واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک کارشناس اقتصادی: گفتمان سازی خاصی در خصوص اقتصاد مقاومتی شکل نگرفته است تهران - ایرنا - عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی با تاکید بر اینکه گفتمان سازی خاصی در خصوص سیاست های اقتصادی مقاومتی هنوز شکل نگرفته است، گفت: مدل های مختلف بخشی برای توسعه باید مبتنی بر اقتصاد مقاومتی تدوین شود.
علیرضا گرشاسبی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، تصریح کرد: سیاست های اقتصادی باید براساس اقتصاد مقاومتی و مبنای استعدادهای درونی باشد و به گونه ای برنامه ریزی شود که امکان تعامل با اقتصادی جهانی را نیز داشته باشیم.
وی با بیان آنکه در حال حاضر به یک برنامه ریزی جامع نیاز داریم، گفت: این برنامه ریزی باید به گونه ای باشد که حضور بخش صنعت در صادرات کشور افزایش یابد ضمن آنکه این حضور با تنوع صادراتی همراه باشد.
این کارشناس اقتصادی کشور با تاکید براینکه اقتصاد کشور در شرایط کنونی در برخی حوزه ها دارای نقاط آسیب پذیری است، اظهار داشت: سیاست های اقتصاد مقاومتی باید منجر به عدم خروج نخبگان از کشور و بها دادن به اندیشه، کار و سرمایه شود.
گرشاسبی با اشاره به ضرورت عجین شدن صنعت با توسعه کشور گفت: سیاست های اقتصاد مقاومتی بر ضرورت استفاده بیشتر از ظرفیت های داخلی تاکید دارد به گونه ای که این پتانسیل ها بستری را فراهم سازد تا اقتصاد در معرض شوک های بیرونی قرار نگیرد.
وی افزود: هرچقدر اقتصاد کشور وابستگی شدید و غیرمتعارفی با اقتصاد دنیا داشته باشد به طور قطع به همان اندازه نیز تحت تاثیر تکانه های بیرونی قرار خواهد گرفت اما هرچقدر وابستگی اقتصاد داخلی به اقتصاد جهانی کمتر و متعارف باشد، آسیب کمتری را متحمل می شود.
عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی سپس تصریح کرد: در حال حاضر نوع وابستگی اقتصاد کشور به اقتصاد جهانی در سطح بالایی است به گونه ای که در برابر هر نوع شوک و محدودیتی آسیب پذیر است.
گرشاسبی ادامه داد: بیش از 85 درصد کل واردات کشور، کالاهای واسطه ای و مواد اولیه است که مورد نیاز صنعت و تولید کشور است بدین معنا که صنعت از طریق ورود این گونه کالاها به کشور، ارتباط تنگاتنگی با واردات دارد بنابراین هرگاه تحرکات بیرونی خللی در این مسیر وارد سازد، صنعت نیز با مشکل مواجه می شود.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی از این منظر معنا و مفهوم پیدا می کند، گفت: براساس سیاست های اقتصاد مقاومتی، در ابتدا تولید ملی باید افزایش یابد چرا که این امر سبب افزایش اشتغال و درآمد سرانه می شود و چنانچه این تولید نیز صادرات گرا باشد ارزآوری نیز برای کشور صورت خواهد گرفت.
گرشاسبی اضافه کرد: باید به سمت تولید علم و دانش و تزریق آن به تولید حرکت کنیم چرا که اکنون دوره استفاده از نهاده برای تولید گذشته است و باید از تکنولوژی های جدید و دانش بنیان استفاده کرد.
اقتصام (4)1574**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
22/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]