واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نیکشهر با توانمندی های مختلف آماده استقبال از سرمایه گذاران زاهدان- ایرنا- شهرستان نیکشهر با داشتن ظرفیت ها و توانمندی های مختلف در کانون توجه دولت و دولتمردان قرار دارد و گامهای استواری را به سمت توسعه و پیشرفت آغاز کرده و آینده درخشانی در انتظار سرمایه گذاران است.
به گزارش ایرنا، شهرستان نیکشهر از توانمندیها و ظرفیت های مناسب در بخش های مختلف بویژه کشاورزی، گردشگری و معادن برخوردار است و دولت تدبیر و امید نیز به توسعه و پیشرفت این منطقه توجه ویژه ای دارد که عبور خطوط انتقال گاز، محور ترانزیتی چابهار- میلک و راه آهن چابهار- زاهدان از مسیر شهرستان نیکشهر نوید دهنده آینده خوب و درخشانی برای این منطقه است.
شماری از مسوولان دستگاههای اجرایی این شهرستان برای جذب سرمایه گذاران بخشهای دولتی و خصوصی و همکاری و همراهی با آنان آمادگی خود را اعلام کرده و گفتند: همکاری و فراهم کردن زمینه حضور سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این شهرستان از اولویت های ادارات و نهادها است.
فرماندار نیکشهر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی بیان کرد: این شهرستان با 13 هزار کیلومتر مربع گستره و چهار بخش افزون بر هشت هزار هکتار زمین کشاورزی مرغوب و قابل استفاده، حدود 300 اثر تاریخی، باستانی و گردشگری و چندین معدن مس، کرومیت، منگنز و موادموردنیاز برای تولید سیمان دارد.
صاحب گل صالحی افزود: این مزیت ها و ظرفیت ها زمینه را برای فعالیتهای زیربنایی و اقتصادی دولت و سرمایه گذاران بخش خصوصی فراهم کرده است.
وی اضافه کرد: سرمایه گذاری نهادها و شرکتهای دولتی و بخش خصوصی بویژه در سه بخش کشاورزی، گردشگری و معادن می تواند علاوه بر کسب درآمد و ارزش افزوده بسیار خوب و مناسب برای سرمایه گذاران، به توسعه و پیشرفت منطقه نیز کمک کند.
فرماندار نیکشهر گفت: اختصاص اعتبارات ویژه برای رونق و توسعه بخش کشاورزی، اکتشاف معادن و ایجاد راه دسترسی و شناساندن مناطق گردشگری می تواند سبب تحول عظیمی در حوزه اشتغال شود.
وی افزود: دولت توجه خاصی به سیستان و بلوچستان از جمله شهرستان نیکشهر دارد و همین مساله فرصت بسیار خوبی برای صاحبان سرمایه بویژه سرمایه داران بومی ساکن در کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان است تا با استفاده بهینه از این فرصت ضمن حضور در کشور خودشان به توسعه و پیشرفت منطقه و ایجاد اشتغال برای جوانان کمک کنند.
صالحی افزود: به منظور تحقق اهداف دولت تدبیر و امید بر آن شدیم تا شعار این دولت بویژه در حوزه اقتصادی را در این شهرستان عملیاتی کنیم که در همین زمینه فرمانداری و دستگاههای اجرایی آماده همکاری با سرمایه گذاران در انجام کارها و مشاوره و راهنمایی های لازم هستند و با آغوش باز از آنان استقبال می کنند.
وی اظهار داشت: شهرستان نیکشهر در کنار جاده ترانزیتی چابهار به میلک واقع شده و راه آهن و گاز نیز از حوزه این شهرستان عبور می کنند و از طرفی بهترین موقعیت و آب و هوا را برای انجام طرحها و فعالیتهای مختلف دارد و سرمایه گذاری در این منطقه از صرفه اقتصادی بالایی برخوردار است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیکشهر نیز به خبرنگار ایرنا گفت: این شهرستان اکنون دارای هشت هزار و 527 هکتار زمین زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی است که تا ده هزار هکتار قابل افزایش می باشد.
حبیب رئیسی سطح زیر کشت محصولات باغی را پنج هزار و 31 هکتار ذکر کرد و افزود: بیشترین سطح زیر کشت مربوط به خرما، مرکبات و انواع میوه های گرمسیری است.
وی بیان کرد: سطح زیر کشت محصولات زراعی نیز سه هزار و 496 هکتار و عمده محصولات آن برنج، یونجه، شبدر، باقلا، سبزیجات و غیره است.
وی ادامه داد: منابع آبی شهرستان نیکشهر شامل 348 رشته قنات، هزار و 72 حلقه چاه و چاهک، هزار و 700 دهنه چشمه و یک سد مخزنی خیرآباد با ظرفیت 27 میلیون متر مکعب است که آب مورد نیاز زمین های کشاورزی این شهرستان را تامین می کنند.
وی با بیان اینکه اقدامات خوبی در زمینه توسعه بخش کشاورزی انجام شده است افزود: اجرای 425 هکتار سامانه آبیاری تحت فشار و 285 کیلومتر انتقال آب با لوله برای استفاده بهینه از آبهای موجود و جلوگیری از هدر رفت آب انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی نیکشهر به طرحها و پیشنهادات لازم برای توسعه و رونق کشاورزی اشاره کرد و افزود: ایجاد صنایع بسته بندی خرما و مرکبات به همراه صنایع جانبی و عمل آوری از محصولات، ایجاد صنایع کوچک تهیه ترشی انبه و لیمو و بسته بندی محصولات، احداث حداقل یک دستگاه شالی کوبی مدرن برای تبدیل شلتوک برنج و بسته بندی مناسب و تهیه آرد برنج و مکانیزه کردن مراحل کاشت، برداشت و خرمن کوبی برنج به منظور بالابردن کیفیت محصولات از جمله طرحهای پیشنهادی برای سرمایه گذاری است.
رئیسی بیان کرد: توسعه و پرورش مرغ بومی بصورت خانگی، توسعه و پرورش گاو، گوساله، بز و گوسفند و پرورش زنبور عسل با توجه به تنوع مختلف گونه های گیاهی و گیاهان منطقه از دیگر طرحهای پیشنهادی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی و متقاضیان اجرای طرحهای کشاورزی است.
خیرالنساء امیری رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیکشهر نیز به ایرنا گفت: وجود بیش از 300 اثر تاریخی، فرهنگی و گردشگری، دهها آبشار و مناطق تفریحی و دیدنی، سوزن دوزی و سکه دوزی منحصر به فرد زنان بلوچ، سفالگری و صنایع دستی در طرح های مختلف از جمله قابلیتهای حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان نیکشهر برای سرمایه گذاری هستند.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت نیکشهر نیز اظهار داشت: این شهرستان در زمینه اکتشاف معدن استعداد بالقوه ای دارد بطوریکه سرمایه گذران می توانند در این بخش و همچنین کارخانه سیمان مشارکت کنند.
رحیمی افزود: سرمایه گذاران می توانند با تحویل زمین در اسرع وقت و استفاده از زیرساختهای برق، آب، تلفن و اینترنت نسبت به اجرای طرحهای مختلف در شهرک صنعتی اقدام کنند.
شهرستان نیکشهر با 134 هزار نفر جمعیت در 510 کیلومتری جنوب سیستان و بلوچستان واقع شده است. ک/4
7306 / 653 /537
13/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]