واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رفع مشكل نقدینگی صنایع كوچك با ضمانت اوراق بدهی خبرگزاری پانا: مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک گفت: این صندوق با ضمانت اوراق بدهی منتشره در بازار سرمایه، مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی را می تواند تاحدی حل کند.
۱۳۹۳ دوشنبه ۳۰ تير ساعت 11:59
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از شاتا ؛ علی تعقلی با اشاره به اولویتهای صندوق در زمینه پذیرش ریسک اعتباری مشتریان در خدمت ضمانت تسهیلات اعطایی افزود: سرمایه در گردش واحدهای تولیدی فعال، تکمیل حلقه های مفقوده خوشه های کسب و کار، طرحهای نیمه تمام بالاتر از 50 درصد، طرح توسعه و سرمایه در گردش واحدهای صادراتی، طرح اصلاح و بهینه سازی مصرف انرژی، شرکتهای دانش بنیان و اجزاء شرکتهای فناوری از اولویتهایی است که صندوق به آنها می پردازد.
وی تصریح کرد: به عبارت دقیق تر با توجه به وجود طرحهای ایجادی و نیمه تمام، سرمایه گذاری ایجادی و حمایت در طرح های تکراری اولویت صندوق نیست مگر اینکه در حوزه دانش بنیان با ارزش افزوده بالا و یا حلقه مفقوده باشد.
تعقلی ادامه داد: بعنوان مثال اگر تولید کننده ای 8 میلیارد ریال از تامین کننده مالی تسهیلات دریافت کند و اصل و سود این تسهیلات 10 میلیارد ریال باشد صندوق 70 تا 85 درصد آنرا در قبال دریافت وثایق و کارمزد ضمانت می کند و برای مابقی با توجه به اینکه بانک بهترین نوع وثیقه را دریافت کرده است می تواند چک و سفته دریافت کند.
وی افزود: بدین صورت برای تولید کننده نهایی، ترکیب وثایق ساده تری بدست می آید و توان او در دریافت تسهیلات افزایش می یابد.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک در ادامه به تغییرات راهبردی اساسنامه در جهت گسترش پوشش های صندوق اشاره کرد و گفت: بمنظور دسترسی آسانتر و سریعتر صنعتگران به خدمات ضمانتی صندوق، پیشنهاداتی درمجمع عمومی صندوق در دست بررسی و تصویب است.
تعقلی ادامه داد: افزایش سقف ریالی ضمانتنامه های صندوق بمنظورتضمین حداکثری تسهیلات ارائه شده به تولیدکنندگان،تنوع بخشیدن به انواع ضمانتنامه های قابل صدور مانند ضمانت نامه اعتبار تولیدی، ضمانتنامه حسن انجام کار، ضمانتنامه استرداد پیش پرداخت، ضمانتنامه گمرکی ، ضمانت نامه وجه الضمان، ضمانت نامه مفاصا بیمه، ضمانت نامه مفاصا مالیات، ضمانت نامه اعتبار خریدار، ضمانتنامه اعتبار اسنادی و ضمانت نامه به نفع سرمایه گذار حقیقی با شرایط متعدد، بخشی از این خدمات است.
وی همچنین اضافه کرد: پذیرش ریسک نوسانات آتی مواداولیه تولیدی و ارزی، ضمانت اوراق بدهی، ضمانت امتیاز استفاده و ضمانت نامه متقابل و ... که حسب مورد می تواند موجب گسترش پوششهای ضمانتنامه ای صندوق به متقاضیان مختلف در زمینه های گوناگون صنایع کوچک باشد و در مواردی حتی نیاز به موسسات تامین مالی مانند بانکها را نیز مرتفع سازد نیز از دیگر مواردی است که به دنبال آن هستیم.
تعقلی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: هم اکنون به دلیل نقدینگی پایین بانکها و اولویت آنها در پرداخت تسهیلات کلان به صنایع بزرگ برای کاهش ریسک انتظاری، چاره ای جز ایجاد نهاد تامین مالی برای SME ها وجود ندارد از این رو صندوق با پذیرش ریسک انواع صکوک منتشره برای صنایع کوچک عملا تامین مالی مورد نظر را مرتفع می کند.
وی اضافه کرد: در شرایط کنونی نیاز صنایع کوچک به تسهیلات در 40 هزار میلیارد تومان برآورد می شود . این تسهیلات بخشی با بازتقسیط تسهیلات بانکی و یا تسهیلات جدید و یا از طریق شبکه غیر بانکی مرتفع می شود و بدلیل تامین نشدن بخشی از نیاز مالی ، میزان تولید کاهش می یابد و نهایتا افزایش قیمت و رکورد تولید را در پی داریم.
به گفته تعقلی ، افزایش درصد تضمین اصل و سود تسهیلات بانکی از 70 و 85 درصد به 100 درصد نیز از مواردی است که تلاش می کنیم به آن دست یابیم.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک ، برنامه ریزی در جهت افزایش پوشش های استانی صندوق را از اقداماتی ذکر کرد که صندوق در جهت گسترش حیطه پوششهای ضمانتنامه ای خود در پی انجام آن است.
وی ادامه داد: بدین منظور مرتب صندوق در جلسات کار گروه اشتغال و فعالان صنعتی استانها شرکت و از نزدیک مشکلات آنان را حل و یا برنامه ریزیهایی را تدوین می کند.
تعقلی درادامه ،انعقاد تفاهم نامه با تامین کنندگان مالی را یکی از محورهایی ذکر کرد که صندوق در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: تا کنون به منظور گسترش همکاری با موسسات مالی و بانکهای کشور و شرکتهای سرمایه گذاری چند تفاهم نامه منعقد شده است که می توان عقد تفاهم نامه با بانکهایی مانند کشاورزی، صنعت و معدن، سینا، ملی، خاورمیانه ، کوثر را نام برد و تعداد دیگری نیز در شرف انجام است.
تعقلی در ادامه معرفی صندوق به بخش گسترده تری از فعالان صنعتی و اطلاع رسانی در خصوص وظایف و خدماتی که این صندوق ارائه می کند را مورد تاکید قرار داد.
وی تصریح کرد: صندوق خود را موظف می داند در شرایط فعلی اقتصادی که کشور با تحریمهای اقتصادی درگیر بوده و تاکید مقام معظم رهبری نیز بر اقتصاد مقاومتی و خارج ساختن کشور از بند اقتصاد تک محصولی که همواره تعیین کننده خط مشی اقتصادی دولت بوده است، وظایف حمایتی خود از بخش تولید را گسترش دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]