واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارشناس مسایل آموزش و پرورش: نگاه ابزاری مشکل اصلی سیستم آموزش کشور است تهران - ایرنا - کارشناس مسایل آموزش و پرورش گفت: نظام تعلیم و تربیت کشور زمانی می تواند باعث رشد و تعالی افراد جامعه شده و نیازهای جامعه امروزی ما را برطرف کند که نگاه کلان کشور به این وزارتخانه از نگاه ابزاری و ایدئولوژیکی خارج شود.
بهزاد الهی نیا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا با بیان اینکه نگاه به این دستگاه عظیم آموزشی باید علمی و انسانی باشد، اظهار داشت:بیان معایب خشونت یا امتیازات عدم خشونت برای فرزندانمان به هیچ وجه تاثیرگذار نیست بلکه باید نمود و تجلی خشونت را در جامعه بخشکانیم تا فرزندان ما بهتر بتوانند در محیط سالم رشد کنند.
وی با بیان اینکه در این صورت است که فرزندان ما از خشونت دوری می کنند و خود یاد می گیرند که اهل خشونت نباشند، اظهار داشت: اکثر ایرانیان صحبت از رانندگی خشونت بار در ایران کرده و آن را زشت می انگارند و همواره نظم وانضباط کشورهای خارجی را به رخ می کشند اما همین افراد به هنگام رانندگی رفتارهای خشونت آمیز دارند.
کارشناس مسایل آموزش و پرورش افزود: بنابراین مشاهده نمود عملی آموزش مهم تر از خود آموزش تاثیر گذار است در غیر این صورت آموزش معنایی ندارد و یا حتی ممکن است در عمل نوعی عوام فریبی قلمداد شود.
الهی نیا توضیح داد: مسوول و متولی نمود آموزش در کشورها در درجه اول خانواده ها، دولت و نهادهای اجتماعی، فرهنگی و مذهبی هستند و این گروه ها باید مراقب رفتار و گفتار خود باشند.
وی تصریح کرد: نگاه ابزاری به آموزش و پرورش و آموزش عالی ریشه در حاکمیت کلیسا در هزاره اول دارد که در آن می کوشیدند تعالیم خاص کلیسا در جامعه رواج پیدا کند و باعث ثبات و بقا افکار کلیسایی شود و در نهایت بتواند قدرت و دوام کلیسا را به ارمغان بیاورد غافل از آنکه در عمق رفتارهای اجتماعی چه اثرات منفی بر جای می گذارد.
وی به اهمیت درس تعلیمات اجتماعی در این زمینه اشاره کرد و ادامه داد: هنگامی که دانش آموزان تحت تعلیمات اجتماعی قرار بگیرند قادر خواهند بود هویت خود و اطرافیان خود را به خوبی بشناسند و بر افراد و جامعه تاثیرگذار باشند و بتوانند به راحتی عقاید و احساسات خود را بیان کنند.
الهی نیا با بیان اینکه در آموزش تعلیمات اجتماعی، فرزندان ما باید دانش، مهارت و ارزش های مهم را برای ورود به اجتماع پیدا کنند، تصریح کرد: در درس تعلیمات اجتماعی ما به فرزندانمان یاد می دهیم قبل از ورود به اجتماع آگاهی و مهارت های لازم را یاد گرفته و برای مشارکت در چرخاندن چرخ جامعه همکار و یاری رسان هموطنان خود باشند.
وی یادآورشد: در درس تعلیمات اجتماعی دانش آموز آگاهی های لازم را برای شناخت هویت خود به عنوان یک مهره از ماشین جامعه فرا می گیرد و به عنوان یک شهروند ایرانی اهمیت و مفید بودن خود را به جهان ثابت می کند.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: در تعلیمات اجتماعی قدرت تصمیم گیری در کودکی با توجه به روش تربیتی افزایش پیدا می کند و کودک از تک روی فاصله گرفته و یاد می گیرد که خود را جزیی از اجتماع بپندارد بنابراین حل جمعی مشکل برای او اهمیت پیدا می کند و هرگز از مسوولیت های اجتماعی شانه خالی نمی کند.
الهی نیا با اشاره به اینکه برنامه های آموزشی تعلیمات اجتماعی باید در سطوح مختلف آموزشی یعنی از ابتدایی تا متوسطه برای دانش آموزان طبقه بندی شود، افزود: برنامه های آموزشی تعلیمات اجتماعی باید شامل آموزش دانش اجتماعی، مهارت های اجتماعی و ارزش های اجتماعی باشد تا بتواند افرادی آگاه، شهروندانی مشارکت جو و نگران هم نوع تربیت کند.
وی تصریح کرد: هیچ گروه و یا ملتی نمی تواند ادعای تملیک تعلیم و تربیت را داشته باشد زیرا که تعلیم و تربیت یک علم است که سیر تکاملی آن قرن ها طول کشیده و افراد گوناگونی از ملیت ها و مسلک ها در آن دخیل بوده اند.
این کارشناس حوزه آموزش و پرورش توضیح داد: چه بسا ناهنجاری های اجتماعی امروز نتیجه بی توجهی دیروز مسوولان به اهمیت این مساله به عنوان یک علم باشد و ادامه این مسیر فاجعه های خطرناک تری را برای فردای اجتماع ما به ارمغان خواهد آورد که هیچ کس از آن مصون نخواهد ماند.
الهی نیا با بیان اینکه یادگیری و آموزش زمان خاص خود را دارد که این امر تنها در سیستم آموزش میسر است، تصریح کرد: البته خانواده هم تاثیر دارد اما نه به اندازه سیستم آموزشی کشور زیرا همه والدین مجری متخصص تعلیم و تربیت نیستند.
الهی نیا یادآورشد: بنابراین با توجه به بحران های اخلاقی، رفتاری و اجتماعی جامعه امروزی ما، ضرورت آموزش موثر و جامع تعلیمات اجتماعی به صورت کاملا علمی و غیر جناحی بیش از هر زمان دیگر احساس می شود.
فراهنگ (4)**1883 ** 1569
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]