واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس اتحادیه میادین میوه و تره بار اعلام کرد: قیمت میوه در دست دلالان و واسطه ها خبرگزاری پانا: رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار تاکید کرد: قیمت ها همچنان تحت تاثیر رفتار دلالان و واسطه های زیادی است.
۱۳۹۳ سه شنبه ۳۱ تير ساعت 11:29
به گزارش خبرگزاری پانا ، حسین مهاجرانی اظهار داشت : دلالان بدون هیچ سرمایه و جایگاهی هموراه در حق مصرف کنندگان اجحاف می کنند و بیشترین سود این بازار نصیب آنها می شود.
مهاجرانی در ادامه تصریح کرد: میوه در دو مرحله عمده فروشی و خرده فروشان توزیع می شود و باید هزینه توزیع را کاهش داد.
رئیس اتحادیه میادین میوه و تره بار گفت : تا زمانی ساختار نظارتی در این بازار در مقابل تخلف ها ، بازدارنده نباشد
اختلاف زیاد میان قیمت مزعه تا مصرف ( قیمت سازی واسطه ها ) ادامه خواهد داشت و بازار میوه تحت تاثیر باندهای مافیایی خواهد بود.
سید حسین مهاجران با بیان اینکه 4 تا 5 هزار دلال در میادین میوه و سبزی مشغول فعال هستند ، افزود : اگر کارگروهی برای ساماندهی این موضوع ایجاد نشود ، آمار آنها چند برابر می شود. وی از فعالیت 800 مغازه دار دارای پروانه در میدان بارفروشان خبر داد و گفت : در کنار این مغازه داران 4حدود هزار دلال حضور دارند.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار افزود : ما در این باره قدرت اجرایی نداریم و باید مسئولان نظارتی و دولتی فعال شوند.
مهاجران افزود: میوه باکیفیت همواره در اختیار دلالان است و گاهی روی هر کیلوگرم میوه 500 تومان سود می برند و سودهایی بیش از 1500 و 2000 تومان روی هر کیلوگرم میوه گزارش شده است و گاهی یک نوع میوه 6 تا 12 هزار تومان تومان عرضه می شود و دلالان ، مالیات هم به دولت نمی دهند.
کارشناسان و فعالان بخش کشاورزی کشور معتقدند به شبکه یکپارچه توزیع محصولات نیاز دارد تا فاصله تولید و مصرف به حداقل برسد و ضریب اقتصادی شدن فعالیت ها افزایش یابد.
مجتبی شادلو از خبرگان کشاورزی پیش از این در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت: تشکل ها و اتحادیه های زیادی در این حوزه فعالیت می کنند اما یکپارچه نیستند و جزیره ای عمل می کنند.
وی افزود : اقتصاد کشاورزی با ساماندهی توزیع و حذف دلال های غیراقتصادی و غیرضروری ، رونق خود را پیدا می کند و تولیدکنندگان هم به سود منطقی می رسند.
تنوع اقلیمی ایران برای تولید محصولات باغی بی نظیر است و برغم همه مزیت ها و پیشرفت ها و افزایش تولید ؛ در عرصه بازاریابی ، مدیریت و تنظیم بازار، رفتار سنتی و غیر علمی داریم که باید اصلاح و مدرن شود.
وی افزود: فاصله قیمت مصرف کننده ها تا بخش تولید ، حدود 2 تا 3 برابر است و بیشترین سهم را واسطه ها و دلالان بازار می برند.
شادلو گفت: اقلیم متنوع داریم و می توانیم محصولات متمایز در فصول مختلف تولید کنیم و اگر شبکه توزیع اصلاح شود به تنظیم بازار هم کمک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه اقتصادی کردن شبکه توزیع به کاهش قیمت تمام شده صادرات هم کمک خواهد کرد ، گفت : ایران تا 50 درصد تولیدات کشاورزی خود بازار صادراتی در منطقه و جهان دارد.
مجتبی شادلو اظهار داشت پارسال حدود هفت میلیون تن انواع مرکبات از باغهای کشور برداشت شد که امسال 25 درصد افزایش خواهد داشت و باید برای صادرات پایدار هم برنامه ریزی کنیم.
شادلو گفت : بازار محصولات کشاورزی به ویژه باغی را باید طوری تنظیم کنیم که تولیدکنندگان متضرر نشوند و بازار محصولات کشاورزی هم تعادل و سامان خود را حفظ کند و مصرف کنندکان هم راضی باشند.
شادلو تاکید کرد : واسطهها چندین برابر بخش تولید، توزیع، حملونقل و نگهداری ، سود میبرند و نمیگذارند ، میوه به قیمت واقعی تولید به دست مصرفکننده برسد و مصرفکننده
هم قیمت بالایی می پردازد و سهم اندکی هم نصیب تولید کننده می شود.
وی خواستار نوسازی روشهای توزیع و بازاررسانی شد و به رادیو اقتصاد گفت : واسطه گری تکراری و زیاد باعث افزایش چند برابری قیمت میوه در فاصله تولید تا مصرف نهایی می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]