واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خبرنگاران؛ سفیران بیداری و آگاهی تهران- ایرنا- خبرنگاران رسالت سنگین، آگاهی بخشی به افراد جامعه را برعهده دارند؛ صاحبان اندیشه و قلم که گاهی برای انتقال درست و سریع خبر، به استقبال خطر می روند.
خبرنگار فردی است که با تکیه بر ذوق و استعداد شخصی و پس از گذراندن دوره ی آموزش تخصصی، وظیفه ی به دست آوردن، آماده کردن، گردآوری و سامان دادن اخبار و انتقال آنها را به مخاطبان با وسیله های ارتباط جمعی همچون مطبوعات، رادیو، تلویزیون و خبرگزاری ها برعهده دارد.
خبرنگاری تنها یک شغل نیست، بلکه رسالتی است که فرد خبرنگار با نگاه تیزبین خود حقایق نهفته در دل حوادث و پدیده های اجتماعی و سیاسی را کشف و با پردازش و انتقال آن به همگان به وظیفه ی خویش عمل می کند. رویدادهایی که با سرنوشت ملت و مملکت وی گره خورده است و حتی گاهی همه افراد را در سطح جهان در برمی گیرد.
خبرنگار متعهد چون آینه یی تمام نما، کژی ها و ناراستی های موجود در جامعه را به مخاطبان نشان می دهد، خدمت ها و خیانت ها را بیان می کند، ملتی را در برابر استبداد به جنبش و خیزش وا می دارد، کاستی ها و زیبایی ها را نمایان می سازد و بستر لازم برای رشد عقلانی، علمی، اجتماعی، تربیتی، اخلاقی و معنوی را در جامعه آماده می نماید.
خصوصیات و ویژگی هایی را که می توان برای یک خبر نگار برشمرد، عبارتند از: تعهد، احساس مسوولیت، صراحت بیان، تیزهوشی، بردباری، سرعت عمل، نوآوری، شجاعت، ایثار، از خودگذشتگی، امانتداری و بی طرفی.
خبرنگار با حضور در محل هر رخدادی، به عنوان چشم و گوش رسانه و مردم عمل می کند. او می بایست در کمترین زمان با کشف حقیقت مخاطبان را از چگونگی یک رویداد و واقعیت ماجرا آگاه سازد.
خبرنگار با رعایت امانتداری و بی طرفی و به دور از جناح بندی های سیاسی و تمایلات حزبی، اعتماد مخاطبان را جلب می کند و با سرلوحه قرار دادن صداقت و با ایمان به هدف و آرمان بزرگ حرفه ای خویش، سختی ها و دشواری های این راه پرفراز و نشیب را تحمل می کند.
حافظه ی تاریخی ایران مملو از یاد خبرنگاران متعهد و شجاعی است که در مقطع های حساسی چون انقلاب، جنگ تحمیلی و دیگر عرصه های خطیر با جانفشانی و شجاعت برای انجام رسالت آگاهی بخشی حرفه ی خود گام برداشتند و با اعتقاد راسخ به آرمان و هدف والای خویش به دل حوادث زدند.
محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی نمونه ای از این خبرنگاران آزاده بود که در سال 1375 هجری خورشیدی به عنوان مسوول دفتر ایرنا در مزار شریف افعانستان انتخاب شد تا حقایق و رویدادهایی که در این کشور به وقوع می پیوندد را برای همگان بازگو نماید و او با وجود آگاهی از همه ی مخاطرات این سفر، با آغوشی باز به استقبال آن رفت.
این فعال عرصه ی خبر، حتی 17 مرداد 1377 هجری خورشیدی، زمانی که مزار شریف به وسیله ی طالبان اشغال شده بود، دست از مسوولیت و تعهد رسانه ای خود برنداشت و با فرستادن آخرین پیام خبری: «...اینجا محل کنسولگری ایران در مزارشریف است، من محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی هستم،گروه طالبان چندساعت پیش وارد مزارشریف شدند. خبر فوری، مزارشریف بدست طالبان سقوط کرد، عده ای ازافراد طالبان درمحوطه کنسولگری دیده می شوند به من بگویید که چه وظیفه ای....» خود یک خبر شد و الگویی شایسته از خبرنگاری متعهد را به تصویر کشید و به همراه هشت تن دیگر از اعضای کنسولگری ایران در مزارشریف به درجه ی رفیع شهادت نایل آمد.
شورای فرهنگ عمومی، در نخستین سالگرد این رخداد، هفدهم مرداد را به پاس قدردانی از ایثارگری های این سفیر بیداری، روز خبرنگار نامید.
این روز بهانه ای شد تا یاد شهیدان غلامرضا رهبر، علیرضا افشار، سیدمرتضی آوینی، سیدحسن شاهچراغی، بهروز فلاحت پور، حسن هادی، محمدرضا امانی و دیگر شهیدان عرصه ی رسانه در خاطره ها جاودان بماند و روایت های ماندگار آنها از دلاورمردی ها و حماسه های فرزندان این مرزوبوم برای آیندگان حفظ شود.
در پایان یاد و خاطره ی شهیدان خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) محمود صارمی، سپهدار ساجدی، علی پورانگجی، سید مهدی میرافضلی، مسعود مشایخی، جاویدالاثر کاظم اخوان و داریوش گودرزی کیا را گرامی می داریم و با آنها عهد می بندیم که با الگو قرار دادن روش و منش آنها، همچون یک خبرنگار متعهد در عرصه ی خبر و اطلاع رسانی، صادقانه گام برداریم.
گزارش از: مهسا شریفی
گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**2059**9131
16/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]