واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
281 راس دام سنگین در آذربایجان غربی به لمپی اسکین مبتلا شده اند ارومیه - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: از اغاز گزارش این بیماری در میان دامهای سنگین استان، 281 دام سنگین اعم از گاو و گوساله به این بیماری مبتلا شده اند.
شهرام دیلمقانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد دام مبتلا تاکنون 69 راس به صورت بهداشتی معدوم شده اند.
وی گفت: از آغاز گزارش شیوع این بیماری در سطح استان، بیش از 200 هزار راس دام بزرگ بر علیه بیماری لمپی اسکین واکسینه شدند.
وی افزود: عملیات مبارزه با بیماری لمپی اسکین در استان توسط 59 اکیپ خصوصی و 14 اکیپ دولتی در حال انجام است.
دیلمقانی کنترل و ریشه کنی این بیماری را از وظایف و اولویتهای دامپزشکی آذربایجان غربی عنوان کرد و گفت: دامپزشکی استان ضمن اعمال نظارت مستقیم و مستمر و پی گیری واکسیناسیون دامها، تاکنون در کانونها و اطراف کانون های رخداد بیماری تا شعاع 10 کیلومتر اقدام به سمپاشی 835 هزار مترمربع جایگاه دام بزرگ کرده است.
وی اضافه کرد: در این راستا 34 هزار راس گاو و گوساله در استان علیه این بیماری سمپاشی شده است.
وی اظهار کرد: میزان تلفات در دامها در این نوع از بیماری پایین و در حد یک الی سه درصد می باشد، آنچه در این میان دارای اهمیت خاصی است میزان خسارتهای وارده به بخش دامداری در اثر ضایعات وارد شده در اثر این بیماری می باشد.
دیلمقانی ادامه داد: ایجاد لاغری در گوساله های جوان و نیز کاهش قابل توجه شیر در گاوهای شیری از مهمترین شاخصه های این بیماری است و این بیماری در گاوهای باردار موجب سقط جنین شده و حتی منجر به ناباروری در گاوهای جوان نیز می شود.
وی گفت: در این راستا دامپزشکی استان اقدام به برگزاری دوره های آموزشی برای مبارزه با این بیماری برای بیش از 370 نفراز کارشناسان دامپزشکی و بخش خصوصی کرده است.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی افزود: عدم انتقال دام از میادین عرضه دام سنتی به دامداری، ممانعت از ورود افراد متفرقه به محوطه دامداریها، مبارزه با حشرات با اولویت مگس و پشه توسط حشره کشهای موثر نیز از جمله اقداماتی است که باید در پیشگیری از بیماری یاد شده در نظر گرفت.
وی اضافه کرد: این بیماری دارای یک ویژگی خاص است و آن اینکه از طریق گزش مگس و پشه قابل انتقال بوده و به همین علت نیز دارای سرعت خاصی در انتشار است.
وی در زمینه عدم امکان انتقال این بیماری از طریق گوشت و مصرف فراورده های دامی گفت: اغلب میکروبهای موجود در شیر مصرفی با حرارت بالا و عملیاتی که بر روی آن انجام می شود از بین می رود و قابل استفاده است و از طریق مصرف گوشت نیز این بیماری قابل سرایت به انسان نیست.
بیماری وارداتی لمپی اسکین که بیماری آفریقایی نیز به آن گفته می شود یک بیماری جدید در کشور است که در آذربایجان غربی از 14 خرداد مشاهده شده و در طی یک ماه اخیر موجب ابتلای تعدادی از دامهای سنگین استان به این بیماری که یک ویروس خارجی و از جنس آبله گاوی است، شده است.
7125/581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]