واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد دانشگاه: نیمی از مردم غرب به رسانه های خود اعتماد ندارند تهران - ایرنا - یک کارشناس رسانه و استاد دانشگاه گفت: کمتر از 50 درصد مردم غرب به رسانه های خود اعتماد دارند.
به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از شبکه قرآن و معارف سیما محمدحسین ساعی در برنامه شب آسمانی گفت: در 15 سال گذشته نگاه مردم در جوامع غربی به رسانه ها همواره در سرازیری قرار داشته به طوری که درحال حاضر کمتر از 50 درصد مردم غرب به رسانه های خود اعتماد دارند و اگر می بینیم که راهپیمایی و تظاهرات به سوی بی.بی.سی و سی.ان.ان. صورت می گیرد، به دلیل همین بی اعتمادی هاست.
وی افزود: بسیاری از کشورهای غربی که خود رسانه را ایجاد کردند، بعد از چندین سال استفاده از آن احساس کردند که در ساختارهای اجتماعی جوامع خود دچار مشکلاتی شده اند. مثلا بزهکاری و سقوط اخلاقی روز به روز رشد بیشتری پیدا کرده است.
عضو هیات علمی دانشگاه صدا و سیما همچنین گفت: در ابتدا کانادایی ها که سطح فرهنگی خودشان را از آمریکا بالاتر می دانستند، از این موضوع ناراحت بودند که چرا در اثر برنامه های آمریکایی رفتار فرزندانشان به گونه ای در حال تغییر است که با فرهنگ آن ها سازگار نیست و لذا موضوع سواد رسانه ای را مطرح کردند.
وی اضافه کرد: کانادایی ها معتقد بودند که مردم باید آموزش ببینند تا بدانند چگونه از رسانه استفاده کنند و بر همین اساس عقیده داشتند که برنامه های رسانه ای نیاز به آموزش دارد و حکومت نیز موظف است برای این نوع آموزش هزینه کند و در نتیجه کانادا جزو اولین کشورهایی بود که این موضوع را در متون درسی آموزش و پرورش مطرح کرد.
ساعی همچنین گفت: رسانه های جدید و نقش آن ها در دنیای جدید از موارد مورد مطالعه در حوزه علوم اجتماعی است و این موضوع، از مواردی است که در تمامی حوزه ها مانند سیاست، فرهنگ، و اجتماع تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: زمانی رسانه ها رکن چهارم دموکراسی بودند اما گویی این رسانه ها در حال تغییر به ستون پنجم هستند و دینامیت هایی دارند که در حال نابود کردن تمدن غرب هستند.
این کارشناس رسانه افزود: زمانی در آمریکا موضوع جریان آزاد اطلاعات به منظور بالابردن سطح آگاهی اطلاعات مردم مطرح شد ولی نظرسنجی ها نشان داده که مردم آمریکا بی اطلاع ترین مردم دنیا هستند و کشورهای غربی نیز به این موضوع اذعان دارند.
ساعی در ادامه گفت: در حال حاضر بسیاری از خانواده ها در زمینه رسانه هنوز بلاتکلیف هستند و باید روابط فرزندان خود را با شبکه های ماهواره ای، بازی های رایانه ای و کار کردن با گوشی های هوشمند مدیریت و تنظیم کنند.
وی اضافه کرد: به نظر می رسد در جامعه امروز کار زیادی برای سواد رسانه ای انجام نشده که یکی از مهم ترین دلایل آن، سرعت بسیار بالای تحولات فن آوری است. زیرا این سرعت به قدری بالاست که اجازه هماهنگ شدن بشر با خود را نمی دهد.
این کارشناس رسانه و حوزه علوم اجتماعی افزود: اگر سواد رسانه ای ایجاد شود بسیاری از شبکه ها و رسانه ها، مشتری خود را از دست خواهند داد اما درمجموع باید دقت داشت که طبق گفته اندیشمندان و به ویژه اندیشمندان غرب، رسانه مانند مواد مخدری است که بیننده را به خود معتاد می کند و از طرف دیگر باید توجه داشت که رسانه ها عواطف را تحت تاثیر قرار می دهد نه عقل را.
وی در پایان گفت: برنامه های رسانه را باید با نگاهی منتقدانه دید. یعنی از طرفی مخاطب باید در مقابله با برنامه های رسانه عزت نفس داشته باشد و با خود بیندیشد هنگامی که رسانه وارد زندگی او می شود، فقط اطلاعات نمی دهد بلکه از انسان زمان نیز می گیرد.
فراهنگ(1)**1003**1569
14/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]