واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گزارش پانا از برنامه دولت برای خروج صنایع از رکود : بسته حمایتی ،مکمل احیای محیط کسب و کار در خروج صنایع از رکود باشد خبرگزاری پانا :دولت بسته ای حمایتی برای خروج از رکود پیشنهاد کرده و اگر این روند، با احیای محیط کسب وکار و اصلاح ساختار مالی شرکت ها ، مدیریت صنعت و اقتصادو بهبود عملکرد بانک ها همراه شود قطعا کنترل تورم ، مهار نقدینگی و مجموعه سیاست پولی نیز به کاهش و مهار رکود کمک خواهد کرد.
۱۳۹۳ دوشنبه ۲۳ تير ساعت 09:00
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا ، رکود واحدهای تولیدی موضوعی است که در ماههای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و حتی فعالان اقتصادی در خصوص آن هشدارهایی داده اند .برخی از کارخانجات اکنون با بخشی از ظرفیت خود در حال فعالیت هستند ، دولت موفق به روند کاهشی نرخ تورم شده اما موضوع رکود واحدهای تولیدی موجب شده تا درماههای اخیر بحث خروج از رکود صنایع و واحدهای تولیدی در دامنه توجهات قرار گیرد .
که اگر چه بسیاری معتقدند موضوع تورم بیشتر یک پدیده پولی است که البته برخی صاحب نظران تورم را متاثر از رفتار بخش عرضه و تقاضای کل، بخش خصوصی و تولید وسایر دلایل ارزیابی می کنند. اما در مورد پدیده "رکود" موضوع کاملات متفاوت از تورم و اثر سیاست پولی است. کمبود نقدینگی ،واردات و عدم برنامه ریزی تولید از دلایل رکود محمود نجفی سهی عضو کمیسیون صنعت اتاق ایران درگفت وگو با خبرنگار اقتصادی پانا اظهار کرد: کمبود نقدینگی ،واردات بی رویه ،کاهش قدرت خرید مردم و عدم برنامه ریزی تولید از موضوعاتی است که به رکود صنایع در کشور دامن زده است .
وی ادامه داد: کاهش تورم اگرچه می تواند منبعث از سیاست های مالی و انظباط بودجه ای باشد اما یکی از مهمترین دلایل تاثیرگذار در این بحث موضوع اثر روانی و انتظارات مردمی است .
عضو کمیسیون صنعت اتاق ایران با بیان اینکه برنامه ریزی منسجمی برای تولید در کشور وجود ندارد ، خاطرنشان کرد: دولت قرار است که بسته حمایتی برای تولید در نظر بگیرد که اجرای آن می تواند درخروج از رکود کنونی صنایع موثر باشد .
نجفی سهی عنوان کرد: واردات بی رویه به تولید آسیب زده است و در حالی که بسیاری از تولید کنندگان توانایی تولید را دارند مبالغی که قرار است صرف تولید شود در اختیار واردات قرار می گیرد .
وی گفت : طی سالهای گذشته بازار فروش به راحتی در اختیار سایر کشورها قرار گرفته و علاوه برواردات قاچاق رسمی نیز رقابت تولید کنندگان را با واردات سایر کشورها قرار داده است .
عضو کمیسیون صنعت اتاق ایران بیان کرد: مناطق آزاد ،بازارچه های مرزی و قاچاق رسمی و غیر رسمی ، مبادی ورود کالا به کشور شده اند و این شرایط در کنار بی برنامگی دولت به رکود صنایع دامن زده است .
وی ادامه داد: وقتی صنایع برنامه تولید ندارند صنایع وابسته به تولید همانند شرکت های قطعه سازی نیز قادر به برنامه ریزی تولید نخواهند بود و همه این شرایط در کنار عدم تامین نقدینگی واحدهای تولیدی رکود صنایع را گسترده کرده است.
براساس این گزارش کارشناسان معتقدند برای کاهش رکود، تنها نباید به نقد سیاست پولی محدود شویم و از سیاست های مالی و مخارج دولت گرفته تا امید مردم و سرمایه گذاران به آینده و تغییر محیط کسب وکار نیز در بحث رکود موثر هستند.
ضمن این که اگر قرار باشد تنها به بررسی اثر سیاست پولی بر رکود متمرکز شویم باید توجه داشته باشیم که محیط کسب و کار و فضای کلان اقتصاد ایران در دو سال اخیر کاملا تغییر کرده است و شاید تنها از جهت تغییر روش و رفتار بانک ها می توان سیاست پولی را نقد و بررسی کرد. ضرورت اصلاح ساختار اقتصادی
علی عبدالملکی کارشناس مسایل اقتصادی نیز در گفت وگو با پانا تصریح کرد: تغییر محیط کسب وکار در دو سال گذشته، شامل اثرات تحریم بر فعالیت بانک ها، نرخ ارز، نیاز به نقدینگی بیشتر برای گشایش ال سی، شده و همچنین حاصل سوء مدیریت قبلی اقتصاد و صنعت و شرکت ها شده است .
به گفته او منتقدان رکود حاکم بر کشور، به جای تامین نقدینگی برای رفع مشکلات، نسبت به اصلاح ساختار اقتصاد و محیط کسب وکار اقدام کنند و با مقررات زدایی و احیای خرید اعتباری، رشد سرمایه بانک ها و سایر اقدامات فضای کسب وکار را تغییر دهند زیرا حتی با رشد 100 درصدی نقدینگی نیز نمی توان رکود را مهار کرد.
به گزارش پانا ، با روی کار آمدن دولت روحانی، فضای کسب وکار تاحدودی تغییر کرده و نوعی امید و انتظار بهبود را شاهد هستیم که باعث تغییر نرخ مصرف بخش خصوصی و رشد اقتصادی شده است و لذا اگر این روند، با احیای محیط کسب وکار و اصلاح ساختار مالی شرکت ها ، مدیریت صنعت و اقتصاد، بهبود عملکرد بانک ها در همکاری با واردکنندگان و خریداران کالا و مواد اولیه همراه شود قطعا کنترل تورم و مهار نقدینگی و مجموعه سیاست پولی نیز به کاهش و مهار رکود کمک خواهد کرد.
گزارش از ناهید شمشیری
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]