واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
چیت چیان و حکایت ابر و باد و مه و خورشید و فلک تهران - ایرنا - نمایندگان مجلس شورای اسلامی مرداد ماه 92 با 272 رای موافق، 7 مخالف و 5 ممتنع از مجموع 284 نماینده حاضر به حمید چیت چیان به عنوان وزیر نیرو رای دادند.
راهبرد برخی نمایندگان از نخستین روزهای کار دولت یازدهم بر تکرار پرسش های مختلف و حتی غیرمرتبط، احضار مکرر وزرا و استیضاح قرار گرفت که انتقادهای دیگر مجلسی ها را هم برانگیخت، اما این روند با شدت بیشتری ادامه بافت.
در حالیکه عمر دولت یازدهم هنوز یک سال نشده است و میراث دار انبوهی از مشکلات برجای مانده از دولت نهم و دهم از جمله اتلاف میلیاردها دلار منابع مالی، هزاران طرح نیمه کاره و در بسیاری موارد فقط کلنگ خورده است، اکنون پس از فرجی دانا وزیر علوم، حمید چیت چیان وزیر نیرو هم هدف تلاش برای استیضاح قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، چیت چیان از جمله وزرایی بود که با رای اعتماد بالا توانست نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی را با توجه به برنامه هایی که ارائه کرده بود، جلب کند.
وزیر پیشنهادی نیرو در کنار سوابق عضویت در جهادسازندگی، فرماندهی سپاه و حضور در جبهه های جنگ تحمیلی، نمایندگی مجلس شورای اسلامی دوره سوم را نیز در کارنامه خود دارد.
وی همچنین سابقه عضویت در هیات رئیسه سال دوم دوره سوم، مجلس، عضو مخبر کمیسیون نیرو، عضو هیات مدیره شرکت توانیر، عضو هیات مدیره سازمان برق ایران، معاون وزیر نیرو در امور انرژی، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو، قائم مقام وزیر نیرو، مشاور عالی وزیر و رئیس شورای مشاوران وزارت نیرو را نیز در پیشینه کاری خود دارد.
وزیر در کنار برخی فعالیت های علمی پژوهشی فعالیت در حوزه صنعت آب و برق از قبیل تأسیس و پایه گذاری موسسات تحقیقات و آموزش مدیریت وزارت نیرو، مرکز مطالعات انرژی ایران، سازمان انرژی های نو ایران(سانا)، سازمان بهره وری انرژی ایران(سابا)، مرکز اطلاعات انرژی ایران، آزمایشگاه ملی صرفه جویی انرژی ایران، مرکز آموزش بهینه سازی مصرف انرژی بخش صنعت(تبریز)، مجری طرح اولین پروژه chpکشور(در نیروگاه کیش)، مجری طرح اولین پروژه توربواکسپندر در کشور (در نیروگاه رامین و نکا)، مجری طرح اولین پروژه زمین گرمایی کشور(سبلان)، مجری طرح طراحی، ساخت و راه اندازی اولین توربین بادی کشور(با ظرفیت 660 کیلوولت)، مدیر پروژه طراحی و ساخت توربین بادی2 مگاواتی در پژوهشگاه نیرو، مجری طرح صرفه جویی انرژی، مجری طرح انرژی های نو، هدایت پروژه تدوین سند چشم انداز و برنامه راهبردی وزارت نیرو و انتشار ترازنامه های انرژی کشور (ملی و استانی) را در کارنامه خود دارد.
خشکسالی، تغییرات اقلیمی، بی توجهی های سالهای گذشته به موضوع آب و کاهش بارش ها از عمده موضوعاتی است که همه مسئولان به آن اذعان داشته و از عمده مشکلات شرایط موجود بحران آبی کشور می دانند.
** عملکرد وزارت نیرو موضوع استیضاح است
سیدناصر موسوی لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از عملکرد وزارت نیرو در موضوع رسیدگی به وضعیت خشکسالی، گفته است که تشدید وضعیت خشکسالی در کشور و رعایت نکردن موادی از قانون برنامه پنجم توسعه از سوی وزارت نیرو باعث شده که 15 نفر از نمایندگان مجلس طرح استیضاح چیت چیان وزیر نیرو را امضا کنند.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس ادامه داد: در حال حاضر باید به وضعیت خشکسالی کشور رسیدگی شود، ضمن آنکه مسئولان وزارت نیرو باید راهکاری اتخاذ می کردند که خشکسالی در کشور تشدید نمی شد.
** برخی نمایندگان سوء مدیریت درمدیریت آب را موضوع استیضاح می دانند
علی نعمت چاردولی عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: در جلسه اخیر نمایندگان سوال کننده از وزیر نیرو پاسخ های چیت چیان در مورد طرح جامع آب و مدیریت امور آب در کشور را قانع کننده ندانستند و این سوال به صحن علنی مجلس ارجاع شد.
به گفته وی برخی نمایندگان مجلس معتقد بودند که در بحث آب سوءمدیریت صورت می گیرد و کاری در زمینه آبرسانی به استان ها انجام نشده و وزیر هم یکسری توضیحات درباره عملکرد این وزارتخانه در بخش آب ارائه داد، اما در نهایت نمایندگان سوال کننده از پاسخ های وزیر قانع نشدند و قرار شد سئوال به صحن علنی ارجاع شود.
** ورود رییس مجلس شورای اسلامی برای حل موضوع استیضاح
حساسیت موضوع تا حدی بود که به گفته ضرغام صادقی عضو هیأت رئیسه مجلس، به منظور توافق بین استیضاح کنندگان و وزیر نیرو جلسه مشترک بین نمایندگان استیضاح کننده، شخص وزیر و رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار می شود.
براساس قانون اگرچه استیضاح از حقوق نمایندگان مجلس است ولی باید دید چه اتفاقی افتاده که پس از گذشت کمتر از یکسال از تصدی وزارت نیرو توسط چیت چیان نمایندگانی که با اکثریت آراء به برنامه های وی رای اعتماد دادند، امروز برخی از آنان سوء مدیریت را نتیجه مشکلات می دانند.
هرچند مشکلات امروز بخش آب و برق موضوعاتی نیست که به یک یا 2 سال گذشته بازگردد بلکه از چند سال گذشته با توجه به بی توجهی ها وعدم سرمایه گذاری های مناسب، احداث برخی سدهای بدون بهره وری و بسیاری موضوعات دیگر چنین فضایی را بوجود آورده است.
اگرچه عملکرد یکسال گذشته وزارت نیرو و سرمایه گذاری های صورت گرفته در بخشهای آب و برق دستاوردهای مناسبی را در برداشته ولی ادامه مسیر قطعا بدون همکاری و همراهی همه مسئولان و عزم جدی مردم در مدیریت مصرف نتایجی را برای بهبود شرایط نخواهد داشت.
اقتصام(5)1053**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]