تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اطاعت خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با معصيت خدا بدبخت نمى‏گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804775655




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سوگنامه رحلت حضرت خدیجه کبرا (س)


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

سوگنامه رحلت حضرت خدیجه کبرا (س) قم – ایرنا- حضرت خدیجه کبرا (س) اولین زن مسلمانی است که در تمام عرصه های زندگی معنوی و مادی با صبر و ایستادگی همراه حقیقی پیامبر (ص) در تبیین و گستره دین اسلام بود.


به گزارش ایرنا، دهم ماه رمضان سال دهم بعثت، پیامبر اکرم (ص) شاهد حادثه ای غمبار بود، حضرت خدیجه همسر فداکار و ایثارگر، بهترین یاور
ایشان درتمام مشکلات و سختی های پی در پی و تبعیدها و محاصره ها توسط دشمنان اسلام ، دعوت حق را لبیک گفت و به ملکوت اعلی پیوست.
حضرت خدیجه(س) در سال 68 پیش از هجرت در دامان فاطمه دختر زائده و خانه خُوَیلد بن اسد متولد شد و در دوران زندگی اش به علت تدبیر و مدیریت در تمام مسائل به بانوی دوراندیش و خردمند در بین قریشیان معروف بود.
همچنین این بانوی نمونه القابی از جمله طاهره، مبارکه، صدیقه، زکیه، راضیه و کبری گرفت و کینه هایی نیز از جمله ام الزهرا، ام الصعالیک، ام الیتامی و ام المومنین را دارا بود.
حضرت خدیجه(س) جزء برترین زنان جهان هستی است چنانکه ابن اثیر از انس بن مالک از پیامبر اسلام (ص) نقل کرده که فرمودند: برترین زنان عالم مریم، آسیه، خدیجه و فاطمه (س) هستند.
حضرت خدیجه (س) یکی از ثروتمندترین زنان مکه بود که با تشکیل کاروان‏های تجاری توسط کارگزارانش در اطراف کشورهایی مثل شام، مصر و حبشه به کسب درآمد می پرداخت، درباره ثروتش در بحارالانوار آمده است: 80 هزار شتر، اموال تجاری او را حمل و نقل می‏کردند، بارگاهی از حریر سبز با ابریشم بر بام خانه‏اش برافراشته بودند که مردم رفت و آمد می‏کردند و به فقرا کمک می‏شد، 400غلام و کنیز امور اقتصادی و شخصی او را اداره می‏کردند.
در تاریخ آمده است، زمانی که درستی و امانتداری حضرت محمد امین (ص) در میان مردم شهرت یافت بانو خدیجه (س) از پیامبر درخواست کرد تا در کاروان های تجاری او بر داد وستدها نظارت داشته باشد در این راستا بعد از مدتی که امانت داری ایشان بر حضرت خدیجه(س) آشکار شد او شیفته پیامبر اسلام (ص) شد.
حضرت خدیجه(س) بخاطر ویژگی های اخلاقی و معنوی و مادی که داشت بسیاری از مردان ثروتمندی از قریش از او خواستگاری کرده بودند ولی این بانو با مشاهده درستکاری رسول خدا(ص) به او پیشنهاد ازدواج داد.
پیامبر اکرم (ص) ازدواج با این بانوی مطهره را پذیرفت و از آن به بعد در تمام ابعاد زندگانی پیامبر او را همراهی کرد، در بحارالانوار روایت شده است که حضرت خدیجه(س) بعد از ازدواج نزد عمویش ورقة بن نوفل رفت و اموال فراوانی به او داد و گفت: اینها را نزد محمد (ص) ببر و بگو این اموال هدیه به شماست و هرگونه بخواهی در آن‏ها تصرف کن و هر چه غلام و کنیز و ثروت و ملک دارم، همه را به احترام حضرت، به او بخشیدم.
ورقة بن نوفل نیز کنار کعبه آمد و بین زمزم و مقام ابراهیم ایستاد و با صدای بلند گفت:ˈ ای عرب! بدانید که خدیجه(س) شما را شاهد می‏گیرد که خود و همه ثروت خود از غلامان، کنیزان، املاک، دام‏ها، مهریه و هدایایش را به محمد (ص) بخشیده است و همه آنها هدیه‏ای است که محمد(ص) آن را پذیرفته است و این کار خدیجه(س) به خاطر علاقه و محبت او به محمد (ص) است، شما در این باره گواه باشید و گواهی دهید.ˈ
وقتی وصف ازدواج حضرت خدیجه(س) با محمد امین (ص) به گوش مردم رسید گروهی از زنان قریش سخت خدیجه را مورد ملامت و سرزنش قرار دادند، تا آنجا که گفتند: او با این همه حشمت و شوکت با یتیم ابو طالب که جوانی فقیر است تن به ازدواج داد؛ چه ننگ بزرگی.
در بحارالانوار آمده است، حضرت خدیجه(س) در جواب سخنان ناشی از جهالت و بی خبری این افراد گفت: ˈای زنان! شنیده‏ام شوهران شما و خودتان در مورد ازدواج من با محمد خرده گرفته‏اید و عیب جویی می‏کنید، من از خود شما می‏پرسم آیا در میان شما، فردی مانند محمد وجود دارد؟ آیا در شام و مکه و اطراف آن شخصیتی به سان ایشان در فضائل و اخلاق نیک سراغ دارید؟ من به خاطر این ویژگیها با او ازدواج کردم و چیزهایی از او دیده‏ام که بسیار عالی است.ˈ
خدیجه(س) همراه حقیقی پیامبر و از حامیان راستین رسالت بود او در تمام مراحل زندگی اش در کنار پیامبر او را همراهی می کرد این بانو تمام اموالش را به رسول خدا(ص) برای پیشبرد دین اسلام هدیه نمود و در تمام برهه های دوران نبوت دوش به دوش پیامبر، او را حمایت کرد.
تاریخ گواهی می دهد: زمانی که پیامبر(ص) در سن چهل سالگی به مقام نبوت رسید و جبرئیل بر او قرآن را نازل کرد، پیامبر سرگذشت خود را برای همسر مهربانش باز گفت و خدیجه دانست که ماموریت بزرگ محمد آغاز شده است لذا او را دلداری و دلگرمی داد و گفت : ˈ بدون شک خدای مهربان بر تو بد روا نمی دارد زیرا تو نسبت به خانواده و بستگانت مهربان هستی و به بینوایان کمک می کنی و ستمدیدگان را یاری می نمایی ˈ.
همچنین اولین زن مسلمانی که به پیامبر ایمان آورد و نماز را به ایشان اقامه کرد و در انجام رسالت الهی و دینی او را یاری رساند حضرت خدیجه(س) بود.
حضرت خدیجه(س) نه تنها همسری فداکار و ایثارگر، بهترین یاور برای رسول خدا در تمام مشکلات و سختی ها ، بلکه مادر مهربان و نمونه ای بود که دختری چون فاطمه الزهرا(س) را تربیت کرد که نسل امامت و ولایت از اوست.
سرانجام این بانوی بزرگوار در سن 65 سالگی در ماه رمضان سال دهم بعثت در خارج ازشعب ابوطالب دیدار حق را لبیک گفت و مزار ایشان درگورستان مکه در ˈحجون‏ˈ واقع است. ک/4
/8138/ 550/

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




17/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن