واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین روزبه:
شرکتهای توانمند داخلی برای رقابت با کشورهای خارجی آماده شوند
قزوین- خبرگزاری مهر: استاندار قزوین گفت: شرکت های برتر و قدرتمند استان باید با استفاده از علم روز و کیفی سازی محصولات تولیدی و کاهش قیمتها خود را برای حضور در بازارهالی جهانی و رقابت با دیگر کشورها آماده کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی روزبه روز دوشنبه در مراسم تجلیل از شرکت های برتر استان که در محل پارک علم و فنآوری امام خمینی قزوین برگزار شد، اظهارداشت: دیگر دوران تولید کالای نامرغوب سپری شده و هر واحدی که نتواند خود را با شرایط هماهنگ کرده و محصول کیفی با قیمت مناسب تولید کند محکوم به شکست است.
استاندار بیان کرد: امروزه در رقابت استانی و کشوری توجه به کیفیت مهم است و اگر بخواهیم به صادرات کالا به عراق که به دلیل شرایط خاص خریدار محصولات ایرانی است بسنده کنیم متضرر خواهیم شد.
روزبه تصریح کرد: نباید تنبلی کنیم و بازارهای جهانی را از دست بدهیم بلکه باید با استفاده از دانش فنی روز و سلیقه مشتری و کیفی سازی محصول با کاهش قیمتها در بازارهای رقابتی امروز بخوبی وارد میدان شده و کالای خود را عرضه کنیم.
وی ارتباط با شرکت های دانش بنیان برای تولید محصولاتی کیفی را مهم دانست و تصریح کرد: باید در حوزه پژوهش و تحقیق جدی تر عمل کنیم و بهترین راه ارتباط بیشتر با شرکت های دانش بنیان و پارک های علم وفنآوری است و اگر با ظرفیت این مراکز آشنا شویم می توان نیازها را شناسایی و برای افزایش بهره وری اقدام کرد.
استاندار یادآورشد: ظرفیت سازی در پارکها از دیگر اموری است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد تا محصول خوبی تولید و عرضه شود و دیگر دل خوش کردن به تعداد واحدهای صنعتی ارزشی ندارد بلکه باید به ارتقاء تولید و فعالیتها توجه کنیم.
روزبه گفت: بستن مرزها و انحصاری کردن کارها و محدود کردن صادرات در عصر حاضر دیگر جواب نمی دهد و تنها با رقابت آزاد می توانیم توانمندی های خود را بروز دهیم و کالاهایمان را به مشتری عرضه کنیم.
رحمانی: ایجاد منطقه اقتصادی در قزوین پیگیری شود
رجب رحمانی نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم گفت: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در بررسی های خود از 305 شرکت صنعتی و تولیدی با شناسایی موانع کسب وکار 21 مولفه را استخراج کرد که رفع آنها می تواند به رونق تولید منجر شود.
وی افزود: تسهیلات بانکی، ضعف بازار سرمایه، تحریمها، بی تعهدی شرکتها در پرداخت بدهی، بی ثباتی در قیمت مواد اولیه، فساد دولتی، بی ثباتی قوانین و مقررات، قیمت گذاری غیر منطقی توسط دولت، محدودیت قانون کار، تولید کالاهای غیر استاندارد و تقلبی، زیاد بودن تعطیلات رسمی در کشور، عرضه کالاهای خارجی، برگشت چک ها، موانع صادرات و واردات، تعرفه پائین کالاهای وارداتی، ضعف زیرساختهای حمل و نقل و تامین انرژی برق، تمایل مردم به خرید کالای خارجی و ضعف نظام توزیع مهمترین مشکلات این حوزه است.
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: استان قزوین هم با لحاظ کردن این موارد شرایط خوبی ندارد و از این مشکلات رنج می برد در حالی که تحریم ها فقط 35 درصد مشکلات را موجب شده و سوء مدیریت نقش مهمی در این حوزه دارد که باید برطرف شود.
وی اظهارداشت: خوشبختانه با هماهنگ شدن بسیاری از واحدهای تولیدی با شرایط تحریم شاهد کاهش مشکلات این بخش هستیم اما لازم است برای تولیدکننده امنیت شغلی، اقتصادی و سرمایه گذاری فراهم شود تا تولید روند روبه رشدی داتشه باشد.
رحمانی بیان کرد: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شهرک خرمدشت در فضایی به مساحت سه هزار هکتار در غرب استان می تواند تحول خوبی در منطقه ایجاد کند که امیدواریم با پیگیری مسئولان استانی و کشوری این کار مهم عملیاتی و تصویب شود.
دولت نباید خود را رقیب بخش خصوصی بداند
داود محمدی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی هم در این همایش گفت: آمارها نشان می دهد فروش 100 شرکت برتر کشور بالغ بر 405 هزار میلیارد تومان است که حدود 60 درصد نقدینگی کشور را شامل می شود که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: اعتبارات تحقیقاتی شرکت اپل بیش از 250 برابر کل بودجه تحقیقاتی در بخش صنعت کشور ایران است که باید این فاصله را با توجه بیشتر به نحقیقات و پژوهش کم کنیم و بدانیم بدون تحقیقات قادر به ادامه مسیر نیستیم.
وی یادآورشد: با احداث پارک های علم وفناوری رویکرد دولت به سمت کارهای دانش بنیان شتاب خوبی دارد اما ضمن بازنگری در برخی روش های مدیریتی باید دقت کنیم وقتی بسیاری از شهرک های صنعتی با 25 تا 50 درصد ظرفیت خود کار می کنند و با کمبود نقدینگی مواجه هستیم دادن مجوز برای احداث شهرکهای صنعتی جدید منطقی نیست.
محمدی بیان کرد: دولت نباید خود را رقیب بخش خصوصی بداند و اگر موضوع واگذاری تصدی گری مطرح شد موضع گیری کند بلکه لازم است برای چابک سازی و کوچک شدن دولت بسیاری از امور را به بخش خصوصی توانمند واگذار و فقط نظارت کند.
وی نقش صنعتگران و شرکتهای تولیدی را در خروج از رکود اقتصادی موثر دانست و خواستار حمایت جدی دولت از تولیدکنندگان شد.
صداقت در تولید کالای مرغوب و مشتری مداری را جدی بگیرید
در ادامه حجت الاسلام حسینی دیگر نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: صداقت در کار برای جلب اعتماد مشتری مهمترین ویژگی است که موجب پایداری در کار تولید می شود.
وی افزود: اگر امروز برخی کالاهای خارجی هنوز مشتری دارد به دلیل اعتماد سازی و صداقت و دوری از تقلب در تولید بوده اما یکی از نقاط ضعف ما این است که صادق نیستیم و منافع کوتاه مدت را بر بلند مدت ترجیح می دهیم و مشتریان پایداری نداریم.
حسینی تصریح کرد: افزایش بهره وری و کم کردن هزینه تولید و گسترش بازارها می تواند به موفقیت در کارهای شرکتهای تولیدی و توسعه فعالیتها کمک کند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: استفاده از مدیران قوی و کارآمد می تواند حتی شرکت های ورشکسته را نجات دهد و گماردن مدیران ضعیف در بهترین شرکتها می تواند منجر به ورشکستگی و ضرر و زیان شود.
حسینی گفت: باید رقابت با شرکتهای خارجی را هم جدی بگیریم تا زمینه ارتقاء کیفی محصولات تولیدی ما فراهم شود در غیر این صورت صنعت داخلی مانند خودروسازی که انحصار موجب شده بدترین محصول با بیشترین قیمت را به دست مشتری بدهیم و از قافله بازارها نیز عقب بمانیم درجا می زند و نارضایتی مردم را هم فراهم می کند.
وی افزود: داشتن پیوند فرهنگی در تولید و صنعت می تواند راهکاری برای برون رفت از مشکلات باشد و اگر این موضوع جدی گرفته شود از بسیاری از زیانها جلوگیری خواهد شد.
در این همایش از شرکت های صنایع هفت الماس، گروه صنایع کابل سازی افق البرز، البرز دارو، داده ورزی فرادیس البرز، تولی پرس، لوازم خانگی پارس، صنایع ذکاشی و سرامیک الوند، گروه تولیدی مهرام، کارخانجات قند قزوین، شرکت شیمیایی پارس پامچال و بهمن دیزل بهد عنوان شرکتهای برتر استان تجلیل شد.
۱۳۹۳/۵/۱۳ - ۲۰:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]