تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه پرهيز از حرامها است همچنانكه شخص از خوردنى و نوشيدنى پرهيز مى‏كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830974364




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روستای کِجَل وارث میراث کهن


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
روستای کِجَل وارث میراث کهن
توجه به آداب و رسوم کهن که اغلب آنها را می‌توان در مناطق روستایی کشور به صورت زنده و پویا مشاهده کرد می‌تواند از راه‌های زنده نگه داشتن میراث معنوی در حال نابود شدن، کشور باشد.


به گزارشخبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران ؛سرزمین ایران با وسعتی بیش از یک میلیون کیلومتر مربع یکی از غنی‌ترین فرهنگ‌های دنیا است. تفاوت‌های جغرافیایی و اقلیمی باعث به وجود آمدن خرده فرهنگ‌های گوناگونی در نقاط مختلف این مرز و بوم شده است.
 
چشم اندازهای قومی و زبانی که هم اکنون در کشور موجود است خود گواه تنوع فرهنگ‌های گوناگون در این سرزمین است ،ولیکن مسئله باعث به وجود آمدن جدایی فرهنگی نشده و این تفاوت‌ها همگی در زیر لوای هویت ملی باعث اتحاد و یکپارچکی در کشور شده است.

هنوز مناطق و روستاهای دور افتاده‌ی در این سرزمین وجود دارند که فرهنگ محلی و گویش ها  را حفظ کرده و گذر زمان کمتر توانسته فرهنگ آنان را تحت تأثیر خود قرار دهد. روستای کجل از این نوع روستاها است که در استان اردبیل واقع شده است.

وقتی از جاده میانه به سمت خلخال حرکت می‌کنید از جاده کوهستانی با چشم اندازهای بسیار زیبا گذر خواهید کرد. این روستا در 80 کیلومتری خلخال و در منطقه خورش رستو واقع شده است. این روستا از شمال با روستای شمس آباد از جنوب با روستای دیز و از شرق باقو سجین و از غرب با قاداب همسایه می‌باشد.
 
مهمترین تفاوت روستای کجل با روستاهای اطراف آن تکلم مردم این روستا به گویش تاتی است.

گویش تاتی براساس تحقیق پژوهشگران قابل مقایسه با گویش تالش است و در مجموع شباهت‌های زیادی با زبان‌های پهلوی و مادی و اوستایی داشته به طوری که بسیاری از واژه‌های این زبان‌ها عینا در گویش تاتی به کار برده شده است.
 
تمام مردم آبادی‌ها و روستاهای اطراف روستای کجل به زبان ترکی صحبت می‌کنند و این گویش با وجود احاطه توسط روستاهای ترک زبان بیشترین مقاومت را در برابر تأثیرپذیری از زبان ترکی داشته است.

تات‌ها از جمله و هاداران به میراث باستانی ایرانی هستند و با برخورداری از فرهنگ والا با یکی از قدیمی ترین سنن و مناسک و آداب و رسوم را به شیوه ی سنتی خود حفظ نموده‌اند.

جشن نوروز با پیشینه کهن خود در منطقه به صورت شاخص هر ساله اجرا می‌شود. مجموعه آئین‌های مربوط به نوروز در روستای کچل از چهارشنبه سوری آغاز می‌شود و به آئین سیزده بدر نوروز پایان می‌یابد.

در بین اهالی روستای کجل یک هفته مانده به نوروز با ترانه پیش قداولان نوروز (نوروز نامه خوان‌ها یا بهار آمد خوان‌ها معروفند) نوروز آغاز می‌شود.

 بهار آمد خوان‌ها در گروه‌ها دو نفر تا حداکثر هفت نفره درب به درب یا خانه به خانه می‌روند و ترانه‌های نوروزی می‌خوانند و هر خانواده براساس وسع خود هدیه نقدی یا غیر نقدی به آنها می‌دهد.

از دیگر جشن‌های که در روستای کجل انجام می‌شد جشنی است که در آخرین روز برداشت گندم در میان گندم زار یا در میان خرمن برپا می‌گردند که این جشن برگرفته از جشن مهرگان است که در روزگاران قدیم انجام می‌شد و مردمان این روستا آن را همچنان حفظ کرده‌اند.

اما با روند مهاجرت به شهرهای بزرگ و عدم استعمال در روستاها و گویش‌های اصیل ایرانی را نسل‌های آینده به فراموشی خواهند سپرد، ضرورت شناخت مبانی فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی باید از مهمترین دغدغه‌های مسئولان و متولیان امر فرهنگی در کشور باید باشد تا ما دچار زوال فرهنگی و چند پارگی فرهنگ در آینده در کشور نباشید.


انتهای پیام/







تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن