تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيّت مؤمن بهتر از عمل او و نيت منافق بدتر از عمل اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837056998




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خبرنگاران چشمان بیدار حقیقت هستند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدرس علوم ارتباطات درمصاحبه اختصاصی با ایرنا: خبرنگاران چشمان بیدار حقیقت هستند بندرعباس- ایرنا - مدرس دانشگاه و دکترای علوم ارتباطات اجتماعی گفت: خبرنگاران و روزنامه نگاران درواقع چشمان بیدار حقیقت هستند و امروزه پیوسته و مداوم درهرگوشه و کناردنیا، اتفاقات و رویدادهایی به وقوع می پیوندد که ازچشمان تیزبین و حقیقت جوی خبرنگاران دورنمی ماند.


ˈسیدرضا هاشمی زادهˈ روز شنبه با اشاره به 17 مرداد روز خبرنگار در مصاحبه اختصاصی با ایرنا افزود: همه روزها و لحظه ها، روز خبرنگاران و گزارشگران است و رسالت والای انسانی ومسوولیت فردی واجتماعی خبرنگاران و روزنامه نگاران درآنان انگیزه ایجاد می کند که دردل حوادث و رخدادهای خطرزا و خونین، حاضر در میدان باشند.
وی اظهارکرد: اگرحس واقعیت جویی و کشف لایه های پنهان و زیرین رخدادها نبود ، ضجه های مظلومیت مردم غزه در گلوی تاریخ می ماند ودرمیانه هیاهوها و جنجال ها ناپیدا می شد اما بی پروایی ستودنی خبرنگاران ازجان دست شسته چنان صحنه حقیقی این خون ریزی دیوانه وار و نابرابر اسراییل را زنده و ملموس درسطح جهانی نقش زد که دیگرحتی زبان شکوه حامیان دوآتشه اش را نیز بازگشود.
این مدرس دانشگاه بیان داشت: خبرنگاران و روزنامه نگاران راستین، به اشتیاق برگشودن حقایق و جست وجوی هزارتوهای غبارآلود وقایع به سمت خطرها خیز برمی دارند و دراین راه قربانی می شوند و اما شیرینی قفل شکستن از رازی را درکام مردم جهان می افشانند.
هاشمی زاده تصریح کرد: جان باختن سالانه شماری از خبرنگاران و رسانه نگاران در حین بازتاب رویدادها، به زندان و تعقیب و تعذیب گرفتارشدن شمار دیگری ازآنان درجای جای جهان، ربوده شدن و تهدید و رعب برخی دیگر ، نشانگراین موضوع است که اگرروزی خبرنگاران را ازجمع حیات بشری دراین دوران خط بزنیم بخش عمده ای ازنظم زیستن برهم خواهد خورد، چرا که ذائقه مردم این روزگاربه طعم دانستن، فهمیدن و بهتر دریافتن از سفره خبری خبرنگاران عادت کرده است و هر روز پاره ای از اوقات گرسنگی روح خود را با دستپخت گوارای آنان سیر می کنند.
مدرس علوم ارتباطات یادآورشد: جهان کنونی، عرصه گاه حضور رسانه هایی است که سهم عمده و بسزایی در گره گشایی از رازها و مگوها دارند و برش های آنان ازحقیقت فروبستگی های بسیاری را از لب بسته گنجه ها و پستوها می گشاید.
وی گفت: خبرنگاران راستین، پیام آوران دانایی، آیینه داران صداقت و شفافیت ومردان حقیقت خواه و راستی طلبند که برای برافراشتن بیرق عدالت وشرافت ازهیچ کوششی فروگذار نمی شوند و جانانه تا پای دادن جان در مسیر حقیقت پویی استقامت می ورزند. خبرنگاران دل زنده و بیدارجانند که نمی گذارند دیوارجهل ها و ناآگاهی ارتفاع گیرد و تلالوی تابندگی خورشید روشنگری ها را از سطح زمین و زمان بزداید.
هاشمی زاده یادآورشد: نگاهی تامل آمیز به کارنامه غنی و متمکن روزنامه نگاری معاصردر پهنه افشای پشت پرده ها، نقب زدن به سردابه های نمور پنهان کاری ها و دورداشت ها و کاوش زوایای تبانی ها و تباهی ها و همچنین بیان نمای این واقعیت است که رو شدن دست های آلوده و کثیف مکنده خون وثروت ملت ها و محرومان جهان جز با کوشایی بخش پاکباخته ژورنالیسم امروزی اتفاق نیفتاده است.
این مدرس دانشگاه اضافه کرد: در دوره کنونی ما نیز، ژورنالیزم نترس و جسور، حقیقت جو و مسوول توانسته تا با ثبت و جاودانگی بخشیدن به ابعاد فاجعه بارجنایت ها، خیانت ها، نامردی، ناروایی، ستمگری ها و بیدادهای قدرت های بزرگ و شرکای تجاری و سیاسی آنان در گوشه گوشه جهان، قسمتی از رنج ها و مشقت ها ی مردم ظلم دیده و به غارت رفته را بازگویی کنند و برای درج در گنجینه تاریخ و محاکمه در پیش وجدان های خروشنده جهانی آماده سازند و هزارالبته هزینه های بسیاری را از قبیل مرگ، زجر، آوارگی زندان و صدمات جسمی و روحی متحمل شوند.
وی افزود: روزنامه نگاران ایرانی نیز از بدو تولد نخستین روزنامه تا به امروز، همپای تحولات داخلی و خارجی، مسوولانه و آگاهانه در تمامی صحنه ها وعرصه ها، رویدادها و حوادث حاضر و ناظربوده اند و برای رخشندگی نور اطلاع رسانی اثرگذار، از همه توش و توان خود مدد جسته اند. اگر نبودند روزنامه نگاران ارزشمدار، وقایع انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و سایر رخدادهای بزرگ و دورانساز کنونی به حافظه مردم و تاریخ سپرده نمی شد و گنجینه اطلاعات قیمتی از خبر و اطلاع شکل نمی یافت.
به گفته وی، خبرنگاران،دماسنج های حساس حرارت جامعه اند و آنان هستند که بنابر مسوولیت ها و صلاحیت های خود با اندازه گیری افکارعمومی و بازخوردهای تصمیمات مختلف اجتماعی و اقتصادی وغیره می توانند با تهیه و تدارک و انتقال اخبار و اطلاعات به دست اندرکاران بهترین مشاوران و راهنمایان آنان باشند و درتصحیح روش ها و شیوه های احیانا ناپسند و نامتناسب آنها را یاری دهند.
مدرس دانشگاه و دکترای علوم ارتباطات اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر خبرنگاران و روزنامه نگاران واقعی به مثابه چشمان مراقب پیرامون خود عمل کنند و در حفاظت و صیانت از ارزش های جامعه خود پایایی ورزند، بخشی از مشکلات و معضلات دامنگیر مردم با تاکید و ابرام های خبری و اطلاع رسانی به موقع حل وفصل خواهدشد.
هاشمی زاده اذعان داشت: خبرنگاران درهر بخش و حوزه خبری که فعالیت می کنند و اهتمام رسانه ای دارند امین مردمند، دردها و مرارت های جامعه را به شتاب بیشتری از دیگران در می یابند و از این رو از تعهدات فردی و اجتماعی آنان است که با انتشار حقایق از وسعت یابی شعاع آسیب ها و مصائب در پیکره اندام های اجتماعی ممانعت کنند.
وی ادامه داد: وظیفه دیده بانی جامعه در بعد آشکار و ملموس برعهده خبرنگاران است و آنانند که می بایست پی جوی ریشه مسائل و مشکلات گوناگون مردم باشند و از کنار کمترین آفت ها و نادرستی های برآمده نگذرند و با ذره بین کاونده به عملکردها، رفتارها و دورو بر خود بنگرند.
این بخش از روزنامه نگاری، مستلزم آزادگی، بی تعلقی و وارستگی و اخلاق مداری نیز است چرا که می بایست در دواژه ها و رنجگویه های جامعه با زبانی بی لکنت ازگلوی رسانه شنیده شود.
مدرس علوم ارتباطات یادآورشد: خبرنگاران زبده، آزموده و مشفق از ستون های معتبر تحکیم بنیان های فرهنگی و اجتماعی در جامعه به شمارمی آیند، آنان می توانند با درک و دریافت امواج برخاسته از کانون های مختلف اجتماعی، در اصلاح و بهبود شرایط و اوضاع آن دخالت ورزند و نسبت به پاره ای نابسامانی ها و ناهنجاری ها، هشداردهند.
وی گفت: تقویت سعه صدر، مداراجویی و بردباری و گرایش به رفتار حرفه ای و تخصصی از سوی جامعه رسانه ای و خبرنگاران به عنوان پیاده نظام و پیش قراول باعث می شود تا ساختار کارکردی آنان نیز کارا و موثرتر جلوه کند و در ترمیم روابط اجتماعی و جایگاهی آنان با سایر اجزای جامعه نیز تاثیر گذار باشد.
این مدرس دانشگاه اضافه کرد: امروز بخشی از سوء تفاهم ها درخصوص حوزه های فعالیتی خبرنگاران به رویکرد غیرحرفه ای معدودی ازآنان برمی گردد که درصدد تخطئه، مچ گیری و خود اثبات گری هستند و همین موضوع عاملی برای واکنش های دفعی و دوری گزینی از ارتباط موثر می شود.
وی گفت: برای برپایی روابط توامان با همراهی، همدلی و اعتمادآمیز دو جانبه ضروری است سوژه ها و موضوعات خبری با صمیمیت و صداقت در دایره کشش خبری قرارگیرند و نیک خواهی و خیرمندی در مواجهه با آنان ابراز شود.
آنچه می تواند خبرنگاران را در این روزگار شتابنده و پرسرعت از لحاظ فنی و علمی، روزآمد و پیشرو نگاه دارد اختصاص ساعاتی از شبانه روز به مطالعات فراخبری و افزاینده دانش، مهارت و آگاهی است.
مدرس علوم ارتباطات یادآورشد: مطالعه تنها بسنده کردن به خواندن کتاب و مجله نیست، بلکه سهمی از آن به دیدن، لمس کردن، گشتن و شنیدن متعلق است، خبرنگارانی در فضای امروزی موفق ترند که قادر به تنفس هوای پیرامونی خود در همه زمینه ها و ابعاد علمی، فرهنگی و اجتماعی باشند و چنانکه لازم باشد برای ارتقا دهی میزان دانش خود به آموزش های مهارتی روی خوش نشان دهند.
وی خاطرنشان کرد: با سرعت روزافزون فناوری ها، خبرنگاران کنونی می بایست از قطار توسعه و تکامل فناوری های رسانه ای عقب نمانند و ساعاتی از روز را صرف بازآموزی خود دارند تا در میدان های تازه یاب نوآمده، جایی برای آنان باشد.ک/3
7192/668



18/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن