واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی: ایران برای حضور در گشت بزرگ تحقیقاتی اقیانوس هند اعلام آمادگی کرد تهران - ایرنا - رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت: ایران برای حضور در گشت بزرگ تحقیقاتی اقیانوس هند در کنار دیگر کشورها، اعلام آمادگی کرده است.
وحید چگینی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار کرد: در چهل و هفتمین نشست شورای اجرایی کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی که در پاریس برگزار شد، ایران برای حضور در دومین دوره گشت تحقیقاتی پهنه اقیانوس هند اعلام آمادگی کرد.
وی افزود: اولین دوره این گشت تحقیقاتی 50 سال زمان برد و کشورهایی مانند امریکا، انگلیس و هند به طور مستقیم حضورداشتند و کشورهایی مانند اندونزی، مالزی ، تایلند ، چین و ژاپن نیز مشارکت داشتند.
اولین مرحله از گشت های بین المللی اقیانوس هند در سال 1962 میلادی آغاز شد و به مدت 50 سال ادامه داشت.
چگینی ادامه داد: کارهای مرحله دوم این گشت از فوریه 2014 آغاز شد و ایران نیز برای حضور در این گشت اعلام آمادکی کرد، همچنین کشور استرالیا نیز اعلام کرد برای شرکت در این گشت آماده است.
وی گفت: این گشت نه فقط با کشتی انجام می شود بلکه از ماهواره هم برای بررسی جنبه های مختلف اقیانوس هند و دریاهای حاشیه ای استفاده می شود.
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی ادامه داد: در این گشت چهار محور اصلی فیزیک دریا، شیمی دریا، زیست شناسی دریا و زمین شناسی دریا مورد بررسی قرار می گیرد.
وی گفت: اجرای مرحله دوم گشت تحقیقاتی اقیانوس هند در چهل و هفتمین نشست شورای اجرایی کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی مطرح شد زیرا برای اجرایی شدن باید به تصویب شورای اجرایی کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی( IOC ) و مجمع عمومی IOC می رسید که بعد از مطرح شدن، اجرای آن مورد تاکید این شورا و مجمع قرار گرفت.
چگینی افزود: همچنین قرار است کمیته علمی تحقیقات اقیانوسی نیز برنامه ریزی علمی این گشت را انجام دهد که تا پایان شهریورماه به نتیجه خواهد رسید.
وی گفت: مرکز داده های اقیانوسی هند در حیدرآباد دبیرخانه گشت تحقیقاتی اقیانوس هند را بر عهده دارد و دفتر شورای اجرایی کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی ( IOC ) در استرالیا و کمیته علمی تحقیقاتی اقیانوسی هم از این فعالیت پشتیبانی می کنند.
اقیانوس هند سومین اقیانوس بزرگ جهان است و 20 درصد از سطح کره زمین را پوشانده است. همچنین گرمترین حوضه اقیانوسی جهان به شمار می آید.
از جمله مهمترین تاثیرات این اقیانوس ایجاد باد های باران آور موسمی است که در سراسر جنوب شبه قاره هند و آسیای جنوب شرقی باعث ایجاد باران های فصلی و همچنین جریان های آب گرم استوایی می شود.
این اقیانوس از شمال به آسیا، از غرب به آفریقا، از شرق به استرالیا و از جنوب به اقیانوس منجمد جنوبی منتهی می شود.
37 کشور در کرانه و 17 کشور از آبراهه های کوچکتر به این اقیانوس راه دارند. بیشتر این کشورها از کشورهای توسعه نیافته و از زمره کشورهایی هستند که اصطلاحا کشورهای جنوب نامیده می شوند. راه ورود به هفت دریای مهم جهانی و چهار تنگه راهبردی جهان یعنی هرمز، باب المندب، مالاکا، و سوئز از این اقیانوس می گذرد.
علمی ( 4 ) **9014**1440
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
24/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]