واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نگاهی به آیینهای ماه مبارک رمضان در سیستان زابل - ایرنا - پژوهشگر مردمشناس سیستان گفت: مردم این خطه از دیرباز آیینهای ویژه ای در ماه مبارک رمضان اجرا می کنند که ریشه در باورشان دارد.
ˈطاهره شهرکیˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: منطقه سیستان به دلیل تاریخ پنج هزار ساله خود از لحاظ فرهنگی از غنای بالایی برخوردار است بطوری که آن را می توان در تمامی امور مسایل این خطه مشاهده کرد.
وی با اشاره به اینکه آیینهای ویژه ماه مبارک رمضان در منطقه سیستان از دیرباز انجام می شده است اظهار داشت: ˈسحرخوانیˈ یکی از سنتهای حسنه مردم سیستان است. در گذشته به دلیل نبود امکانات یکی از بزرگان روستا، سادات و روحانیون هنگام سحر ماه مبارک رمضان بر روی پشت بام منزل خود رفته و با سحرخوانی و مناجات مردم را بیدار کرده و اذان صبح را نیز در وقت مقرر اقامه می کرد.
معاون اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زابل ادامه داد: صله ارحام یکی دیگر از ویژگییهای ماه مبارک رمضان در این منطقه است که در قالب آن مردم پس از افطار به دیدار یکدیگر می روند و این امر از اهمیت خاصی در میان مردم برخوردار است.
شهرکی از دیگر برنامه ماه رمضان را دوره خوانی و تفسیر قرآن دانست و بیان کرد: این کار با هدف ترجمه قرآن کریم برای نزدیکی به خداوند انجام و در این دوره خوانی مردم با دستورات خداوند و مسایل مهم دین آشنا می شوند.
این پژوهشگر مردمشناس گفت: اطعام ایتام از دیگر رسوم ماه مبارک رمضان در منطقه است که در اکثر روستاها مردم کمکهای خود اعم از غلات و پول را به سادات، روحانیون و یا بزرگان و معتمدان پرداخت کرده و پس از جمع شدن نذورات سفره های افطاری در طول ماه رمضان برپا می کنند.
وی با بیان اینکه رمضان خوانی از دیگر آداب و رسوم منطقه بشمار می رود اظهار داشت: رمضان خوانی از 14 ماه مبارک رمضان آغاز و به مدت یک هفته ادامه دارد و بزرگان روستا، ملاها و روحانیون در آن شرکت می کردند.
رییس موزه مردمشناسی سیستان اضافه کرد: زمانی که این افراد در منازل حاضر می شوند صاحبخانه آن را نیکو می دانست لذا بخشی از غلات و محصولات کشاورزی خود را برای کمک به نیازمندان به این افراد اهدا می کرد.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای آیینهای ماه مبارک رمضان در سیستان اجتماع در آن دخالت داشت گفت: امروزه کمتر مشاهده می شود آیینهای این ماه در اجتماع برگزار شود زیرا عموما در مساجد و منازل برگزار می شود.
شهرکی با اشاره به اینکه با ورود فناوری نوین به جامعه خیلی از آداب و رسوم تغییر و سحرخوانی خیلی کمرنگ شده است، تاکید کرد: متاسفانه امروز نوجوانان و جوانان با نگاهی متفاوت از نگاه قبل برنامه رمضان خوانی را اجرا می کنند که باید این نگاه به طرف کمک به نیازمندان سوق داده شود.
وی افزود: هجمه فرهنگی غرب باعث کمرنگ شدن برخی آیینها شده زیرا نتوانسته ایم سنتها و فرهنگ ناب و زیبای اسلام را به خوبی در میان قشر جوان و نوجوان معرفی کنیم.ک/3
7312/653/660
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]