهيزات مورد نياز توسط تيم هاي کارشناسي کاملا بررسي شده و سپس نسبت به درج کيفي سازي با قيد محدوديت زماني اقدام شود.
اين تحليل گر بازار سرمايه تاکيد کرد: ضروري است متصديان اعمال اين موارد به اين مهم توجه کنند که آنچه در پروژه ها به عنوان درصد پيشرفت رويت مي شود بايد موشکافي شود حتي پروژه ها با پيشرفت بالاي 95 درصد مي تواند به دليل نبود برخي اقلام که از قصور مجري بيرون است به تعويق افتد.
زندي فر ابراز داشت: آنچه به وضوح شاهد آنيم تلاش پالايشگاه ها جهت راه اندازي هر چه سريعتر طرح هاي توسعه و ارتقا کيفي محصولات است و بديهي است طي سال هاي گذشته اين بنگاه هاي اقتصادي کسب درآمد بيشتر با افزايش بهره وري و کيفيت را هميشه به عنوان خط مشي خود مد نظر داشته و به آن متعهد بوده اند.
وي افزود: خوشبختانه اکثر پالايشگاه هاي کشور با راه اندازي طرح هاي توسعه و به مرور با رفع محدوديت هاي بين المللي نسبت به افزايش کيفيت محصولات و راه اندازي طرح هاي کيفي سازي اقدام خواهند کرد و با توجه به شواهد امر به نظر مي رسد اين مهم در چند پالايشگاه کشور در 6 ماهه دوم قابل دستيابي خواهد بود.
اين تحليل گر بازار سرمايه با اشاره به موارد ياد شده پيشنهاد داد: قبل از هرگونه تصميم به اعمال سياست هاي کاهش قيمت محصول مانند کيفي سازي براي شرکت هايي که تمامي تلاش خود را در جهت راه اندازي طرح هاي بهينه سازي دارند نسبت به درج محدوديت هاي بين المللي در آناليز وضعيت جاري و اختصاص فرصت کافي و معقول به پالايشگاه ها اقدام شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]