واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بزرگداشت مرحوم استاد محمد در خانه هنرمندان تهران- ایرنا- مراسم بزرگداشت مرحوم محمود استاد محمد با عنوان «سپنج رنج» و «شکنج» از مجموعه چهار فصل حکایت، عصر امروز شنبه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر ایرنا، در این مراسم مهدی دهقان نیری رییس مرکز هنرهای نمایشی رادیو با بیان اینکه ما اعتقاد داریم ریشه اصلی در متن است، گفت: اگر هر هنرمند جوانی استاد خودش را به عنوان الگو داشته باشد حتما در اجرا هم کار خوبی از او دیده خواهد شد.
وی تاکید کرد: به مناسبت شعار امسال هر فصل یک نفر از بزرگان اهل متن مورد تجلیل قرار می گیرد که فصل دوم با حضور دوستان مرحوم استاد محمد در حال برگزاری است.
در بخش دیگری از این مراسم علیرضا نادری پشت تریبون رفت و با اشاره به مرگ پسرش در اثر سرطان گفت: وقتی نادر برهانی از من خواست به این مراسم بیایم تمام خاطراتم با استاد محمد زنده شد و یادم می آید یک سبد گیلاس گرفتیم و به خانه اش رفتیم و کلی با هم حرف زدیم و او گفت: من به زودی از این در بیرون می روم.
نادری در ادامه صحبت هایش متنی درباره استاد محمد قرائت کرد.
** شیخوخیت با کیست
در ادامه مراسم حسین پاکدل پشت تریبون رفت و گفت: محمود استاد محمد، سرطان گرفت و فقط جسمش نیست در حالی که همه ما سرطان داریم ولی حواسمان نیست.
پاکدل به دو قشر که جامعه را می سازند اشاره و خاطرنشان کرد: دانشمندان زندگی را راحت و هنرمندان زندگی را قابل تحمل می کنند. ولی معلوم نیست در جامعه ما با این همه حرف قشنگ چرا به سمت چندگانگی می رود. هیچ چیز سر جایش نیست و معلوم نیست در تئاتر شیخوخیت با چه کسی است. و باید حرف چه کسی را گوش کنیم و چه کسی را بزرگ و استاد بدانیم.
پاکدل با بیان این پرسش که ما چقدر به حرف های خوشگلی که روی صحنه می زنیم خودمان باور داریم، اضافه کرد: سینما دوره ای شیخوخیت داشت و سیدمحمد بهشتی بی سر و صدا و بدون ادا، بزرگی می کرد و ما سینمای اکنون را مدیون او هستیم ولی معلوم نیست سیدمحمد تئاتر ما کجاست و کیست.
وی در ادامه مطلبی را که به گفته او محمد حیدری برای بروشور نمایشنامه ای از مرحوم استاد محمد تهیه شده بود ، قرائت کرد.
در پایان این مراسم مانا استاد محمد دقایقی پشت تریبون رفت و درباره تاسیس بنیادی به نام پدرش سخن گفت.
محمود استادمحمد نمایشنامه نویس، کارگردان و بازیگر تئاتر در سال ۱۳۲۹ در محله دروازه دولاب تهران به دنیا آمد. وی فعالیت نمایشی خود را در نوجوانی پس از آشنایی با استادش محمد آستیم و سپس نصرت رحمانی و عباس نعلبندیان آغاز کرد
در سال ۱۳۴۷ با بازی در نمایش «شهر قصه» (در نقش خر) به شهرت رسید.همچنین در سال ۱۳۴۸ در نمایش «نظارت عالیه» به کارگردانی ایرج انور به ایفای نقش پرداخت.
او در صبح پنج شنبه سوم مرداد ۱۳۹۲ به دلیل سرطان کبد در بیمارستان جم تهران درگذشت.
فرآهنگ(3)**3054**م.ب ** 1917
18/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]