واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob 28 روز فعالیت نمایشگاه قرآن کریم زیرذره بین خبرنگار ایرنا تهران - ایرنا - بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن شامگاه گذشته (سه شنبه) به فعالیت 28 روزه خود پایان داد تا برگی دیگر از این رویداد بزرگ قرآنی در کشور ورق خورد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نحوه برگزاری نمایشگاه ، امسال نسبت به 21 دوره گذشته با تفاوت های بسیاری همراه بود ، هر چند برخی موارد به ارتقاء نمایشگاه انجامید اما عمده ترین مشکل غرفه داران و بازدید کنندگان جابجایی مکان این رویداد بود .
برخی غرفه داران حتی تا پایان برگزاری نمایشگاه از آنچه فروش اندک محصولات و آثار خود خواندند ابراز نارضایتی کرده و بیشترین عامل را نیز تغییر مکان برگزاری نمایشگاه عنوان می کردند .
نمایشگاه بین المللی قرآن کریم امسال برای نخستین بار در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد مکانی که به نظر می رسد برای برپایی چنین رویدادی آماده نبود و همین مسئله شمار بازدیدکنندگان را با کاهش روبرو کرد. مصلی تهران سال های گذشته میزبان این نمایشگاه بود.
هر چند بانیان برپایی نمایشگاه تاکنون در مورد شمار بازدیدکنندگان اظهار نظری نکرده اند اما غرفه داران معتقد بودند که میزان مراجعه کنندگان امسال نسبت به سال گذشته بسیار کمتر بود.
دسترسی به این مکان دشوارتر از مصلی تهران بود، چرا که مصلی در مرکز شهر واقع شده و باغ موزه دفاع مقدس بین بزرگراه های همت و حقانی . هر چند ایستگاه های مترو تا ساعت 23،15 شب فعال بود اما مردم برای حضور در غرفه ها باید مسافت زیادی را پیاده طی می کردند .
ساعت رسمی برگزاری نمایشگاه بین 18 تا 24 اعلام شده بود در حالی که فعالیت مترو نیم ساعت قبل از پایان نمایشگاه به اتمام می رسید و پس از ساعت 23:15 هیچ مترویی از ایستگاه ها عبور نمی کرد و در آن ساعت نیز کمتر وسیله ای برای تردد یافت می شود.
با وجودی که شرکت واحد اتوبوسرانی تهران اعلام کرده بود که در ایام برگزاری نمایشگاه اتوبوس ها از 30 میدان اصلی شهر بازدیدکنندگان را به محل این نمایشگاه انتقال خواهند داد اما بازدید کنندگان از تحقق نیافتن این وعده خبر می دادند.
** فضای نامساعد غرفه ها
استقرار غرفه ها در فضای باز باغ موزه دفاع مقدس باعث شد تا نور مستقیم خورشید به محصولات و آثار به نمایش گذاشته آسیب برساند.
وزش باد نیز مشکلاتی برای غرفه داران بوجود آورده به طوریکه در برخی روزها تلی از گرد و غبار روی محصولات و آثار آنان نشست و این موضوع باعث آزار غرفه داران و نارضایتی مردم می شد.
در روزهای برپایی نمایشگاه تعدادی از غرفه ها نیز به خاطر خرابی آب سردکن ها با مشکل آبگرفتگی روبرو شدند که غرفه داران را به دردسر انداخت . قطعی اینترنت تعدادی از غرفه های مشرف به آب نما نیز مسئله دیگری بود که دامنگیر شرکت کنندگان در نمایشگاه شده بود به طوری که با روشن شدن آب نما، اینترنت یک سمت از نمایشگاه قطع می شد.
** مشکلات ناشران
گرانی کاغذ تا ندادن بن به مردم و دانشجویان از جمله مشکلات ناشران در این دوره نمایشگاه قرآن بود.
برخی غرفه داران از گرانی اجاره غرفه ها نیز سخن گفتند و مدعی بودند اجاره بهای این غرفه ها برای آنان سنگین است.
انتقاد تعدادی از ناشران از عدم نصب دوربین برای کنترل آمدوشد بازدید کنندگان در غرفه ها نیز از جمله مسائلی بود که در نمایشگاه امسال مطرح شد، در حالی که به گفته آنها در سال های گذشته استقرار دوربین مانع از سرقت کتاب ها به ویژه قرآن های نفیس توسط برخی افراد می شد.
** جدا شدن بخش فروشگاه و نمایشگاه
در نمایشگاه امسال بخش فروش و نمایشگاه از هم جدا بود و این مسئله باعث شد تا تعدادی از غرفه داران نسبت به میزان فروش خود رضایت نداشته باشند.
امسال کاهش میزان بازدید کننده باعث شد که فروش غرفه داران نیز کاهش یابد. برخی غرفه داران بیان می کردند که جدا شدن بخش فروش و نمایشگاه سبب شده که مردم مسافت زیادی برای خرید طی کنند و بخاطر این فاصله نیز برخی از خرید صرفنظر می کردند.
** امکانات رفاهی
محل نمایشگاه فاقد مکان استراحت برای بازدیدکنندگان بود . بسیاری مراجعه کنندگان روزه دار پس از بازدید از غرفه های مختلف مایل بودند کمی بیاسایند اما این امکان برای آنان در این محل پیش بینی نشده بود.
کافی نبودن سرویس های بهداشتی نیز از دیگر مشکلات بازدیدکنندگان بود که با توجه به افزایش شمار آنها این مشکل بیشتر خود را نشان می داد.
** ضعف اطلاع رسانی
ضعف اطلاع رسانی نمایشگاه در جای جای این مکان مشهود بود. در سر برخی غرفه ها هیچ تابلویی دیده نمی شد و به همین دلیل بسیاری از بازدیدکنندگان نمی دانستند که غرفه مورد نظر متعلق به چه نهاد و موسسه ای است .
و سخن پایانی اینکه به اعتقاد بسیاری از کارشناسان نمایشگاه بین المللی قرآن تاثیر بسیای در نشر معارف دینی و اعتقادی در جامعه دارد. کتاب آسمانی را بیش از گذشته وارد زندگی مسلمانان می کند و مومنین با تمسک به تعالیم آن راه متعالی بیش از گذشته در پیش می گیرند.
از این دیدگاه نمایشگاه قرآن علاوه بر ایجاد تحول و ترویج فرهنگ قرآنی موجب تعامل سازنده فکری و روحی فعالان قرآنی نیز می شود.
فعالانی که در طول سال شاید جایی برای تبادل اندیشه ها در خصوص تقویت باورهای دینی و قرآنی در میان جامعه پیدا نکنند اکنون محل نمایشگاه را مناسب ترین مکان برای این منظور می دانند.
نمایشگاه قرآن در واقع برای وارد کردن قرآن از حاشیه به متن زندگی است و نمایشگاه های این چنینی باید بیش از پیش تلاش خود را در این راه مصروف کنند.
یکی دیگر از کارکردهای مهمی که برای نمایشگاه قرآن وجود دارد آشنایی مردم با ابعاد و حقایق قرآن کریم است که مطمئناً در این نمایشگاه و نمایشگاه هایی از این دست مورد توجه ویژه قرار می گیرد.
شناسایی هنرمندان جوان و زمینه سازی برای رشد و نوآوری و خلاقیت آنان از جمله اهداف متصور در ایجاد چنین رویدادی است.
به طور قطع نمایشگاه قرآن کریم در هردوره ای فرصتی برای ایجاد جذابیت فعالیت های قرآنی برای نسل جوان جامعه خواهد بود. استفاده از ابزارهای مختلف فرهنگی و هنری در چنین نمایشگاه هایی جوانان و کودکان را بیش از پیش با معارف قرآنی آشنا می کند.
نمایشگاه تهران هرچند با کاستی هایی روبرو است اما می توان با رفع این نقیصه ها این رویداد را پربار تر از سال قبل برگزار کرد.
این نمایشگاه از نظر ارایه آثار و محصولات قرآنی و همچنین پربار کردن نشست های تخصصی هنوز با نقطه ایده ال فاصله دارد اما می توان بازنگری دوباره ای در این زمینه انجام داد.
فراهنگ (5) ** 1569**1601**
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
01/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]