واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مجلس دانشآموزی مسئول پیگیری مطالبات دانشآموزان است خبرگزاری پانا:وزیر آموزش و پرورش معتقد است، نمایندگان دانشآموزان مسئولیت پیگیری مطالبات دانشآموزران را در مسیر حرکتهای جمعی و مشارکت آنها بر عهده دارند.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۵ مرداد ساعت 14:05
به گزارش خبرنگار سرویس آموزش و پرورش پانا، فانی در نشستی که در تالار مدرس مجلس با حضور رییس مجلس و در جمع اعضای مجلس دانشآموزی برگزار شد، گفت: آموزش و پرورش ماموریت دارد با تاکید بر شایستگیهای پایه، زمینه دستیابی دانشآموزان را به مراتبی از حیات طیبه در ابعاد فردی، خانوادگی، اجتماعی و جهانی را به صورتی نظاممند، همگانی، عادلانه و اسلامی در ساختاری کارآمد و اثربخش فراهم کند.
وی در ادامه با اشاره به ارزشهای سند تحول بنیادین نقشه راه نظام جمهوری اسلامی در نظام تعلیم و تربیت، گفت: در بند 23 این سند آمده که مسئولیتپذیری همهجانبه، مشارکت اجتماعی و داشتن روحیه جمعی و مهارت مورد نیاز جامعه در دانشآموزان مورد تاکید است لذا آموزش و پرورش موظف است راهکارهای عملیاتی دستیابی به اهداف و ماموریتهای خود را تدوین و اجرایی کند.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: ما معتقدیم مجلس دانشآموزی گامی مهم برای دستیابی آموزش و پرورش به ماموریت خود بخصوص در دو بعد حیات طیبه یعنی فردی و اجتماعی است و امکان رشد استعدادها، بیان اندیشههای فردی در محیطی اجتماعی از سراسر کشور که نمایندگان دانشآموزان را به شکلی نظاممند و همگانی در چارچوب انتخاباتی عادلانه برگزیده میشوند را در خود دارد و از طریق این مجلس فراهم میشود.
فانی در ادامه خطاب به اعضای مجلس دانشآموزی گفت: از طرفی شما به عنوان نمایندگان دانشآموزان مسئولیت پیگیری مطالبات دانشآموزان از مسیر حرکت جمعی و مشارکت همه دانشآموزان را دارید که این موضوع نیز از ارزشهای مورد تاکید سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.
وی در ادامه با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش دولت تدبیر و امید در راستای منویات مقام معظم رهبری در جهت عملیاتی کردن سند تحول پنج سیاست اجرایی را طراحی کرده و در حال اجراست، این سیاستها را توسعه مشارکتهای همهجانبه در آموزش و پرورش، بودجهریزی عملیاتی مدارس، ارتقای مدیریت آموزشگاهی، تمرکززدایی و ساماندهی نیروی انسانی برشمرد.
وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: منظور از مشارکت، شرکت دادن مردم به همراه دولت و مسئولان در اداره امور کشور یا منطقهای معین است و در تعریف علمی، مشارکت را درگیری ذهنی و عاطفی اشخاص در موقعیتهای گروهی جهت رسیدن به اهداف گروهی قلمداد میکنند.
فانی ویژگیهای مشارکت را درگیر شدن، یاری دادن و مسئولیتپذیری دانست و گفت: معتقدم مجلس دانشآموزی در راستای دستیابی به دو سیاست توسعه مشارکتها و تمرکززدایی میتواند عمل کند.
وی افزود: در موضوع توسعه مشارکتها چند محور مورد نظر است، یکی حد مشارکت که اعتقاد داریم در فرآیند تعلیم و تربیت، دانشآموزان و معلمان باید مشارکت جدی داشته باشند؛ همچنین قلمرو مشارکت که در ابعاد مختلف تربیت و حتی مدیریتی دانشآموزان باید مشارکت داده شوند.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: محور دیگر اضلاع مشارکت است که آموزش و پرورش باید زمینه مشارکت دانشآموزان، معلمان، مدیران، اولیا، پیشکسوتان و نهادهای دولتی و غیردولتی را فراهم کند. همچنین جنس مشارکت اهمیت دارد که باید در قلمروهای مختلف مشارکت واقعی باشد و نه محدود و شعاری.
فانی همچنین با اشاره به ویژگیهای یک مشارکت واقعی، گفت: مشارکت باید تقاضامحور، نهادمند و ستادمند باشد و نه مشارکتی عرضهمحور و تودهای، لذا تقویت مجلس دانشآموزی را گامی مهم در راستای توسعه مشارکتها میدانیم.
وی خاطرنشان کرد: اما سیاست دیگر تمرکززدایی است که وجه دیگر و به نوعی در تعریفی دیالکتیکی با توسعه مشارکتها قرار دارد. نظام آموزش و پرورش با مخاطبان علمآموز و علمپرور نیازمند تفویض اختیاراتی در حوزههای استانی و منطقهای است که این امر با مشارکت دانشآموزان و معلمان امکانپذیر است تا بتوان از استعدادهای بالقوه نظام آموزشی استفاده کرد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مجلس دانشآموزی با توجه به انتخاب نمایندگان سراسر کشور قدم مهمی در راستای تمرکززدایی در نظام تعلیم و تربیت برداشته است، تصریح کرد: امروزه در بیش از 110 کشور جهان مجلس جوانان به طور عام تشکیل شده که 28 مجلس به دانشآموزان اختصاص دارد و ما بسیار خوشحالیم که در کشورمان نیز این مجلس با سابقهای 13 ساله وجود دارد.
فانی همچنین به چهار نوع راهبرد در مجالس دانشآموزی در سطح دنیا اشاره کرد و گفت: راهبرد اول، مجالس آموزشی جوانان است که این مجالس با کارکردهای آموزشی و به منظور آشنایی جوانان با مجالس قانونگذاری تشکیل میشود.
وی ادامه داد: راهبرد دوم، مجالس مشورتی جوانان با رویکرد ارائه مشورت به نهادهای شهری، استانی و ملی است. راهبرد سوم نیز مجالس جوانان در قالب NGOهای بزرگ است که فعالیت این مجالس در چارچوب خدمات عمومی، برگزاری نشستها و آشنایی جوانان با فرهنگ و تمدن کشورهای مختلف است.
وزیر آموزش و پرورش همچنین با اشاره به راهبرد دیگر، اظهار کرد: راهبرد دیگر مجلس جوانان قانونگذاری است که در برخی کشورها به دلیل تجارب موفق، مجلس جوانان حق قانونگذاری نیز به این مجالس در حوزه جوانان اعطا شده است.
فانی در پایان گفت: در مجموع نتیجه پژوهشهای تطبیقی نشان میدهد مهمترین کارکرد مجلس جوانان، کارکرد آموزشی و تربیتی آن است که در کشور ما نیز جوانان بخصوص در انقلاب اسلامی و هشت سال جنگ تحمیلی ثابت کردهاند که میتوانند از پس مسئولیتهای خود به خوبی و حتی بهتر از بزرگسالان برآیند و امیدواریم بتوانیم روز به روز با حمایت جوانان بخصوص نمایندگان مجلس دانشآموزی گامهای موثری در نظام تعلیم و تربیت برداریم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]