تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خوشا بحال كسانى كه براى خدا گرسنه و تشنه شده‏اند اينان در روز قيامت سير مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813281179




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رهایی از اضطراب‌های شغلی


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


رهایی از اضطراب‌های شغلی
جوانی ۳۶ ساله هستم. در محیط کار به شدت دچار استرس می‌شوم. لطفا راهنمایی‌ام کنید چگونه با استرس‌هایم کنار بیایم؟


جام جم سرا: بهتر بود توضیحات بیشتری از نوع شغل و شرایط کاری که در آن هستید ارائه می‌دادید تا به نتیجه بهتری در این خصوص می‌رسیدیم.

در قدم اول باید به شناسایی و بررسی این موضوع بپردازیم که این همه استرس از کجا ناشی می‌شود. عوامل زیادی می‌تواند در این مسئله دخیل باشد. ممکن است حجم کاری بالا، فشار زمانی زیاد برای انجام دادن کار‌ها، استرس وارده از سمت مدیر مربوط، استرس از سمت ارباب رجوع، نگرانی‌های اقتصادی و ترس از درست انجام ندادن کار‌ها از جمله این عوامل باشد. حال به هریک از موارد فوق می‌پردازیم. بسیاری از مشاغل به دلیل همین فشار و حجم کاری بالا با خود استرس زیادی به همراه می‌آورند تا حدی که استرس به جنبه‌های دیگر زندگی فرد نیز آسیب وارد می‌سازد و حتی گاهی عوارض جسمانی هم به بار می‌آورد.

بسیاری از ما این نکته را فراموش می‌کنیم که هدف ما از کار کردن و کسب درآمد، فراهم کردن آسایش بیشتر است نه ایجاد مشکلات بیشتر برای خودمان. پس نباید اجازه داد کار تمامی فضای انرژی روانی ما را به خود اختصاص دهد تا جایی که نتوانیم به دیگر بخش‌های زندگیمان بپردازیم. همه ما نقش‌های دیگری به جز شاغل بودن نیز داریم (نقش پدری، مادری، فرزندی، همسری و...) که فشار کاری زیاد می‌تواند آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

اگر قبول می‌کنیم که همزمان چند نقش مختلف را در زندگی خود عهده دار شویم پس باید مسئولیت همه آن‌ها را بپذیریم و برای هریک به اندازه اولویت در زندگی، وقت و انرژی بگذاریم. بنابراین به نظر می‌رسد برنامه ریزی بتواند نقش تعیین کننده‌ای در این امر داشته باشد. برای کارتان نیز برنامه ریزی داشته باشید.

مسلما شما در محل کارتان شرح وظایف مشخصی دارید که باید به آن‌ها بپردازید. همه آن‌ها را بر روی کاغذ بیاورید و اولویت بندی کنید. با این کار هم به فکرتان نظم می‌بخشید و به طور شفافی متوجه می‌شوید که دقیقا چه کارهایی باید انجام دهید، هم می‌توانید زمان بندی مناسبی برای آن‌ها داشته باشید. اگر احساس کردید آن قدر حجم کاریتان زیاداست که به تنهایی نمی‌توانید از عهده آن برآیید با مدیر خود صحبت کنید و برایش از اضطراب و فشار کاری بالای خود بگویید.

مسلما اگر شما نیروی ارزشمندی برای مجموعه کاریتان باشید آن‌ها به شکلی به شما کمک خواهند کرد. ممکن است نیروی جدیدی برای همکاری با شما بفرستند یا حداقل اینکه سطح انتظارات خود را مطابق با سطح توانمندی شما سازند.

ممکن است شما به شکلی افراطی خود را غرق در کار و تعهد کاری کرده باشید. هیچ فردی منکر ارزشمندی و لزوم مسئولیت پذیری در انجام کار نیست اما این مسئولیت پذیری نباید به شما و خانواده‌تان آسیب برساند. پس می‌توان در عین داشتن تعهد کاری، تعادل در امور را هم مد نظر داشت. ضمن اینکه حتما باید در کنار کار کردن به اموری مثل ورزش و تفریح نیز بپردازید تا به تجدید قوای جسمی و روحی شما کمک کند. (آسیه امیدوار - کار‌شناس ارشد روان شناسی/خراسان)


چهارشنبه 15 مرداد 1393 14:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن