تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 4 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1868806117




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به آیینهای ماه مبارک رمضان در سیستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

نگاهی به آیینهای ماه مبارک رمضان در سیستان زابل - ایرنا - پژوهشگر مردمشناس سیستان گفت: مردم این خطه از دیرباز آیینهای ویژه ای در ماه مبارک رمضان اجرا می کنند که ریشه در باورشان دارد.


ˈطاهره شهرکیˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: منطقه سیستان به دلیل تاریخ پنج هزار ساله خود از لحاظ فرهنگی از غنای بالایی برخوردار است بطوری که آن را می توان در تمامی امور مسایل این خطه مشاهده کرد.
وی با اشاره به اینکه آیینهای ویژه ماه مبارک رمضان در منطقه سیستان از دیرباز انجام می شده است اظهار داشت: ˈسحرخوانیˈ یکی از سنتهای حسنه مردم سیستان است. در گذشته به دلیل نبود امکانات یکی از بزرگان روستا، سادات و روحانیون هنگام سحر ماه مبارک رمضان بر روی پشت بام منزل خود رفته و با سحرخوانی و مناجات مردم را بیدار کرده و اذان صبح را نیز در وقت مقرر اقامه می کرد.
معاون اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زابل ادامه داد: صله ارحام یکی دیگر از ویژگییهای ماه مبارک رمضان در این منطقه است که در قالب آن مردم پس از افطار به دیدار یکدیگر می روند و این امر از اهمیت خاصی در میان مردم برخوردار است.
شهرکی از دیگر برنامه ماه رمضان را دوره خوانی و تفسیر قرآن دانست و بیان کرد: این کار با هدف ترجمه قرآن کریم برای نزدیکی به خداوند انجام و در این دوره خوانی مردم با دستورات خداوند و مسایل مهم دین آشنا می شوند.
این پژوهشگر مردمشناس گفت: اطعام ایتام از دیگر رسوم ماه مبارک رمضان در منطقه است که در اکثر روستاها مردم کمکهای خود اعم از غلات و پول را به سادات، روحانیون و یا بزرگان و معتمدان پرداخت کرده و پس از جمع شدن نذورات سفره های افطاری در طول ماه رمضان برپا می کنند.
وی با بیان اینکه رمضان خوانی از دیگر آداب و رسوم منطقه بشمار می رود اظهار داشت: رمضان خوانی از 14 ماه مبارک رمضان آغاز و به مدت یک هفته ادامه دارد و بزرگان روستا، ملاها و روحانیون در آن شرکت می کردند.
رییس موزه مردمشناسی سیستان اضافه کرد: زمانی که این افراد در منازل حاضر می شوند صاحبخانه آن را نیکو می دانست لذا بخشی از غلات و محصولات کشاورزی خود را برای کمک به نیازمندان به این افراد اهدا می کرد.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای آیینهای ماه مبارک رمضان در سیستان اجتماع در آن دخالت داشت گفت: امروزه کمتر مشاهده می شود آیینهای این ماه در اجتماع برگزار شود زیرا عموما در مساجد و منازل برگزار می شود.
شهرکی با اشاره به اینکه با ورود فناوری نوین به جامعه خیلی از آداب و رسوم تغییر و سحرخوانی خیلی کمرنگ شده است، تاکید کرد: متاسفانه امروز نوجوانان و جوانان با نگاهی متفاوت از نگاه قبل برنامه رمضان خوانی را اجرا می کنند که باید این نگاه به طرف کمک به نیازمندان سوق داده شود.
وی افزود: هجمه فرهنگی غرب باعث کمرنگ شدن برخی آیینها شده زیرا نتوانسته ایم سنتها و فرهنگ ناب و زیبای اسلام را به خوبی در میان قشر جوان و نوجوان معرفی کنیم.ک/3
7312/653/660

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




21/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن