تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانش پيشواى عمل و عمل پيرو آن است. به خوشبختان دانش الهام مى‏شود و بدبختان از آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852190312




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از سيره حضرت خديجه(س) براي احياي اقتصاد پاك استفاده كنيم


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: از سيره حضرت خديجه(س) براي احياي اقتصاد پاك استفاده كنيم
در آستانه سالروز رحلت بانوي بزرگوار اسلام ام‌المؤمنين حضرت خديجه‌(س) ميزگرد «سبك زندگي حضرت خديجه‌(س) و نقش زنان در پيشبرد اقتصاد مقاومتي» با حضور مينو اصلاني رئيس سازمان بسيج زنان، معصومه حكيميان معاون فرهنگي اين سازمان و فاطمه اثني‌عشري مؤسس، مدير و مدرس حوزه علميه اهل بيت‌(ع) در روزنامه جوان برگزار شد.


در آستانه سالروز رحلت بانوي بزرگوار اسلام ام‌المؤمنين حضرت خديجه‌(س) ميزگرد «سبك زندگي حضرت خديجه‌(س) و نقش زنان در پيشبرد اقتصاد مقاومتي» با حضور مينو اصلاني رئيس سازمان بسيج زنان، معصومه حكيميان معاون فرهنگي اين سازمان و فاطمه اثني‌عشري مؤسس، مدير و مدرس حوزه علميه اهل بيت‌(ع) در روزنامه جوان برگزار شد.

چهره‌ها و شخصيت‌هاي تاريخ ايران و اسلام الگوهاي بي‌بديلي را در تمامي زمينه‌ها به ما ارائه مي‌كنند. حضرت خديجه (س) همسر گرامي پيامبر و مادر حضرت زهرا‌(س) نيز يكي از بزرگ‌ترين بانواني است كه با مطالعه در زندگي پربركتش مي‌توان الگويي از نقش‌آفريني زنان در جامعه، خانواده و حتي در حوزه‌هاي كلان‌تر اجتماعي و اقتصادي همچون اقتصاد مقاومتي ارائه كرد و بر اساس آنان سياستگذاري و برنامه‌ريزي داشت.
رئيس سازمان بسيج زنان نيز در اين ميزگرد با تأكيد بر شخصيت اين بانوي بزرگوار اسلام به عنوان الگويي بي‌بديل براي بشريت و به ويژه زنان افزود: سيره و عملكرد ايشان به عنوان يكي از افراد تأثيرگذار در تاريخ اسلام و تاريخ بشريت از ابعاد مختلف قابل بررسي است و حضرت خديجه جزو چهره‌هايي هستند كه تأثيرگذاري روش و منش‌شان مختص به يك دوران نيست بلكه در تمامي اعصار قابل بهره‌گيري است زيرا با صداقت، اخلاص، بصيرت و آگاهي نسبت به شرايط و ولي زمان خود يعني پيامبر اكرم (ص) توانستند راهي را پيش بگيرند كه هنوز حي و زنده هستند. وي با اشاره به پيام مقام معظم رهبري به كنگره 7 هزار زن شهيد كشور افزود: بنا به تأكيد رهبر معظم انقلاب حضرت زهرا، حضرت خديجه و حضرت زينب (س) معلمان اول تاريخ براي زنان هستند، بنابر‌اين شناخت و بررسي زندگي اين بزرگواران افق‌هاي روشني را پيش روي ما باز مي‌كند و مي‌توانيم گام‌هاي بلندي را در حوزه‌هاي اخلاقي، اعتقادي و اقتصادي بر‌داريم.
 
 حضرت خديجه(س)، الگويي براي اقتصاد حلال و پاك
اصلاني با بيان بخشي از زندگي و تولد حضرت خديجه(س)، خاطر نشان كرد: حضرت خديجه (س) از 15 سالگي به بعد وارد تجارت و عرصه اقتصادي شدند. به گفته رئيس بسيج زنان، شبه جزيره عربستان در آن دوران مركز و مرجعي براي تجارت و فعاليت‌هاي اقتصادي بود اما اقتصاد سالم و طاهري در آنجا جريان نداشت و اقتصاد آن مبني بر رباخواري و كسب درآمدهاي غيرحلال بوده است، در حالي كه همواره در طول تاريخ و حتي قبل از اسلام هم بحث درآمدهاي پاك و حلال مطرح بوده است. حضرت خديجه‌(س) در آن دوران و در آن شرايط اقتصادي به اقتصاد سالم و مضاربه‌اي روي مي‌آورند. اصلاني با اشاره به شعار امسال و تأكيد رهبر انقلاب در رابطه با اقتصاد مقاومتي گفت: با بررسي سيره اين بانوي بزرگوار مي‌توانيم براي برون‌رفت از مشكلات اقتصادي راهكار يافته و بهره بگيريم.

  نبوغي ويژه در خانواده‌اي ويژه
فاطمه اثني‌عشري، مدير، مؤسس و مدرس حوزه علميه اهل بيت (ع) نيز درباره شخصيت حضرت خديجه (س) به بحث اصل مهم خانواده پرداخت و افزود: خانواده حضرت خديجه(س) نيز اقتضاي چنين نبوغي را دارد و حضرت خديجه‌(س) با پيامبر‌(ص) نسبت فاميلي دارند و پيش گرفتن روش تجارت پاك و طاهر از سوي ايشان اثر آموزه‌هاي ابراهيمي و يكتاپرستي است چرا كه حضرت خديجه(س) از پدر و مادري موحد متولد شدند، آن هم در عصري كه شاهد آميزش آموزه‌هاي انبيا با آموزه‌هاي دست خورده و بدلي يهود بوديم زيرا يهود ربا را نمك ثروت مي‌داند. بنا به تأكيد وي، حضرت خديجه‌(س) آينده‌نگر بودند و كاري به اقتضاي شرايط جامعه نداشتند و مي‌كوشيدند تا در راه دستيابي به هدف صحيح، موانع را از پيش پا بردارند. اثني‌عشري با بيان اينكه حضرت خديجه(س) در تجارت به سودآوري توجهي نداشتند، افزود: درعين حال راه و روش صحيح ايشان در تجارت موجب شكل‌گيري اعتماد و در نتيجه سودآوري بود. به باور اين مدرس حوزه علميه، در جريان بودن، خلاف جريان حاكم و جاري جامعه حركت كردن و حل نشدن در مسائل روز موجب شد تا حضرت خديجه(س) هم در تجارت موفق باشند و هم در انتخاب همسر بهترين گزينه را داشته باشند. به گفته اثني‌عشري، شناخت شخصيت پيامبر(ص)، خواستگاري از ايشان بر‌خلاف جريان عادي جامعه، تحقيقات از پيامبر(ص) نشانه‌اي از هوشمندي ايشان بود و بعد هم همه سرمايه خود را در اختيار پيامبر(ص) گذاشتند و هميشه در كنار پيامبر(س) بودند كه همه از نشانه‌هاي نبوغ حضرت خديجه (س) بود تا جايي كه پيامبر(ص) ايشان را به عنوان يكي از چهار زن برگزيده معرفي كردند.

  هوشمندي خانواده در هدايت و شكل‌دهي به نبوغ فرزند
معصومه حكيميان معاون فرهنگي سازمان فرهنگي بسيج نيز با تأكيد بر چگونگي شكل‌گيري شخصيت حضرت خديجه(س) افزود: آنچه ما در جامعه امروزمان بدان نياز داريم چگونگي تربيت خديجه‌هاست كه بتوانند زندگي شاد و سالم و همراه با موفقيت داشته باشند.
بنا به تأكيد وي، مشخصه بارز حضرت خديجه(س) اين است كه ايشان در خانواده‌اي خوب، از نظر جسمي، ذهني، اخلاقي و روحي بزرگ و تربيت شدند.
حكيميان با تأكيد بر اصل خانواده گفت: بي‌توجهي يا كم‌توجهي به فرهيختگي يا سلامت روحي و جسمي دختري كه در خانواده بزرگ مي‌شود مانع خواهد شد آرزوهاي بزرگ و دست‌يافتني و مشروعي در وي شكل بگيرد، در نتيجه فردي همچون حضرت خديجه(س) تربيت نمي‌شود و در عوض فردي ناتوان، مصرف زده با افكار كوچك و تحقيرآميز در خانواده شكل مي‌گيرد و عوارض آن هم به خود افراد باز مي‌گردد و هم به خانواده‌ها. اين كارشناس ارشد تعليم و تربيت درباره الگوپذيري از حضرت خديجه(س) در حال حاضر بر سهم تمام اعضاي خانواده در تربيت و شكل‌گيري اين شخصيت بزرگوار تأكيد كرد و افزود: در تاريخ اعلام شده كه نقش عموي حضرت خديجه(س) در شكل‌گيري شخصيت ايشان بسيار برجسته بوده و اينكه افراد خانواده و فاميل در قبال فرزندان فاميل احساس مسئوليت كنند، موضوعي است كه امروز به دليل تغييرات سبك زندگي به پدر و مادر محدود شده است و عمو، دايي، عمه و خاله كمتر خودشان را در سرنوشت و تربيت فرزندان فاميل مؤثر مي‌دانند. حكيميان همچنين به موضوع تربيت در نوجواني تأكيد كرد‌ و افزود: حضرت خديجه‌(س) از 15 سالگي وارد عرصه تجارت شدند در حالي كه يك اشتباه استراتژيك ديگر كه در حال حاضر رخ مي‌دهد اين است كه توانمند كردن دخترانمان براي وارد شدن به زندگي فردي، اجتماعي و خانوادگي را به بهانه تحصيل به تأخير مي‌اندازيم در حالي كه از همان ابتدا بايد پدر و مادرها براي آينده فرزندانشان برنامه‌ريزي كنند و بدانند فرزندشان چه استعدادي دارد و بايد براي بروز اين استعداد در چه مسيري هدايت شود.
به باور وي، تمام توانمندي‌هاي بشر در همان سال‌هاي اوليه عمر امكان بروز پيدا مي‌كند اما با تعلل خانواده‌ها اوج ظرفيت زندگي افراد از بين مي‌رود. در تربيت حضرت خديجه(س) اما شاهد اين هستيم كه از ظرفيت وجودي وي از همان دوران كودكي و نوجواني بهره‌برداري شد.
معاون فرهنگي سازمان بسيج زنان با تأكيد بر اينكه ثروت حضرت خديجه(س) در راه اسلام مصرف شد، افزود: اين مسئله نشانه‌اي از پاك و طاهر بودن ثروت حضرت خديجه(س) است زيرا يك ثروت ربازده و ناپاك و همراه با دروغ ظرفيت آن را ندارد تا براي ترويج يك دين الهي مصرف شود.
 
 الگويي براي اقتصاد سالم جهت تمام دنيا
بنا به تأكيد حكيميان در اكثر مراكز علمي دنيا و توسط اكثر اقتصاددانان دنيا الگويي مطرح مي‌شود كه انگار اقتصاد سالم نمي‌تواند برقرار شود اما مطالعه‌اي در سيره حضرت خديجه (س) نشان مي‌دهد ما مي‌توانيم در فضاي اقتصاد پاك و بدون ربا توأم با رشد و بالندگي داشته باشيم. معاون فرهنگي سازمان بسيج زنان افزود: در حال حاضر باوري غلط در جامعه رواج يافته كه رشد و پيشرفت در همه زمينه‌ها به خصوص زمينه‌هاي اقتصادي را مستلزم دروغگويي مي‌دانند اما اين درست نيست و زندگي سالم، تلاش و پيشرفت حضرت خديجه اين را به ما ثابت مي‌كند تا جايي كه حتي تاريخ قبل از اسلام ايشان را به عنوان يكي از افتخارات ملت عرب معرفي كرده است.
وي با اشاره به حركت‌هاي خلاف عرف رايج حضرت خديجه‌(س) همچون خواستگاري و ازدواج ايشان با پيامبر گرامي اسلام، تصريح كرد: حضرت خديجه بااين اقداماتشان يك بعد ديگر وجودشان را به نمايش گذاشتند؛‌ اينكه واقع‌بينند و حتي اگر خلاف مسير رايج اجتماع باشد،‌بهترين تصميم را مي‌گيرند.  حكيميان با اشاره به چهار اصلي كه حضرت خديجه (س) در حوزه اقتصاد رعايت مي‌كردند،‌ افزود: ايشان در حوزه اقتصادي به نيروي انساني بسيار دقت داشتند. به طور نمونه حضرت رسول را به عنوان پاك‌ترين و امين‌ترين انسان به عنوان نماينده اقتصادي خودشان انتخاب كردند، نه كسي كه دروغگو باشد.
دومين اصلي كه حضرت خديجه رعايت مي‌كردند اين بود كه به مدل‌هاي اقتصادي زمان خود اشراف كامل داشتند و با انتخاب بهترين مدل مي‌توانستند موفق باشند. همچنين ايشان شهامت و جرئت داشتند و ريسك‌پذير بودند و در نهايت به اصل سودآوري سالم در اقتصاد هم توجه داشتند.  بنا به تأكيد معاون فرهنگي بسيج زنان اين چهار گزينه ثروت لايقي را براي حضرت خديجه فراهم آورد كه بتواند صرف گسترش دين اسلام شود و شخصيت والاي ايشان هم آنچنان بود كه شايسته همسري رسول خدا باشد.


زندگي ساده در شرايط برخورداري
رئيس بسيج جامعه زنان نيز با تأكيد بر سيره حضرت خديجه(س) افزود: برخوردار بودن دليل بر اسراف و بي‌بند و باري و خرج كردن نيست. بنا به تأكيد اصلاني، حضرت خديجه(س) به لحاظ اقتصادي بسيار متمول و برخوردار بودند اما وقتي وارد زندگي شخصي ايشان مي‌شويم مي‌بينيم كه زندگي بسيار ساده‌اي داشتند. به باور وي داشتن ثروت از نگاه اسلام هيچ منعي ندارد اما چقدر ما مجازيم كه چنين ثروتي را خرج تجملات كنيم، نكته مهمي كه مي‌توان از سيره حضرت خديجه(س) حدود آن را دريافت.
   رفاه‌زدگي فرهنگ وارداتي غربي است
رئيس بسيج جامعه زنان افزود: داشتن ثروت كاملاً مباح و احصاي آن كاملاً شرعي و قانوني است، اما اين موضوع كه هر آنچه كه به دست مي‌آيد بايد خرج شود و به رفاه‌زدگي تبديل شود، يك فرهنگ وارداتي غربي است كه موجب مي‌شود هيچ توليد ثروتي در جامعه شكل نگيرد.
وي تأكيد كرد: توليد ثروت براي اداره جامعه اسلامي بسيار ضروري است. اين توليد ثروت توسط افراد صورت مي‌گيرد اما سيره حضرت خديجه(س) به ما نشان مي‌دهد كه موضوع اقتصاد و كسب درآمد‌هاي شرعي و طاهر نه تنها موضوعي فردي نيست بلكه بسيار اجتماعي است و بايد به اقتضائات جامعه اسلامي توجه كرد. براي همين هم حضرت آقا بارها اشاره فرمودند كه خانم‌ها مي‌توانند در اقتصاد مقاومتي نقش مهمي داشته باشند.
اصلاني با اشاره به تأكيد قرآن بر تقبيح ثروت‌اندوزي، خاطر نشان كرد: دليل اين تقبيح آن است كه اين ثروت بايد در شكوفايي اقتصاد جامعه به كار گرفته شود و حضرت خديجه(س) دقيقاً همين مبنا را كه مبنايي الهي و بر اساس آموزه‌هاي دين ابراهيمي است عمل مي‌كند و با رجوع به اقتصاد با رعايت ضوابط و دقت در امور تجاري، منافع شخصي را در نظر نمي‌گيرد بلكه اين فعاليت‌ها در خدمت شكوفايي اقتصادي جامعه و ايجاد اشتغال براي اعضاي آن است.
    نقش زنان در فعاليت‌‌هاي  اقتصادي و اجتماعي  
رئيس بسيج جامعه زنان با اشاره به نقش زنان در مباحث اقتصادي و اجتماعي جامعه، گفت: حضرت خديجه (س) به عنوان يك زن مديريت كلاني را در بحث اقتصاد دارند و ثروت خود را در اختيار كساني قرار مي‌دهند كه نياز به اشتغال دارند و بايد خانواده را اداره كنند. به باور وي با در نظر گرفتن اينكه زن از نظر روانشناختي جزء‌نگر است، مي‌بينيم كه حضرت خديجه (س) هم به جزئيات مسائل اقتصادي نظر دارد اما اين ثروت را در قالب تجملات استفاده نمي‌كند. بنابراين اگر سيره حضرت خديجه (س) در حوزه اقتصادي تبيين شود زنان ما بهترين الگو را براي مشاركت در شكوفايي اقتصادي و اشتغال‌زايي جامعه دارند.
اصلاني با تبيين سيره حضرت خديجه(س) در حوزه فعاليت‌‌هاي  اقتصادي، حضور زنان جامعه در عرصه اشتغال و اقتصاد را با چنين نگاهي و همچنين با رعايت آنچه مقام معظم رهبري درباره منع اختلاط زن و مرد و آسيب نديدن نقش ‌هاي  مادري و همسري بيان مي‌كنند، كاملاً مجاز دانست. وي تأكيد كرد: اگر جامعه اسلامي توليد ثروت نداشته باشد و سودآور نباشد نمي‌تواند ادامه حيات بدهد به همين خاطر هم پيامبر اكرم‌(ص) در حكومت اسلامي خودشان ماليات و جزيه مي‌گرفتند اما اينكه از كدام مبادي اين اقتصاد به يك جامعه ديني و اسلامي تزريق شود، مسئله بسيار مهمي است كه بايد عموم مردم، اعم از سرمايه‌داران و سرمايه‌گذاران به اين مسئله توجه كنند تا از سرمايه‌هايشان براي توليد قدرت و ثروت ملي استفاده كنند نه استفاده‌ شخصي و تجملات و اسراف. مصرف بيشتر از آنچه كه شأن افراد است با سيره اهل بيت و بزرگان دين در تناقض است.
   حضور اجتماعي زنان از هزاران سال پيش
حكيميان درباره حضور اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و حتي حضور سياسي زنان در جامعه بااشاره به القائات غرب به ساير جوامع گفت: در اين زمينه يك دروغ بزرگ ترويج مي‌شود و آن اين است كه‌ جامعه غرب موجب شده زنان بتوانند حضور سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي داشته باشند، در حالي كه اين بزرگ‌ترين دروغ دنياست.
بنا به تأكيد معاون فرهنگي بسيج جامعه زنان با مطالعه تاريخ تمدن جهان مي‌بينيم زناني وجود داشتند كه در سطح پادشاهي بودند، زنان حضور گسترده و عميق سياسي داشتند، زنان شاعر و عالم در رشته‌‌هاي مختلف بودند و حتي نمونه‌هايي از اين زنان در قرآن كريم نيز ذكر شده است.
وي تصريح كرد: در صدر اسلام و حتي قبل از آن نيز ما شاهد آن هستيم كه هزاران سال حضور اجتماعي زن در تمام ابعاد وجود داشته است. از بعد درماني ما حكيمان زن داشتيم كه بيماران را مداوا مي‌كردند و حداقل كاري كه مي‌توانيم بپذيريم زنان در جايگاه پزشكي انجام مي‌دادند به دنيا آوردن فرزند بوده است و نمي‌توانيم بگوييم اين كار را آقايان انجام مي‌دادند و در دهه‌‌هاي  اخير متأسفانه دنيا مسير برعكسي را در پيش گرفته است.
   تحقير زنان در دهه‌‌هاي  اخير
به باور حكيميان بايد اين دروغ بزرگ را افشا كرد و به جامعه فهماند كه پديده حضور اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي زن در هميشه تاريخ وجود داشته و كميت آن تغيير كرده است و متأسفانه طي دهه‌‌هاي  اخير به سمت تحقير كردن زنان پيش رفته است. اينكه ما 10 هزار كارگر زن داشته باشيم كه در معدن كار كنند افتخاري براي جامعه زنان محسوب نمي‌شود يا اينكه هزاران زن كه زندگي و فرزندانشان رها هستند و آنان پشت دستگاهي نشسته و پيچ و مهره‌اي را مي‌بندند اين هم افتخاري محسوب نمي‌شود، اما در گذشته‌‌هاي  دور زنان اگر در جامعه حضور داشتند اين حضور، حضوري برجسته و فاخر بوده است. معاون فرهنگي بسيج جامعه زنان خاطر نشان كرد، جامعه‌اي مي‌تواند در بخش حضور زنان در فعاليت‌هاي اجتماعي در مسير تعالي قرار گيرد كه اين حضور را به سمت حضور فاخر پيش ببرد. وي درباره نحوه اشتغال زنان با اشاره به بستر حضور اقتصادي حضرت خديجه در عصر خود‌شان، افزود: اگر در زندگي حضرت زهرا (س) هم دقت كنيم مدتي كه فدك در اختيار‌شان بود، ايشان مديريت اقتصادي  و اداره  فدك را شخصاً در دست داشتند و فعاليت اقتصادي – اجتماعي داشتن نه تنها در مكتب ما سر‌زنش و حذف نشده بلكه توسط زنان بر‌جسته اين مكتب همچون حضرت خديجه و حضرت فاطمه (س) به شكل صحيح پيگيري شده است. در واقع فرهنگ حضور زنان در كشور ما متفاوت از فرهنگ حضور زنان در كشور‌هاي غربي است. اما گاهي تلاش مي‌شود فرهنگ غربي در كشور ما ترويج يابد و آن را عامل حضور زنان در اجتماع بدانيم در حالي كه بررسي سيره بزرگاني همچون حضرت خديجه و حضرت فاطمه (س) نشان مي‌دهد كه آنان با رعايت چار‌چوب اسلام حضور اجتماعي و اقتصادي نيز داشته‌اند.
مدير حوزه علميه اهل بيت نيز با بيان اينكه از نگاه اسلام با طي مسير درست و عمل صحيح‌ فرقي بين زن و مرد نيست، افزود: اسلام به جدول وجودي انسان نظر دارد نه جنسيت او و حد تعالي انسان چه زن و چه مرد تعريف نشده است و تا هر جايي كه ظرفيت دارند مي‌توانند پيشرفت كنند. وي خاطر نشان كرد: وقتي انسان به ماهو انسان به درون خودش نظر مي‌كند، اگر زن باشد موقعيت زن بودن خودش را بالفطره مي‌فهمد و تكليف زن بودن خودش را انجام مي‌دهد و اگر قرار است مادر باشد هيچ چيزي جلوي او را نمي‌گيرد از اينكه وظيفه مادري‌اش را انجام بدهد و اين قالب‌هاي وارداتي است كه به ما مي‌گويد اگر مي‌خواهيد مهندس خوبي باشيد نمي‌توانيد مادر خوبي باشيد، اگر مي‌خواهيد متخصص خوبي باشيد نمي‌توانيد همسر خوبي باشيد و اينكه يا بايد زن بيرون باشيد يا زن خانه و اين قالب‌هاي تك بعدي ما را با فطرت انساني‌مان به چالش مي‌كشد و دچار تعارض مي‌كند. زن ما و مرد ما در حال حاضر با جدول وجودي و انسانيت خودش به تعارض و چالش بر‌خورده است و نمي‌داند بايد به فطرت انساني‌اش عمل كند يا به اين شخصيت وارداتي و پذيرفته شده جامعه.
به باور وي هر كدام از افراد واجد امتيازات خود‌شان هستند. حضرت خديجه استادي دارد كه در زمينه اقتصاد ايشان را حمايت مي‌كند و حضرت با نبوغشان و با رعايت تقوا تجارت مي‌كنند و با رعايت تقوا افرادي را كه قرار است با ايشان كار كنند گزينش مي‌كنند و با همين رعايت تقوا بهترين همسر را انتخاب مي‌كنند و براي رسيدن به هدف به دليل شناختن هدف همه مواضع را ازسر راهشان برمي‌دارند و زماني كه قرار است ثروتشان را انفاق كنند با علم به اينكه اين انفاق در كجاست همه ثروتشان را در راه اسلام انفاق مي‌كنند. به باور اثني عشري ما در جامعه دچار يك وادادگي اجتماعي شده‌ايم و جامعه به اين مسير كشانده شده است كه يا آنچه فرهنگي وارداتي مي‌گويد، بشويد يا نمي‌گذاريم پيشرفت كنيد.
بر همين اساس هم است كه پست‌ترين شغل‌ ما مي‌شود خانه‌داري و بچه‌داري. به باور اين مدرس حوزه علميه ما با اين قالبي كه برايمان گرفته‌اند، ساز‌گار نيستيم و اگر تاكنون توانسته‌ايم مقاومت كنيم براي آن است كه فطرت انساني- اسلامي هنوز با ماست و ما مي‌بينيم كه اين تعارض در قالب‌هاي تحميلي به ما وجود دارد اما بايد اين قالب را شكست تا به عدد نفوس خلايقي كه هستند استعداد نمود پيدا كند و رشد و رويش حاصل شود. بنا به تأكيد وي در حال حاضر آمار موفقيت ما را دانشگاه مي‌دهد اما اينكه آيا اين علم‌ها، علم شده است و اين همه صرف هزينه و عمر به كجا رسيده است؟
تكليف براي ما تعريف شده است و ما ياد گرفتيم برايمان بر‌نامه‌ريزي كنند و ‌ مطابق آن عمل كنيم و تكليف بر اساس تشخيص خود‌مان نيست.

نویسنده : زهرا چيذري 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن