واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس: مشکل نقدینگی به نقطه خطرناکی رسیده است مشهد - ایرنا - رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی امروز به نقطه خطرناکی رسیده و تبدیل به مشکل اورژانسی تولید شده که نیازمند چاره اندیشی فوری است.
ˈرضا رحمانیˈ روز سه شنبه در مشهد و در نشست هم اندیشی بررسی و انعکاس مشکلات بنگاههای اقتصادی خراسان رضوی در حوزه صنعت، معدن و تجارت افزود: مشکل عمده واحدهای تولیدی نقدینگی است که امروز بحرانی شده در حالی که تامین نقدینگی برای تولید همانند رساندن آب به مزرعه است.
با این حال وی با تاکید بر اینکه ˈهمه مشکل واحدهای تولیدی فقط نقدینگی نیستˈ گفت: در فضای اقتصاد کلان مباحثی چون نبود فضای مناسب کسب و کار و بسیاری دیگر از مسائل جدیتر است اما اکنون مشکل اورژانسی صنعت تامین نقدینگی است.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بخواهیم صنعت رونق یابد یک روز هم زیاد است زیرا با اعلام وزارت صنایع و معادن که حل مشکل این گروه از واحدها حداقل 150 هزار میلیارد تومان اعتبار برای امسال نیاز دارد حداقل برای حفظ وضع موجود هم که شده باید این میزان نقدینگی فوری تامین و تزریق شود.
رحمانی افزود: پارسال 60 هزار میلیارد تومان تسهیلات داده شد اما امسال از محل تسهیلات بانکی مشخص نیست چقدر ارائه شده و 10 درصد مصوب از محل صندوق توسعه ملی هم که باید به این بخش اختصاص می یافت تاکنون عملیاتی نشده است.
وی ادامه داد: از محل اعتبارات حاصل از اجرای هدفمندسازی یارانه ها هم به جای 30 درصد، دولت اعلام کرد 20 درصد به بخش تولید داده شود و از این رقم هم عنوان کردند دو تا سه هزار میلیارد تومان داده می شود که همین نیز تاکنون محقق نشده است.
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: عملا با این نحوه نگرش و رفتار تولید رونق نمی یابد بلکه باید باور کنیم و بر این اساس همه با هم این بخش را سامان دهیم.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای بالای خراسان رضوی به ویژه در حوزه صادرات اظهارداشت: این استان با توجه به جایگاه و ظرفیتهای بالایی که دارد می تواند با تحقق ایالتهای اقتصادی به عنوان موتور محرکه اقتصاد کشور عمل نماید.
وی افزود: باید همه امکانات و اختیارات لازم داده شود تا ایالتهای اقتصادی و پایگاههای صادراتی در کشور شکل گیرند که خراسان رضوی از جمله آنها خواهد بود.
رحمانی با اشاره به بازار سوغات و اسباب بازی به ویژه در مشهد و خراسان رضوی با توجه به وجود بارگاه منور رضوی گفت: بازار 500 میلیارد تومانی سوغات و اسباب بازی که عمده آن چینی است می تواند خود پایه ای برای شکوفایی صنعت در داخل باشد.
وی گفت: باید سازمان صنعت، معدن و تجارت، بانکها و بخشهای مربوطه تسهیلات و امکانات را به این سمت و سو سوق داده تا خود تولیدکننده این کالاها باشیم، چرا باید تابلوی ˈوان یکاد الدینˈ ما را چینیها بسازند؟
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: خراسان رضوی را مینیاتوری از کل کشور می دانیم و انتظار ما از این استان برای ارائه خوراک فکری و راهکارها بیشتر است.
وی در ادامه گفت: ˈشورای گفت و گوˈ که در دولت قبل در مجلس مصوب شد محمل خوبی است که بخش خصوصی در چارچوب آن دیدگاهها، نظرات و مباحث خود را ارائه کند.
رحمانی افزود: در بحث اقداماتی که دولت در قالب سیاستهای ابلاغی در جهت کنترل رکود قرار است انجام دهد نیز باید کار با سرعت بیشتری پیگیری و اجرایی شود.
وی گفت: دو سوم این اقدامات در حوزه دولت است و جمع بندی 39 بند هم در مجلس انجام شده و کار را تکمیل می کنیم.
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار تدوین و ابلاغ ˈآیین نامه بهبود فضای کسب و کارˈ شد و افزود: در دولت قبل متاسفانه این آیین نامه تدوین نشد و در دولت یازدهم کار شروع شده اما باید با سرعت بیشتری پیگیری شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در این نشست گفت: اقداماتی که طی یک سال اخیر توسط دولت و مجلس در بحث وضعیت واحدهای تولیدی و صنعتی کشور انجام شده بیانگر حساسیت و وقوف مسوولات به این مباحث است.
ˈصالحی نیاˈ افزود :هم اینک لایحه حمایت از تولید در حال انجام است و نیز سیاستهای اقتصاد مقاومتی و برنامه دولت برای خروج از رکود و بحران واحدهای اقتصادی تدوین شده که با استفاده از توان، تخصص و ظرفیتهای بخشهای مرتبط به ویژه بخش خصوصی انجام گرفته است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه محتوای این برنامه ها مجموعه ای وسیع را در بر می گیرد جمع بندیها با همه بخشها انجام خواهد شد تا برنامه ای همه جانبه و تمام شمول باشد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی را از دیگر مباحثی دانست که در جهت ارتقاء بهره وری باید مد نظر قرار گیرد.
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست توسعه هر منطقه را وابسته به تقویت مزیتهای آن دانست و گفت: خراسان رضوی سرشار از معادن غنی و ظرفیت ارزشمند در این حوزه است.
ˈرمضانعلی سبحانی فرˈ افزود: باید دستگاهها و مدیران آن نگرش خود را به این بحث تغییر دهند، صنایع مبتنی بر صنایع معدنی را توسعه دهند و سنگ خام را صادر نکنند.
وی مزیت دیگر خراسان رضوی را وجود مرزهای گسترده با کشورهای افغانستان و ترکمنستان، دسترسی به خطوط ریلی و جاده ای که شمال به جنوب کشور را متصل می کند دانست که ظرفیت فوق العاده ای در دسترسی کشورهای آسیای میانه به آبهای آزاد است.
این نماینده مجلس توسعه اختیارات و امکانات استان را در جهت حذف و رفع موانع صادرات و رونق اقتصاد منطقه نیز مهم خواند.
استاندار خراسان رضوی درادامه این نشست هم اندیشی با تاکید بر ضرورت بهره گیری از ظرفیتهای بالای استان در حوزه های مختلف گفت: خراسان رضوی در زمینه های صنعت، معدن، تجارت، کشاورزی و گردشگری ظرفیتهای ارزشمندی دارد تا به عنوان موتور محرک اقتصاد در شرق کشور عمل نماید.
ˈعلیرضا رشیدیانˈ افزود: خراسان رضوی در بخش صنعت، معدن و کشاورزی از استانهای توانمند و قدرتمند کشور است اما سهمی که صنایع و معادن این استان در اقتصاد کشور دارند به اندازه توانمندیها و ظرفیتهایشان نیست.
وی ادامه داد: امروز بیش از 90 درصد صنایع استان در اختیار بخش خصوصی قرار دارد که نشانگر حضور قدرتمند این بخش در تحقق تحول و توسعه اقتصاد خراسان می باشد.
استاندار خاسان رضوی گفت: هم اندیشی دستگاههای اجرایی و قانونگذار و نیز بخش خصوصی برای پیشرفت و سرعت بخشیدن به حرکت اقتصادی کشور ضروری است.
وی ابراز امیدواری کرد همزمان با توجه و تحقق جدی اقتصاد مقاومتی و اقداماتی که دولت در بحث خروج تولید از رکود آغاز کرده، تحول و رونقی را در بخش تولید شاهد باشیم.
رشیدیان در این میان اصلاح قوانین که به نوعی با این سیاستهای کلان همخوانی ندارد را از جمله انتظارات مسوولان اجرایی و بخش خصوصی از کمیسیون صنایع و معادن مجلس عنوان و بیان کرد: برخی ضوابط و قوانین برای شرایط عادی اقتصادی مطلوب است اما در شرایط رکود، تحریم، بیکاری و مشکل اشتغال این قوانین باید تغییر یابد.
استاندار خراسان رضوی افزود: در شرایطی که با اهتمام دولت و اقداماتی که برای کنترل تورم انجام شده، برای خروج از رکود تولید در حوزه بانکی نیازمند تلاش بیشتری هستیم.
وی گفت: در این میان درخواست و تاکید ما بر حمایت از بخش کشاورزی با توجه به شرایط خشکسالی و خسارت در این بخش است تا در مجلس به موضوع سیاستهای حمایتی موثر از این بخش توجه ویژه ای شود.
2713/660
14/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]