تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دورترین مردم ار خداوند عزّو جل در روز قیامت سرکشانِ متکبّر هستند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836110479




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پاسخگوی هدررفت انرژی کیست - جانعلی فتحی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob پاسخگوی هدررفت انرژی کیست - جانعلی فتحی روشنایی غیر ضروری هزاران لامپ در مغازه ها، واحدهای تولیدی و .. خارج از ساعت کاری بیانگر این است که جامعه، اطلاعات کافی از فرایند هزینه تولید برق را ندارد و عده ای از شهروندان مرز واقعی مصرف را نمی دانند و این انرژی همچنان هدر می رود؟


وجود این معضل فراگیر با توجه به کمبود شدید انرژی برق در کشور، تدوین طرحی کلان برای مدیریت آموزش و فرهنگ سازی و ساماندهی مصرف در این اماکن را بیش از پیش ضروری می سازد.
برای مشاهده این مساله بغرنج کافی است نیمه های شب گذری به خیایان های شهرتان بزنید و لامپ های روشن داخل و بیرون واحدهای تولیدی و مغازه های قفل شده را ببینید.
با کمی تامل شما را به یاد برنامه دیروز ˈبابابرقیˈ در سیما می اندازد که چه با آب و تاب برای کودکانمان شعر صرف جویی برق ˈهرگز نشه فراموش ... را می خواند.
دیروز که نه برقی داشتیم نه مترو، هیج خبری از نیروگاه نبود، هیج باغی با پمپ سیراب نمی شد و گل های باغچه هم از قطره های آب ، آه نمی کشیدند.
و امروز هم مردم در چهار چوب بودن، دست و پا می زنند و نقش تعیین کننده این هرج و مرج و بی تفاوتی ها، نداشتن نیست، ندانستن است. این که مردم نمی دانند که چگونه و چه تعدادی باید انرژی داشت و بهره ای از آن برد.
همه می دانیم بی بهره بودن از انرژی های نوین یک محرومیت اجتماعی است و الگوی مصرف و بهینه سازی یکی از متدهای جدید مدیریت در تولید ، انتقال و توزیع است.
تشویق و جریمه مصرف کننده یکی از راهکارهای کنترل و بهینه سازی انرژی است و مصارف آن در چند بخش اصلی و مهم در جامعه وجود دارد که بر حسب اولویت به بخش های خانگی و صنعتی به طور عام تقسیم می شوند.
آنچه نگارنده در این متن بر آن تاکید دارد، ساماندهی مصارف عمومی جامعه از مصرف برق در معابر و منازل و در محل کسب و کارها است که چرا میلیون ها لامپ برق در این مکان ها تا پاسی از شب، روشن است. پاسخگوی این هدر رفت انرژی کیست؟ و......
امروزه با توسعه شهرنشینی و هجوم سرسام آور مردم به عادات و رسوم شهری و تولید وسایل و استفاده از لوازم جدید، روند مصرف انرژی سرعت بالایی دارد.
در دیدگاه اول - تمام مغازه های شهر با دکوراسیون متنوع جهت جلب رضایت مشتری از شبکه نورافشانی بهره می برند و با این روش و استفاده از الگوهای غیر متعارف با افرایش شدت نور نه تنها معیار درستی را انتخاب نکرده اند بلکه با افزایش فشار بر توان تولید انرژی افزوده اند.
آنچه در این میان قابل بررسی است این که باید مردم را در آموزش و ارایه راهکارهایی عملی سهیم کرد، آنها باید بدانند که مصرف ناگهانی با شدت بالا برای تولید کننده خوشایند نیست و جوابگویی به نیاز جامعه را ندارد مهم تر اینکه ظرفیت نیروگاهی هم حد و اندازه ای دارد.
اغلب مردم بر حسب عادت و به علت نداشتن اطلاعات کافی از تولید و انتقال انرژی و هزینه های سنگین آن و بویژه نگهداری سیستم تولید درصدد کاهش مصارف انرژی نیستند و با این سبک ، امور زندگی خویش را تکراری می کنند.
واقعیت این است که الگوی مصرف در کلیه سطوح جامعه باید تغییر کند و بر اساس تولید انرژی و هزینه های گران در آن واحد، لازم است مسوولان امر در بخش مصرف انرژی راهکاری درستی ارایه نمایند.
روشنایی عمده ترین بخش مصرف نمودارهای خطی در مصرف انرژی الکتریکی در کشور است؛ بنابراین بر همگان فرض است که با کنترل دقیق و جلوگیری از مصارف غیر ضروری پرهیز نمایند.
علاوه بر این ، عادت های غلط در معابر عمومی و عدم پاسخگویی مناسب سیستم های قطع و وصل برق بر این مشکل می افراید.
کنترل تجهیزات قطع و روشنایی معابر و پارکها در مواقع غیر ضروری می تواند بار سنگینی از توان الکتریکی را آزاد کند.
آزادسازی توان الکتریکی نیروگاه ها بدین معناست که مصرف بخار ، گاز و آب برای تولید انرژی صرفه جویی می شود و بالطبع هزینه های تعمیراتی در دستگاه های تولیدکننده کاهش خواهد یافت و ذخیره خالی برای تولید بیشتر جهت فروش آماده می شود.
برآورد آماری نشان می دهد که پیک مصرف انرژی الکتریکی در اوقات معین بر شبکه تولید برق اعمال می گردد، کافی است بر عموم اطلاع رسانی گردد که در حد فاصل اذان صبح با تفاوت نیم ساعت شرعی در نصف النهار عرض جغرافیایی ایران رعایت گردد.
همه مردم در ساعت صبح با یک عدد لامپ روشنایی بار سنگینی بر شبکه انرژی اعمال می کنند و اگر در این موقع روشنایی کلیه معابر برون شهری حد فاصل آمل - بابل و ساری به مسافت70کیلومتر خاموش گردد می توان جایگزین مناسبی برای تامین و نگهداری تولیدکننده ایجاد نمود.
بر عموم مردم که از روشنایی مغازه برای جذب و رضایت مندی مشتری بهره می گیرند لازم است بعد از تعطیلی ایام کار، لامپ ها را خاموش کنند.
علاوه بر فرهنگ سازی و آموزش مستمر تامین امنیت همه جانبه در همه حوزهای درون شهری و برون شهری در همه ایام و ساعات شبانه روز از جمله خواسته های شهروندان است که متولیان امر باید این مهم را بیش از پیش جدی بگیرند تا شهروندان در آرامش و آسایش کسب و کار و فعالیت های روزانه مشغول باشند و رندگی در چهارچوب مقررات اجتماعی استمرار یابد.
در زمان حاضر سقف تولید انرژی کشور هر چه باشد، مصرف عمومی اختصاصی آن به گفته کارشناسان ذیربط چندین برابر کشورهای ژاپن و چین می باشد که واقعا جای تاسف و تعجب است.
در این ارتباط نیز نقش رسانه های جمعی به ویژه صدا و سیما در آگاهی بخشی مردم از رعایت الگوی مصرف برق در کشور بسیار مهم و تاثیرگذار است تا آموزش و فرهنگ سازی مصرف بهینه برق را فدای تبلیغات برخی مواد غذایی خسارت زا نکینم.
بنابراین بیاییم برای رسیدن به فردای بهتر برای فرزندنمان ، استفاده صحیح از منابع انرژی را به آنها بیاموزیم.
مهمتر اینکه باید با اتخاذ راهبردهای اصولی در همه حوزه های اقتصادی و اجتماعی و با برنامه ریزی صحیح در جهت صرفه جویی در مصرف برق به بهبود وضع اقتصادی کشور کمک کنیم.
* خبرنگار ایرنا مرکز ساری

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





29/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن