واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاندار مرکزی: رونق پایانه های صادراتی در توسعه تجارت خارجی موثر است اراک- ایرنا- استاندار استان مرکزی گفت: راه اندازی سریعتر و رونق پایانه های صادراتی در نقاط مختلف استان ، مهمترین عامل توسعه تجارت خارجی است.
ˈمحمدحسین مقیمیˈ روز پنجشنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات استان مرکزی افزود: با گذشت پنج سال از راه اندازی پایانه گل و گیاه محلات، هنوز از این ظرفیت بهره برداری نشده است.
وی ادامه داد: سالیانه دو میلیون و 500 هزار شاخه گل در گلخانه های شهرستان محلات تولید و از پایانه های استان تهران و اصفهان به نقاط مختلف جهان صادر می شود.
استاندار استان مرکزی بیان کرد: پسته و انار ساوه نیز از استان همدان به دیگر کشورها صادر می شود؛ بنابراین مسوولان سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت باید برای احیای پایانه های گل و گیاه محلات، پسته زرندیه و انار ساوه تلاش کنند.
وی افزود: باید نمایندگانی از سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی به پایانه های تهران و همدان اعزام و با چگونگی صادرات از آنها آشنا شوند.
مقیمی تاکید کرد سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی باید تا شش ماه آینده سه پایانه گل و گیاه محلات، پسته زرندیه و انار ساوه را به بهره برداری کامل برسانند.
استاندار استان مرکزی گفت: این استان در بخش های کشاورزی و صنعت ظرفیت های زیادی دارد که باید با برنامه ریزی کاربردی و منطقی، زمینه بهره برداری از آنها فراهم شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این نشست گفت: میزان صادرات غیر نفتی این استان در سه ماه اول امسال 140 هزار تن و به ارزش 168 میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با 179 میلیون دلار، شش درصد کاهش داشت.
ˈعلیرضا زاوشیˈ بیان کرد: فرآورده های پتروشیمی، شمش آلومینیوم، سیلندر گاز، الیاف پلی استر، کاشی و سرامیک، شیشه، سیمان، سنگ های ساختمانی، دکل انتقال نیرو، انواع لوله، عایق های حرارتی و رطوبتی، انواع گل و ماهی های زینتی مهمترین کالاهای صادراتی استان مرکزی در سه ماه اول امسال بود.
وی اضافه کرد: 73 درصد ارزش کالاهای صادراتی استان مرکزی به کشورهای ترکیه، عراق و افغانستان و 27 درصد به سایر نقاط جهان صادر می شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار کرد: همچنین استان در این مدت 18 هزار تن کالا به ارزش بیش از 44 میلیون دلار وارد کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 25 درصد افزایش داشت.
وی قوطی، جعبه چند لایه، ماشین آلات بسته بندی، کاتالیزورها، پنبه، فویل آلومینیوم، آنتی اکسیدها و کائوچوی مصنوعی را عمده کالاهای وارداتی استان مرکزی ذکر کرد که بیشتر آنها از کشورهای امارات متحده عربی، ترکیه و چین وارد استان شد.
زاوشی گفت: استان مرکزی در سال 90 یک هزار و 225 تن به ارزش 940 میلیون دلار، درسال 91 یک هزار و 215 تن به ارزش یک هزار و 20 میلیون دلار و در سال 92 یک هزار و 380 تن به ارزش یک هزار و 150 میلیون دلار صادرات داشت که پیش بینی می شود امسال میزان ارزی صادرات استان به دو هزار میلیون دلار برسد.
وی ادامه داد: استان مرکزی در سال های 90، 91 و 92 به 46 کشور صادرات داشت که بیشتر این فرایند به کشورهای عراق، ترکیه و افغانستان بود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی افزودد: همچنین این استان در سال های 90، 91 و 92 به ترتیب 119 هزار تن به ارزش 192 میلیون دلار، 62 هزار تن به ارزش 256 میلیون دلار و 63 هزار تن به ارزش 174 میلیون دلار واردات داشت.
وی ادامه داد: بیشتر این کالاها از امارات متحده عربی، چین و ترکیه وارد استان شد.
زاوشی گفت: 18 هزار میلیارد دلار صادرات کل دنیا در سال 2013 بود که کشور ایران با 63 میلیارد دلار رتبه 52 در بین 231 کشور را به خود اختصاص داد.
وی ادامه داد: چین با دو هزار و 49 میلیارد دلار، آمریکا با یک هزار و 546 میلیارد دلار و آلمان با یک هزار و 416 میلیارد دلار عنوان های اول تا سوم تجارت جهانی در سال 2013 را به خود اختصاص داده اند.
ایجاد زیرساخت های لازم برای گمرکات استان مرکزی و اختصاص یک قطعه زمین به وسعت حداقل 20 هکتار در مکانی که هم به جاده اراک- تهران و هم به خطوط ریلی نزدیک باشد و برنامه ریزی برای اعزام گروههای تجاری به کشورهای چین، اندونزی و کره جنوبی و پذیرش نمایندگان کشورهای مختلف برای مراودات تجاری مصوبه های سومین کارگروه توسعه صادرات استان مرکزی بود.
استان مرکزی با برخورداری از دو هزار و 800 واحد صنعتی به عنوان چهارمین استان صنعتی کشور شناخته شده و ظرفیتهای زیادی هم در بخشهای کشاورزی و خدمات دارد.ک/2
7115/559/ 684
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
19/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]