محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852631909
نقدینگی از خط قرمز عبور کرد؟
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نقدینگی از خط قرمز عبور کرد؟
تازهترین آمارهای منتشر شده، حجم نقدینگی تا انتهای خردادماه سالجاری را به میزان 617 هزار و 950 میلیارد تومان اعلام کرده است که در مقایسه با مقدار این شاخص در خردادماه سال گذشته، رشد قابلتوجهی بهمیزان 7/ 30 درصد را نشان میدهد.
کد خبر: ۴۲۳۳۱۹
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۰ - 07 August 2014
جدیدترین آمارها بیانگر این است که حجم نقدینگی تا پایان بهار سالجاری به حدود 618 هزار میلیارد تومان رسیده که حاکی از رشد 9/ 3 درصدی نقدینگی در بهار سالجاری است. نکته نگرانکننده این آمارها، عبور رشد سالانه نقدینگی به بالای 30 درصد و رسیدن نرخ رشد سالانه نقدینگی به 7 /30 درصد در خردادماه (نسبت به خرداد سال گذشته) است.
به گزارش دنیای اقتصاد، این نگرانی از آن جهت مهم است که در دوره مشابه (خرداد 92 به 91) رشد نقدینگی 5/ 25 درصد بوده و نرخ رشد نقدینگی در سال گذشته 1 /29 درصد بوده است. رشد نقدینگی به دلیل اثر افزایشی که بر رشد تورم دارد، همواره محل حساسیت سیاستگذاران بوده است. ورود نرخ رشد نقدینگی به سطح بالای 30 درصد میتواند بطلانکننده دیدگاههایی باشد که اصرار بر تحریک نقدینگی برای خروج از رکود دارند. در توضیح این رشد باید گفت؛ بخشی از این رشد، در نتیجه اضافه شدن آمارهای برخی بانکها و موسسات اعتباری جدید به آمارهای رسمی، در نتیجه اقدام مثبت بانکمرکزی بوده اما برخي سياستهاي اقتصادي نيز در اين عملكرد نقش داشته است.با این حال، حتی بدون احتساب این آمارها نیز رشد نقدینگی بالای 27 درصد میشد. کارشناسان معتقدند در صورتی که رشد نقدینگی متناسب با رشد اقتصادی نباشد، این رشد اثر خود را در رشد قیمتها تخلیه میکند و در شرایط تثبیت نرخ اسمی ارز، میتواند منجر به افزایش واردات و تکرار تجربه سالهای گذشته شود. به همین دلیل، در شرایطی که هنوز رشد اقتصادی منفی یا نزدیک به صفر است، رشد بالای 30 درصدی نقدینگی منجر به از بین رفتن دستاوردهای تورمی اخیر خواهد شد. در یک سال گذشته، اجرای برخی سیاستهای سنجیده منجر به کاهش تورم از سطوح بالای 40 درصد و رسیدن این شاخص به حدود 15 درصد شد که بهعنوان یک دستاورد کوتاهمدت، قابل تقدیر بوده است. هر چند تورم 15 درصد نیز در بسیاری از کشورهای جهان تورمی «بسیار بالا» و «غیرعادی» محسوب میشود. در چنین شرایطی، تداوم نرخهای رشد بالای نقدینگی، منجر به بازگشت تورم به سطوح بالای 20 درصد خواهد شد. مجموعه این موضوعات موجب میشود که در شرایط فعلی، بسیاری از کارشناسان عبور نرخ رشد سالانه نقدینگی از سطح 30 درصد را یک «خط قرمز» برای سیاستگذاران اقتصادی عنوان کنند و خواهان کنترل بیشتری بر اجزای افزایشدهنده این متغیر پولی باشند.
نقدینگی 618 هزار میلیاردی
بر اساس تازهترین آمارهای منتشرشده از حجم نقدینگی، مقدار این شاخص در پایان خردادماه سالجاری به حدود 617 هزار و 950 میلیارد تومان رسیده است. همچنین بر اساس خبری که خبرگزاری فارس منتشر کرده، مقدار پایه پولی نیز در پایان این ماه جاری، تقریبا 112 هزار و 459 میلیارد تومان شده است. با مقایسه این دو آمار با ارقام مربوط به «نقدینگی» و «پایه پولی» در پایان سال گذشته، میتوان محاسبه کرد که این شاخصها در بهار چه رشدی داشتهاند. پیش از این بانکمرکزی اعلام کرده بود که در پایان سال 1392، حجم نقدینگی تقریبا 594 هزار و 785 میلیارد تومان شده و پایه پولی نیز به حدود 115 هزار و 143 میلیارد تومان رسیده است. بر این اساس، با مقایسه شاخصهای گفته شده در این دو مقطع، ملاحظه میشود که در بهار سالجاری نقدینگی نزدیک به 9 /3 درصد افزایش یافته است، اما حجم پایه پولی در بهار سالجاری به میزان 3 /2 درصد کاهش یافته است.
آمارها نشان میدهد که این رشد، تقریبا معادل متوسط رشد نقدینگی در بهار از سال 1380 به بعد بوده است. از سال 1380 به بعد، رشد نقدینگی در بهار این سالها به طور متوسط به میزان تقریبا 8 /3 درصد بوده است؛ بنابراین ملاحظه میشود که در سالجاری نیز، روند افزایش نقدینگی مشابه روند تغییرات آن در دهه 80 و دو سال ابتدایی دهه 90 بوده است. این در حالی است که کارشناسان معتقدند در این سالها اقتصاد ایران با معضل «نرخ بالای رشد نقدینگی» مواجه بود. رشد 9/3 درصدی نقدینگی در بهار سالجاری، میتواند این نگرانی را به وجود بیاورد که نرخ رشد نقدینگی تا پایان سال نیز بالا باشد و روند تورمی سالهای گذشته و تبعات نامطلوب تورم بر اقتصاد و هزینههای اجتماعی آن، ادامه داشته باشد. این موضوع به ویژه از این جهت دارای اهمیت است که به گفته صاحبنظران، به دلیل ماهیت خاص رکود فعلی، سیاستهای انبساطی پولی کمکی به رونقبخشی به اقتصاد نمیکند و فقط تورم موجود را تشدید میکند.
رشد منفی پایه پولی در بهار
آمارهای بانکمرکزی بیانگر کاهش منفی 3 /2 درصدی «پایه پولی» در بهار سالجاری است. البته چنین موضوعی یعنی کاهش پایه پولی در سه ماه نخست سال، در سالهای گذشته نیز پرسابقه بوده است. معمولا در ماههای نخست سال، پایه پولی رشد چندانی ندارد و حتی بعضا کاهش نیز پیدا میکند، اما در ماههای میانی و پایانی، به تدریج به نرخ رشد پایه پولی اضافه میشود و بیشترین مقادیر رشد پایه پولی نیز در ماههای اسفند و بهمن روی میدهد. در اسفند سال گذشته نیز، پایه پولی به میزان 2/ 12 درصد افزایش پیدا کرد که بخش زیادی از این رشد قابل توجه در مقیاس ماهانه، به خريد 1/4 ميليارد دلار ارز دولت توسط بانک مرکزي مربوط میشد. رشد پایه پولی در 11 ماه پیش از اسفند، مجموعا به میزان 2/ 5 درصد بود و جهش پایه پولی در اسفند، موجب رشد 18 درصدی پایه پولی در مقیاس سالانه شد.
البته، گفته میشود با وجود اینکه نرخ رشد پایه پولی در اسفند بالا بوده و به افزایش بیشتر نقدینگی منجر شده، ولی یک اثر مثبت نیز داشته است: سالمسازی اجزای پایه پولی. یکی از برنامههای اقتصادی دولت از ابتدا تا کنون، جایگزین کردن و سالمسازی اجزای پایه پولی بوده است و تلاش میشد که اجزایی مثل «بدهی دولت به بانکمرکزی» و «بدهی بانکها به بانکمرکزی»؛ به تدریج کاهش یافته و جای خود را به اجزایی مثل «داراییهای خارجی» بدهد. روندهای اخیر پایه پولی را نیز میتوان در همین راستا تحلیل کرد.
رشد 31 درصدی نقدینگی در یک سال
آمار منتشرشده ازسوی بانکمرکزی حاکی از این است که در یک سال منتهی به پایان بهار سالجاری، حجم نقدینگی از حدود 473 هزار میلیارد تومان در انتهای خردادماه 1392، به حدود 618 هزار میلیارد تومان در انتهای خردادماه امسال رسیده است. این روند، بیانگر رشد 7/30 درصدی نقدینگی در یک سال منتهی به پایان بهار است که رشدی بالا را نشان میدهد. البته، یکی از رخدادهایی که موجب افزایش رشد نقدینگی در این مدت شد، اقدام بانکمرکزی به گسترش پوشش آماری نقدینگی به برخی از بانکها و موسسات اعتباری جدید بود.
بانکمرکزی در اواخر پاییز سال گذشته، پنج بانک جدید و دو موسسه ادغام شده در یک بانک را تحت نظارت خود درآورد و آمارهای نقدینگی مربوط به این موسسات را نیز در آمار نقدینگی وارد کرد. این موضوع، منجر به این شد که رشد نقدینگی در سال گذشته معادل 1/29 درصد باشد. در حالی که بدون لحاظ آمار بانکها و موسسات جدید، رشد نقدینگی در سال گذشته معادل 9/25 درصد میشد. به همین ترتیب، میتوان انتظار داشت که رشد 7/30 درصدی نقدینگی تا پایان خرداد، بدون لحاظ اثر ورود آمار بانکها و موسسات جدید، تقریبا معادل 27 درصد میشد که تا حدودی قابل قبولتر از رقم فعلی میشد.
هدفگذاری رشد نقدینگی در سال 1393
پیش از این برخی مسوولان درمورد هدف گذاری بانکمرکزی برای نرخ رشد نقدینگی در سال 93 گفته بودند: «هدفگذاری بانکمرکزی برای سالجاری رشد نقدینگی 23 تا 25 درصد است، ولی این نرخ در طول سال قابل تجدیدنظر است.» در صورتی که نقدینگی در سالجاری بخواهد به اندازه 23 درصد رشد کند، در پایان سال به رقمی حدود 732 هزار میلیارد تومان میرسد. رشد 25 درصدی نقدینگی در سالجاری نیز موجب میشود این شاخص تا پایان سال 1393، رسیدن به رقمی در حوالی 743 هزار میلیارد تومان را تجربه کند. در حالت اول، رقم فعلی نقدینگی تا پایان سال مجاز به رشد بیشتری در حوالی 18 درصد خواهد بود. سناریوی رشد 25 درصدی نقدینگی در سالجاری نیز این نتیجه را در پی دارد که این شاخص پولی، تا پایان سال حدود 20 درصد دیگر رشد کند. این ارقام با توجه به روند کاهشی تورم و رسیدن نرخ تورم نقطه به نقطه تا سطح زیر 15 درصد در خردادماه و تیرماه، بسیار نگرانکننده است. بهعقیده اقتصاددانان، تغییرات تورم را میتوان تا حدود زیادی نتیجه تغییرات متغیرهای پولی همچون «نقدینگی» دانست و بر این اساس، گفته میشود تورم نیز یک متغیر پولی است. همچنین، گفته میشود که در اقتصاد ایران، رشد نقدینگی پس از یک تا دو سال، در رشد سطح عمومی قیمتها تخلیه میشود. بر این اساس، نرخهای بالای رشد نقدینگی در یک سال گذشته، میتواند در ماههای پیش رو مسیر کاهشی تورم را معکوس کرده و منجر به بازگشت تورمهای بالای 20 درصدی شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
بیمهها از خط قرمز منابع و مصارف عبور کردند/ هشدار رئیس کل نسبت به ورشکستگی صنعت بیمه
اقتصادی بانک - بیمه بورس بیمهها از خط قرمز منابع و مصارف عبور کردند هشدار رئیس کل نسبت به ورشکستگی صنعت بیمه خبرگزاری مهر- گروه اقتصادی بررسی صورتهای مالی شرکتهای بیمه کشور نشان می دهد برخی از شرکتها از خط قرمز منابع و مصارف عبور کردهاند در این وضعیت مدیران بیمه مرکزی نبحران آب در نگاه کارشناسان/12 عبور از خط قرمز برداشت از سفرههای زیرزمینی آب/ آینده آبی سختی داریم
بحران آب در نگاه کارشناسان 12عبور از خط قرمز برداشت از سفرههای زیرزمینی آب آینده آبی سختی داریمعضو کمیسیون کشاورزی گفت گرم شدن کره زمین واقع شدن کشورمان در کمربند خشکی و پیشبینیها در مورد وضعیت نامطلوب آب کشور در 30 سال آینده شرایط سختی را برایمان به لحاظ آبی در چشماندازعبور از خطقرمز برداشتآب از سفرههای زیرزمینی
عبور از خطقرمز برداشتآب از سفرههای زیرزمینی در بخش آب و منابع آن وضعیت خوبی نداریم و از نظر افت آبهای زیرزمینی و کاهش ذخایر استاتیکی سفرههای آب کشور و مصرف آب تجدید شونده از خطوط قرمز عبور کردهایم و در وضعیت بحرانی قرار گرفتهایم کد خبر ۴۲۳۰۰۸ تاریخ انتشار ۱۵ مرداد ۱۳۹۳فرماندار ایذه: مشکلات حوزه آب و برق ایذه از خط قرمز عبور کرده است
فرماندار ایذه مشکلات حوزه آب و برق ایذه از خط قرمز عبور کرده استفرماندار ایذه گفت امروز در خصوص مشکلات آب و برق شهرستان ایذه از خط قرمز عبور کردهایم به گزارش خبرگزاری فارس از ایذه جهانبخش قلاوند ظهر امروز در جلسه شورای اداری ایذه که با حضور جمعی از مسئولان در محل فرمانداری شهمعاون وزیر ورزش:عبور از منافع ملی خط قرمز رسانه ها است
معاون وزیر ورزش عبور از منافع ملی خط قرمز رسانه ها است قزوین-ایرنا- معاون فرهنگی پژوهشی و آموزشی وزیر ورزش و جوانان درنظر گرفتن منافع ملی را یکی از وظایف مهم رسانه ها برشمرد و گفت عبور از منافع ملی خط قرمز رسانه ها است به گزارش ایرنا عبدالحمید احمدی چهارشنبه شب در نخستین هتیم مذاکره نمی تواند از خطوط قرمز عبور کند/ 5 اختلاف اساسی ایران با غرب
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس مطرح کرد تیم مذاکره نمی تواند از خطوط قرمز عبور کند 5 اختلاف اساسی ایران با غرب خبرگزاری رسا ـ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه تیم مذاکره کننده خطوط قرمزی دارد که ملزم است در چارچوب آن عمل کند گفت 5 اختلاف اساسی با 1 5 داهشدار رئیس کل نسبت به ورشکستگی صنعت بیمه /بیمهها از خط قرمز منابع و مصارف عبور کردند
هشدار رئیس کل نسبت به ورشکستگی صنعت بیمه بیمهها از خط قرمز منابع و مصارف عبور کردند بررسی صورتهای مالی شرکتهای بیمه کشور نشان می دهد برخی از شرکتها از خط قرمز منابع و مصارف عبور کردهاند در این وضعیت مدیران بیمه مرکزی نسبت به ورشکستگی تمامی شرکتهای بیمه به صورت رسمی اعلامعبور قلیان از خطر قرمز سلامتی ایرانیان
عبور قلیان از خطر قرمز سلامتی ایرانیان تهران - ایرنا - مصرف قلیان در کشور از خط قرمز عبور کرده و دیگر نمی توان با توصیه های پزشکی امیدوار بود که آمار مصرف کنندگان مواد دخانی کاهش یابد شاید بارزترین شاهد این ادعا نگرانی بیش از 4 هزار پزشکی باشد که با ارسال نامه ای به رئیس جمهوعبور از منافع ملی خط قرمز رسانه ها است
معاون وزیر ورزش و جوانان عبور از منافع ملی خط قرمز رسانه ها است قزوین-ایرنا- معاون فرهنگی پژوهشی و آموزشی وزیر ورزش و جوانان درنظر گرفتن منافع ملی را یکی از وظایف مهم رسانه ها برشمرد و گفت عبور از منافع ملی خط قرمز رسانه ها است به گزارش ایرنا عبدالحمید احمدی چهارشنبه شب دروایت عضو هیات نمایندگان اتاق ایران از ساده شدن تجارت/دانشمند از شرایط تازه دروازه عبور کالا می گوید
روایت عضو هیات نمایندگان اتاق ایران از ساده شدن تجارت دانشمند از شرایط تازه دروازه عبور کالا می گوید اقتصاد > بازرگانی - مسعود دانشمند عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران از ساده سازی فرآیند تجارت می گوید سهیل بانج شفیعی ساده سازی فرآیند تجارت موضوعی استکمبود نقدینگی مانعی برای فعالان بازار سرمایه
کمبود نقدینگی مانعی برای فعالان بازار سرمایه رفع کمبود نقدینگی بهترین کمک به فعالان بازار در جهت بهبود در روند بازار سرمایه است همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در خصوص کمبود نقدینگی در بازار سرمایه بیان کرد کمبود نقدینگی در برییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس: مشکل نقدینگی به نقطه خطرناکی رسیده است
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس مشکل نقدینگی به نقطه خطرناکی رسیده است مشهد - ایرنا - رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی امروز به نقطه خطرناکی رسیده و تبدیل به مشکل اورژانسی تولید شده که نیازمند چاره اندیشی فوری است رضا رحمانی روز سهیک چهارم نقدینگی کشور در اختیار 600نفر
یک چهارم نقدینگی کشور در اختیار 600نفر عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی کشور گفت اکنون یک چهارم نقدینگی کل کشور در اختیار حدود 600 نفر است که این رقم حدود 100هزار میلیارد تومان است کد خبر ۴۱۹۷۲۳ تاریخ انتشار ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۲ - 26 July 2014 عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادفرماندار: کمبود نقدینگی مهمترین مشکل واحدهای اقتصادی مهاباد است
فرماندار کمبود نقدینگی مهمترین مشکل واحدهای اقتصادی مهاباد است مهاباد - ایرنا - فرماندار مهاباد گفت کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش مهمترین مشکل واحدهای اقتصادی این شهرستان به شمار می رود جعفر کتانی روز شنبه در حاشیه بازدید از چند واحد تولیدی و صنعتی مهاباد در گفت و گو با خبرنگافزایش پروازهای عبوری بر فراز آسمان ایران
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۲ پروازهای عبوری بر فراز آسمان ایران افزایش یافت به گزارش ایسنا ابراهیم شوشتری - معاون عملیات هوانوردی شرکت فرودگاههای کشور - از افزایش 10 3 درصدی پروازهای عبوری بر فراز آسمان کشور طی تیر ماه سال جاری خبر داد وی از آغاز پرواز ساری - بحرین همزمان با عیآژیر قرمز کمآبی در اصفهان و کرمان/ تهران کارت زرد گرفت
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۱ دو شهر اصفهان و کرمان با وجود فعالیتهای انجام شده برای نجات این دو استان به خاطر نبود تناسب مصرف و منابع آب کماکان با مشکل تامین آب و وضعیت قرمز مواجه هستند به گزارش ایسنا حمیدرضا تشیعی - معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور - بامعاون نظارت بر بهرهبرداری آبفای کشور در گفت و گو با فارس خبر داد تمرکز بر روی ۵ محور برای عبور از بحران کم آب
معاون نظارت بر بهرهبرداری آبفای کشور در گفت و گو با فارس خبر دادتمرکز بر روی ۵ محور برای عبور از بحران کم آبی در ۱۲ کلان شهر کشور ۲۳ میلیون نفر در تنش آبیمعاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت برای عبور از بحران کمآبی در ۱۲ کلان شهر کشور روی پنج محور تامین-
اقتصادی
پربازدیدترینها