واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تکمیل توان و توانمندی شغلی دانش آموختگان با دریافت مهارت فنی تهران بزرگ - ایرنا - مدیرکل آموزش فنی و حرفه ا ی استان تهران با اشاره به رقم بالای دانش آموختگان بیکار مراکز دانشگاهی تصریح کرد: دریافت مهارت های فنی موجب تکمیل توان دانشگاهیان و توانمندسازی آنان برای حضور در بازار کار می شود.
ˈحمیدرضا خانپورˈ روز سه شنبه به مناسبت هفته ملی مهارت در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فقدان مهارت فنی و شغلی متناسب با نیاز بازار کار به عنوان علت بیکاری جوانان تحصیلکرده مطرح است.
وی خاطر نشان کرد: سرمایه گذاری های کلان آموزشی کشور در چند دهه گذشته براساس مبانی نظری و محتوای تئوریک و با رویکرد کارمند سازی شکل گرفته که نتیجه این رویکرد در شرایط اشباع و نبود تقاضا برای مشاغل کارمندی ، دفتری و مزدبگیری، ایجاد مساله بیکاران تحصیلکرده در عموم رشته ها ی دانشگاهی است.
وی با ذکر هدفگذاری های وزارت تعاون و سازمان آموزش فنی و حرفه ای برای ارتقا برنامه های آموزشی در حوزه های مهارت های فنی گفت :مساله بیکاری افراد دارای مدارک دانشگاهی با دریافت آموزش های فنی و مهارتی قابل حل است.
خانپور اظهار داشت: رویکرد مدیریتی و اقدام های کارشناسی این سازمان در چند سال اخیر منجر به ارتقا گرایش عموم مردم به مهارت های شغلی شده تا جاییکه 40 درصد از کارآموزان مرکز آموزش فنی و حرفه ای دانشجویان و افراد دارای مدارک دانشگاهی است.
وی با ذکر اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه ای متولی ارائه آموزش های غیر رسمی با پنج هزار استاندارد آموزش های مهارتی می باشد، ظرفیت های آموزشی مراکز سازمان آموزش فنی و حرفه ای برجسته و مناسب عنوان کرد.
خانپور درعین حال گفت: رویکرد و هدفگذاری انجام گرفته در زمینه مهارت آموزی متکی به توان نقش صنوف و بخش خصوصی است.
وی با اشاره به اهتمام سازمان آموزش فنی و حرفه ای به ترویج فرهنگ مهارت آموزی در خانواده ها، طرح شعار مردم، مدیریت جهادی و خصوصی سازی گفت: براین مبنا این اداره کل پیگیر انعقاد قرارداد با صنف های مختلف شغلی و مهارتی برای اجرای طرح های مشترک آموزش شغلی است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران اظهار داشت: در نتیجه این رویکرد این استان مقام نخست کشور در حوزه خصوصی سازی مهارت را کسب کرده است به نحویکه بیش از 80 درصد آموزش های مهارتی در 500 حرفه آموزشی توسط سه هزار و 700 آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد در بخش خصوصی ارائه می شود .
وی تلفیق علم ، فن ، مهارت و هنر را در اثر بخشی اشتغال پایدار جوانان بسیار مهم ارزیابی کردو افزود : امروزه دنیا به سمت تربیت تکنیسین و کارگری نمودن آموزش ها می روند و به جهت آشنایی جوانان با دنیای واقعی کار ، کمتر از 30 درصد آموزش های مهارتی به صورت نظری و بیش از 70 درصد به عملی ارائه می شود .
وی گفت: گواهی نامه مهارت که منطبق بر استانداردهای جهانی و مورد تایید سازمان بین المللی کار است برای کارآموزان و جوانان جویای کار که موفق به گذراندن آزمون های تئوری با نمره 50 و عملی با نمره 70 شده اند در مدت یک ماه صادر می شود.
564/1109/519/ 1539
14/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]