واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تغذیه با شیرمادر بیماری های مزمن دوران بزرگسالی را کاهش می دهد زنجان - ایرنا - یک متخصص کودکان مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان، گفت: تغذیه با شیر مادر احتمال ابتلا به بیماری های مزمن در بزرگسالی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
زهره ترابی روز پنجشنبه به مناسبت روز جهانی شیر مادر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: شیر مادر بهترین تغذیه برای رشد و تکامل کودک است و احتمال چاقی و برخی بیماریهای مزمن مانند قلبی و عروقی، سرطانها و دیابت را در بزرگسالی کاهش می دهد.
وی، یادآورشد: شیر مادر به علت داشتن عوامل خاص ایمنی، نوزاد را در برابر برخی عفونت ها محافظت می کند.
ترابی، افزود: تکلم بهتر، هوش بالا، کسب مهارت های تکاملی و تحصیل بهتر از جمله مزایای تغذیه نوزاد با شیر مادر محسوب می شود و از سویی دیگر شیردادن یک رابطه دوسویه و بسیار قوی بین مادر و نوزاد را برقرار می کند.
مسوول تغذیه با شیرمادر مرکز آموزشی درمانی تخصصی وفوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان، تصریح کرد: شیردهی باید بر اساس میل و تقاضای شیرخوار به ویژه هنگام شب حداقل در شبانه روز باید هشت بار انجام شود.
وی، اظهار کرد: بهترین راه تشخیص کافی بودن شیر یک مادر افزایش وزن کودک با توجه به منحنی رشد است و باید نوزاد به طور مرتب و منظم در مراکز بهداشتی کنترل وزن شود.
یک کارشناس مامایی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان نیز با اشاره به اهمیت و مزایای تغذیه با شیر مادر اشاره کرد و گفت: شیر مادر نه تنها در تامین تندرستی دوران شیرخوارگی و کودکی نقش بسزایی دارد، بلکه حتی در دوران سالمندی، تأثیر مثبت آن بر سلامت انسان آشکار است.
مریم سکاکی، افزود: ترکیب شیرمادر طوری است که از هنگام تولد تا پایان شیرخوارگی به تناسب نیاز کودک اندک اندک تغییر می کند و همین مسله موجب می شود، همواره کودک از مطمئن ترین و مناسب ترین تغذیه بهره مند شود.
وی، با بیان اینکه شیر مادر مزایای متعددی دارد، تصریح کرد: آغوز، ماک یا شیر روزهای اول که زرد رنگ و غلیظ بوده بسیار مغذی و حاوی مواد مفید و ارزنده ای است که بهترین واکسن برای حفاظت کودک در برابر بیماریهای عفونی است.
سکاکی، افزود: سلولهای زنده و مواد مختلف ضد عفونی موجود در شیر مادر، دارای خاصیت از بین بردن میکروبها و ویروسی را دارد و در نتیجه، احتمال ابتلای شیرخوار به بسیاری از عفونتها و بیماریهای دوران کودکی را کاهش می دهد.
وی، اظهار کرد: تداوم شیردهی در کودکان مبتلا به اسهال، تعداد دفعات اجابت مزاج، مدت بیماری و نیاز به ORS را کاهش می دهد و سبب پیشگیری از کم آبی در کودکان می شود.
این کارشناس مامایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، گفت: مقدار چربی شیر مادر در شروع هر وعده شیرخوردن کم است و سپس میزان آن به تدریج افزایش می یابد و به همین دلیل شیرخوار پرخوری نمی کند و کمتر چاق می شود.
وی، با اشاره به اینکه به علت وجود آب کافی در شیر مادر، به ویژه ابتدای شیر، تشنگی شیرخوار برطرف و اشتهای او تحریک می شود، یادآورشد: تغذیه انحصاری نوزاد با شیرمادر به مدت شش ماه توصیه می شود و حتی در شرایط اقلیمی خیلی گرم نیز نیازی به دادن آب به نوزاد نیست.
سکاکی افزود: میزان سدیم و پروتئین شیر مادر به حدی است که به کلیه های نوزاد که هنوز کامل نشده است، صدمه وارد نمی کند.
وی، با بیان اینکه شیر مادر پاکیزه و دارای درجه حرارت مناسب و عاری از آلودگی میکروبی است، اظهار کرد: تغذیه با شیر مادر رابطه عاطفی بین مادر و فرزند را بیشتر می کند.
این کارشناس مامایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، تصریح کرد: تغذیه با شیر مادر، شیرخواران را در مقابل بیماریهایی که موجب سوء تغذیه و اختلال در فراگیری می شود، محافظت می کند.
وی، یادآورشد: کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، در دوران بلوغ امنیت روانی بیشتری دارند.
سکاکی، افزود: جذب آهن در شیر مادر به مراتب بهتر انجام می شود و نیازی به دادن قطره آهن تا شروع تغذیه تکمیلی نیست.
وی، خاطرنشان کرد: مادرانی که به نوزادانشان شیر می دهند زودتر وزن اضافی دوران بارداری خود را از دست داده و به حالت طبیعی قبل از بارداری برمی گردند.
این کارشناس مامایی، گفت: این مادران در طول مدت شیردهی می توانند استراحت کافی داشته باشند که موجب تقویت نیروی آنان می شود.
وی، اظهارکرد: با توجه به کاهش بروز بیماری در شیرخوار هزینه درمان، بستری شدن و درخواست خدمات پزشکی کاهش یافته و در نهایت از بار هزینه های اقتصادی جامعه نیز کاسته می شود.
سکاکی افزود: تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماهگی با کنترل موالید و فاصله گذاری مناسب بین فرزندان سبب ارتقاء سلامت جامعه می شود.
وی، کاهش سرطان سینه، تخمدان و پوکی استخوان رااز دیگر مزایای شیردهی مادران برشمرد.
به گزارش ایرنا، سالانه بیش از یک میلیون کودک در اثر ابتلا به بیماریهای اسهالی، عفونتهای تنفسی و سایر عفونتهای ناشی از تغذیه ناکافی با شیر مادر جان خود رااز دست می دهند.
سازمان بهداشت جهانی و یونیسف، تغذیه انحصاری با شیر مادر را از زمان تولد تا پایان شش ماهگی، همچنین تداوم آن همراه با تغذیه تکمیلی تا پایان دو سالگی را توصیه کرده است.
596/7320
09/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]