واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز : تغذیه با شیرمادر ، کاهش سرطان ها شیراز - ایرنا - معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت : اهمیت تغذیه با شیر مادر و نقش حیاتی روش های مناسب تغذیه در تحقق سلامت مطلوب به خوبی شناخته شده و موجب پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها به ویژه سرطان خون و غدد لنفاوی می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر فریبا مرادی با بیان اینکه 10 تا 16 مرداد ماه هرسال هفته جهانی تغذیه با شیر مادر نام دارد افزود: شعار جهانی امسال (Breastfeeding Scoring the winning Goal) ˈارتباط بین اهداف توسعه هزاره و تغذیه با شیر مادرˈ می باشد و کمیته کشوری تغذیه با شیر مادر نیز شعار ملی ˈ تغذیه با شیر مادر : یک عمر سلامتیˈ را انتخاب نموده است .
مرادی افزود : روش های نامناسب تغذیه دوران شیرخوارگی از علل مستقیم و عمده سوء تغذیه در طول سال اول زندگی است که زمینه ساز49 درصد مرگ کودکان زیر پنج سال و همچنین ابتلای کودکان به بیماری های عفونی و تشدید بیماری ها می باشد.
وی اظهار داشت : شروع تغذیه با شیرمادر ظرف ساعت اول تولد ، تغذیه انحصاری با شیرمادر در شش ماه اول و تداوم شیردهی به مدت دو سال یا بیشتر، توصیه جهانی برای تغذیه شیرخواران در هر موقعیت و منطقه از جهان است که سلامت جسم و روان مادر و کودک ، خانواده و جامعه را ارتقا می دهد و ازطرفی، انسان سالم نیزمحور توسعه پایداراست .
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد : با توجه به نکاتی از جمله اینکه تغذیه با شیرمادر یکی از استراتژی های مهم کاهش مرگ و میر کودکان قلمداد می شود و همچنین این موضوع که تغذیه با شیرمادر یکی از استراتژی های امنیت غذایی کودکان زیر دو سال محسوب می شود و سوء تغذیه زمینه ساز مرگ حدود 50 درصد کودکان می باشد، اجرای برنامه ترویج تغذیه باشیرمادر ضرورت می یابد .
وی با اشاره به اینکه گاستروآنتریت و عفونت های حاد تنفسی قاتلین عمده کودکان معرفی می شوند که واکسن ندارند و هزینه هنگفتی را به خانواده ها تحمیل می کنند، تصریح کرد : تغذیه با شیرمادر ابتلا و مرگ ناشی از این بیماری ها را تا 25 درصد کاهش می دهد.
دکتر مرادی با تاکید بر اینکه ما به حکم کلام الله مجید نیز موظف به ترویج تغذیه باشیرمادر هستیم، گفت : همه ساله تعداد زیادی از کودکان و مادران به دلیل سرطان می میرند، تغذیه با شیرمادر موجب کاهش شیوع سرطان های خون، غدد لنفاوی و مغز در کودکان و نیز سرطان های سینه و تخمدان در مادران می گردد.
وی افزود : بیماری های مزمنی مانند آسم و آلرژی ، دیابت جوانان ، فشارخون، ام اس و عفونت ادراری مشکلات دیگری است که تغذیه باشیرمادر شیوع آن ها را کاهش می دهد.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد : افزایش ضریب هوشی، تربیت پذیری بهتر،کاهش بزهکاری و اعتیاد، کاهش کودک آزاری و مسائل عاطفی روانی، سرمایه گذاری عظیم فرهنگی حاصل ازترویج تغذیه باشیرمادر است.
وی با بیان اینکه ترویج تغذیه با شیر مادر صرفه جویی از محل کاهش واردات شیرمصنوعی و کاهش هزینه های بیماری و مشکلات ناشی از مصرف آن را به دنبال دارد ، اظهارداشت : محاسبه ارقام ناشی از عدم تغذیه با شیرمادر که منجر به ابتلای بیشتر کودکان به سرماخوردگی ،عفونت ریه ،اوتیت، سینوزیت، آسم، رینیت آلرژیک، عفونت ادراری، سپتی سمی، مننژیت و همچنین سوء تغذیه،چاقی، پوسیدگی دندان، درماتیت و غیره می گردد، رقم سرسام آوری را تشکیل می دهد.
دکتر مرادی گفت : برای بهره مند نمودن جامعه و مادران و کودکان از مزایای بی شمار شیرمادر و اجرای فرامین الهی در ترویج این مائده آسمانی ، برنامه ترویج تغذیه باشیرمادر و کوشش ها برای غلبه بر مشکلات و موانع موجود، به عنوان بخشی از برنامه های جامع تغذیه و سلامت مادر و کودک محسوب می شود و از اجزای کلیدی اولویت ها و مراقبت های بهداشتی کشور است. ک/3
677
12/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]