واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob کارشناس تغذیه شبکه بهداشت شهرستان ری: غافل شدن از فواید ید موجب پشیمانی است شهرری-ایرنا- کارشناس مسوول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت شهرستان ری گفت: اگر ید به اندازه مورد نیاز بدن و به صورت روزانه دریافت نشود، پیامدهای گوناگونی در دوران زندگی افراد بوجود خواهد آورد.
ˈماندانا دقیقیˈ روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: ید در بدن یک انسان بالغ و سالم حدود 20 تا 50 میلیگرم وجود دارد که دو سوم آن در غده تیروئید و در جلوی گردن، قراردارد.
وی افزود: ید موجب شادابی و سرزنده بودن تناسب اندام ، رشد و نمو و روئیدن مو ، سلامت ناخن ، پوست و دندان مؤثر است و به سوزاندن چربیها برای لاغر شدن ، کمک میکند.
وی تاکید کرد:کمبود ید باعث بیماری گواتر، کمهوشی و کوتاهی قد می شود و از طرفی مصرف زیاد کلم خام موجب عدم جذب ید به اندازه نیاز بدن را در پی دارد.
دقیقی تصریح کرد: ید فشارهای عصبی را کاهش میدهد و همچنین برای ساخت کلسترول خون کمک بسیار خوبی است و ضمن جلوگیری از رسوب کلسترول درعروق ، چربیهای ناخواسته و اضافی بدن را میسوزاند.
وی افزود: افرادی که مبتلا به نرمی استخوان ، بیماریهای پوستی و سل هستند ، ید نقش ارزندهای در بر طرف کردن این بیماری ها دارد وباتوجه به اینکه ید به عنوان تنظیم کننده دستگاه قلبی و عروقی و تولید مثل می باشد ، این اعمال برعهده هورمون تیروئید است که در برخی مواقع از ارگانهای دیگر نیز کمک دریافت میکند.
دقیقی توصیه کرد: کمبود ید امکان افزایش سرطان غده تیروئید در افراد را موجب می شود و کسانی که گواتر (برآمدگی غیر طبیعی جلوی گلو) دارند از خوردن شلغم ، برگ و تخم کلم ، خردل و از گیاهان تیره شب بو خود داری کنند.
کارشناس مسوول تغذیه بهداشت شهرستان ری راههای جبران کمبود ید و مواد غذایی که در آنها ید موجود میباشد را شامل: سبزیها که در خاک غنی از ید روئیده باشند، پیاز، تمامی غذاهای دریایی، استنشاق هوای دریا و یا نوشیدن روزانه یک قاشق چایخوری آب دریا ، عنوان داشت.
دقیقی ، تربچه، سیبزمینی، مارچوبه، هویج، گوجهفرنگی، اسفناج، نخود، قارچ، کاهو، موز، توتفرنگی، زرده تخممرغ، شیر، پنیر، روغن کبد ماهی، کنگر، تره فرنگی، ترشک، تره، انگور و شاهی را سرشار از ید ، برشمرد.
وی افزود: به منظور پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در شهرستان ری ، کمیته ید اخیرا با حضور معاون شبکه ، مسوولان واحدهای بهداشت خانواده، بهداشت مدارس، بهداشت محیط و حرفه ای، گسترش و آموزش بهداشت در شبکه بهداشت و درمان این شهرستان تشکیل شد.
وی گفت: در این جلسه گزارشی از برنامه ها ، آمار کلاس های برگزار شده در این خصوص، مقایسه نتایج ید سنجی در سطح شهرستان و تحقیقات انجام شده از سوی کارشناس مسوول واحد بهبود تغذیه شبکه مطرح شد.
دقیقی اطلاع رسانی به مردم و آگاه کردن آنان در موفقیت چنین برنامه هایی بسیار مهم و موثر خواند و بهترین شیوه را برگزاری کلاس های آموزشی برای اقشار مختلف و آموزش چهره به چهره در واحدهای بهداشتی عنوان کرد.
کارشناس مسوول بهداشت و تغذیه شبکه بهداشت ری اظهارداشت: به منظور توسعه فعالیت های اجتماعی پیشنهاد شد با توسعه همکاری های بین بخشی ، کلاس های آموزشی در خانه های سلامت، مدارس و سایر ادارات برپا و از طرفی نظارت بهداشت محیط و ید سنجی در روستاها و مشاغلی چون نانوایی ها ، افزایش یابد.
1417/
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
01/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]