واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > اقتصاد کلان
صنعت قیر باید متولی داشته باشد
مدیرعامل نفت پاسارگاد با استقبال از دستور وزیر نفت درباره تامین خوراک واحدهای پایین دستی پالایشگاهها، تاکید کرد: صنعت قیر کشور باید متولی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محسن دلاویز یکی از مهمترین مشکلات بزرگترین تولید کننده قیرخاورمیانه را تامین خوراک توسط پالایشگاهها دانست و گفت: این دستور وزیر، آثار مثبت و شایسته ای را برای صنعت قیر کشور به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه وزیر نفت در بدو شروع کار خود در این دولت اولویت کاری خود را ساماندهی بخشهای مختلف صنعت نفت اعم از بالادستی و پایین دستی اعلام کرد، افزود: بخشنامه جدید ابلاغی به معاونتهاي زيرمجموعه وزارت نفت همانند آب بر آتشی بود که سالها به جهت عدم مدیریت مناسب و نبود نظارت صحیح دامن گیر صنایع پایین دستی نفت شده بود و می رفت که این بخش بزرگ اقتصاد کشور ( با ارز آوری تقریبی 10 میلیارد دلار در سال) را به ورطه نابودی بکشد.
مدیرعامل بزرگترین تولید کننده قیر خاورمیانه ابراز امیدواری کرد واحدهای مربوطه مخصوصاً شركتهاي پالايش نفت كشور با تمکین به این بخشنامه راهگشا و اساسي، موجبات بازگشت رونق هرچه بیشتر به این صنعت را مهیا سازند.
دلاویز با تشریح اثرات مثبت این دستور وزیر نفت در رونق صنعت قیر ادامه داد: بخشنامه جدید با ایجاد امنیت تأمین خوراک برای واحد های بزرگ تولید کننده قیر که سالها در این صنعت فعالیت نموده و به عنوان برند قیر سازی جمهورری اسلامی در سطح جهان مطرح هستند (از جمله نفت پاسارگاد به عنوان بزرگترین تولید کننده قیر در منطقه استراتژیک خاور میانه و با دارا بودن مشتریانی در بیش از 40 کشور جهان) موجبات برنامه ریزی دقیق تر برای این واحد ها در راستای بازارسازی و بازاریابی بین المللی شده و نیز با ایجاد امکان استفاده حداکثری از ظرفیت عملیاتی تولیدی این واحدها، سبب افزایش بهره وری و کارایی آنان خواهد شد.
وی تاکید کرد : پویایی هر چه بیشتر این واحدها سبب حرکت آنان به سمت طرحهای توسعه ای شده و در سالي كه مقام معظم رهبري سال "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي" نامگذاري فرموده اند، موجب ایجاد اشتغال مولد و پایدار را برای این بخش بزرگ از صنعت کشور نوید خواهد داد. مدیرعامل نفت پاسارگاد در پاسخ به اینکه بحثهایی در خصوص احتمال ورود پالایشگاهها به حوزه تولید و تجارت قیر در رسانه ها و از سوی برخی مسئولان عنوان می شود ، نظر شما چیست ؟ گفت : به جهت آنکه ماده اولیه در توليد قیر ( وکیوم باتوم) یکی از محصولات فرعی حاصل از پالایش نفت خام است، تنها محل تأمین این ماده پالایشگاه های سطح کشور میباشد.ورود پالایشگاه ها به عنوان تولید کننده و در کنار آن فروشنده محصول تولیدی خود از دو جهت در بازار اختلال ایجاد می نماید. دلاویز با بیان اینکه با ورود پالایشگاه ها به عرصه تولید قیر، میزان خوراک تحویلی به واحدهای قیر سازی دچار نوسان می گردد، زیرا در صورت ورود پالايشگاهها اولویت اول آنها مربوط به تامين خوراك واحد قیر سازی تحت مالکیت خود، خواهد بود و این سبب برهم خوردن تعادل بازار و ضربه به واحد های دیگر تولید کننده قیر و در کل ضربه به شالوده این صنعت است، افزود: پالایشگاه ها با ورود به عرصه فروش، تلاشهای گسترده سالیان متمادی در جهت برند سازی صنعت قیر کشور ( به عنوان نمونه شرکت نفت پاسارگاد به عنوان بزرگترین تولید کننده قیر خاورمیانه) را از بین می برند.
وی، افت كيفيت محصول توليدي قير به دليل چند محصوله بودن پالايشگاهها و اينكه قير يكي از محصولات جانبي آنها تلقي ميگردد، را از آسيبهاي ديگر ورود پالايشگاهها به تجارت قير ذکر کرد و ادامه داد: پيرو مصوبه دولت، صنعت قير سازي واگذار شده و پالايشگاهها به لحاظ حقوقي اجازه ورود به اين صنعت را ندارند.
مدیرعامل بزرگترین تولید کننده قیر خاورمیانه با انتقاد از نبود متولی برای صنعت قیر کشور خاطرنشان کرد: افزايش بي رويه توليدكنندگان كوچک قير در كشور بدون شک وجود يک سازمان مرجع را لازم و ضروري مي نمايد تا علاوه بر ارايه روشهاي استاندارد و به روز در زمينه توليد و كنترل كيفيت نسبت به يكسان سازي قيمتها و اثر بخشي بيشتر در تعيين قيمت جهاني قير را به دنبال داشته باشد.
دلاویز تاکید کرد: برای رهبری قیر منطقه نیازمند همدلی و هم افزایی بیشتری در این صنعت هستیم. برای این کار باید متولی خاصی در این صنعت باشد در حالی که شاهد واگذاری واحدهای قیرسازی از طرف دولت بودیم اما با مشکلاتی در زمینه دریافت خوراک مواجه هستیم که در همین جا دست یاری به سوی مهندس زنگنه دراز می کنیم و امیدواریم با درایت او و پیشگامی وزارت خانه های ، نفت ، صنعت و معدن و راه و شهرسازی راهبرد مشخصی برای این صنعت تعیین شود. وی با بیان اینکه در این مسیر اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی نیز نقش عمده ای در این میان خواهند داشت، تصریح کرد: متاسفانه تلاشهای که در چندماه اخیر با تمام سختی ها برای افزایش قیمت قیر منطقه انجام دادیم، با کاهش قیمت قیر توسط رقیب داخلی تحت شعاع قرار گرفت.
مدیرعامل نفت پاسارگاد خاطرنشان کرد: امیدواریم دستگاههای نظارتی، نظارت خود را بر کیفیت و قاچاق قیر صادراتی که با جعل اسناد به اسم "پاسارگاد" انجام می گیرد، ایفا کند. وزیر نفت در دستور العملی به پالایشگاهها و پتروشیمی ها تاکید کرده است مجاز نیستند بدون بدون رضایت واحدهای پاییندستی، سهمیه خوراک آنها را کمتر از دوران پیش از خصوصیسازی تامین کنند.
بیژن زنگنه طی نامه ای خطاب به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و معاونت برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت تاکید کرد: در تمام مواردی که پالایشگاهها و واحدهای پتروشیمی پیش از خصوصی سازی، عملا تعهدهایی برای تامین خوراک واحدهای پایین دستی (از جمله برای تامین خوراک واحدهای روغن سازی و قیر سازی) بر عهده داشتند اند، به هیچ دلیلی مجاز نیستند، بدون رضایت این گونه واحدها، سهمیه خوراک آنها را کمتر از دوران پیش از خصوصی سازی تامین کنند.
۱۳۹۳/۴/۳۰ - ۱۵:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]