واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
منتقد ادبی: سازمان صدا و سیما نیازمند شورای شعر و ادب است تهران-ایرنا- یک شاعر و منتقد ادبی با انتقاد از سازمان صدا و سیما به خاطر نگاه ضعیف به مقوله شعر و ادبیات فارسی گفت: این سازمان نیازمند شورای شعر و ادب است.
مصطفی محدثی خراسانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: باید از این رسانه برای رشد معنوی و محتوایی نسل جوان بهره برد؛ زیرا آنان سرمایه های علمی و معنوی فردای ایران هستد و یکی از راه های پرورش اندیشه از طریق شعر است.
وی گفت: صدا و سیما می تواند با استفاده از جذابیت شعر در برنامه های خود، نگرش مخاطبان رابه سمت و سوی محتوایی ببرد.
محدثی با اشاره به جذابیت شعر بیان داشت:با بهره گیری از جذابیت و نفوذ شعر می توان مخاطبان را در پای برنامه ها نشاند و احساس ویژه ای را در آنان، در هر موضوع، پدید آورد.
شاعر سلوک باران با انتقاد از روند صداوسیما در نگاهش به شعر و ادبیات فارسی گفت: اگر در مقایسه با حجم برنامه های تولیدی صداو سیما به مقوله شعر بنگریم عملکرد آن ضعیف بوده و ظرفیت عظیم شعر در برنامه سازی ها مهجور مانده است که با کمی ذوق و سلیقه و خلاقیت می توان از این ظرفیت ها بهره برد.
وی درباره غربت و غیبت ادبیات در صدا و سیما، نه به عنوان تفنن و سرگرمی ، بلکه به عنوان مقوله ای جدی و تاثیر گذار عنوان کرد: شعر و ادبیات هنوز در جایگاه اصلی خود در صدا و سیما قرار ندارند هرچند شبکه آموزش با برنامه هایی همچون ˈمشاعرهˈ ؛ ˈ رادیو هفتˈ ، ˈ قند پهلوˈ و ˈخدا با من است ˈ به مقوله شعر و ادبیات پرداخته است، ولی تمامی این برنامه ها مقطعی، سلیقه ای و قائم به افراد بوده و اراده ای جدی برای گسترش و تداوم هدفمند آنها وجود ندارد.
وی با اشاره به برنامه های حوزه ادبیات در صداوسیما گفت: در سال های اخیر افرادی چون سهیل محودی ، ساعد باقری و موسوی گرمارودی به طور پراکنده برنامه داشتند و هم اکنون نیز در شبکه آموزش شهرام شکیبا، ناصر فیض و رضا رفیع در برنامه ˈقندپهلوˈ و یا سید مهدی شجاعی در ویژه برنامه افطار حرکت خوبی در عرصه برنامه های ادبی برداشته اند اما به نظر نمی رسد این برنامه ها هم براساس برنامه ریزی صداوسیما باشد بلکه بیشتر ذوق و سلیقه و پایمردی برنامه سازان این برنامه ها موجب تولید آنها شده است.
وی در ادامه به موضوع بی متولی بودن حوزه ادبیات در صدا و سیما اشاره کرد و گفت: اکنون تنها شورای شعر مرکز موسیقی به بحث ادبی در برنامه ها می پردازد که این شورا نیز تنها نقش مشورتی داشته و مباحث مطرح شده در آن ضمانت اجرایی ندارد البته مدیران با برنامه های قندپهلو و مشاعره متوجه ظرفیت شعر در برنامه سازی شدند اما همچنان این بخش بی متولی باقی مانده است.
شاعر ˈ بودن در نبودنˈ ایجاد شورای شعر و ادب و یا یک اداره کل ادبی در صداوسیما را امری ضروری برشمرد و گفت: شعر مفهوم مشترک بین انسانها است و در سطوح مختلف از دانشگاهیان و نخبگان تا پشت کامیون و محاورات مردم کوچه و بازار را در برمی گیرد و در صداوسیما از اخبار تا برنامه های تخصصی گوناگون ادبیات حضور دارد پس لازم است بخشی به عنوان متولی حوزه ادبیات در صداو سیما ایجاد شود.
فراهنگ(4)**9187**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]