واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کامل ترین کتابخانه قرآنی کشور در حرم مطهر رضوی قرار دارد مشهد - ایرنا - رئیس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: کامل ترین کتابخانه قرآنی کشور با بیش از 100 هزار منبع اطلاعاتی در حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) قرار دارد که روزانه پذیرای خیل زائران و مجاوران است.
ˈمحمد هادی زاهدیˈ روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: سازمان کتابخانه ها موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به عنوان یکی از مهمترین و عظیم ترین گنجینه های فرهنگی - مذهبی مکتوب ایران و جهان اسلام مورد توجه و استقبال دانش پژوهان و طلاب علوم اسلامی در داخل و خارج از کشور است.
وی بیان کرد: در جوار مضجع شریف حضرت امام علی بن موسی الرضا (ع) عشق و عرفان، علم و هنر و همت والای هزاران تن از پاکترین و فرهیخته ترین مردم این مرز و بوم طی قرنهای متمادی در مجموعه فرهنگی نفیس و عظیمی گردآوری شده و در اختیار مشتاقان و ارادتمندان اهل بیت (ع) قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: با عنایت به رشد و گسترش روز افزون مراکز و موسسات علمی- پژوهشی در زمینه های علوم قرآنی و حدیث و افزایش تولیدات متنوع چاپی و غیر چاپی نوین در این زمینه و نظر به توجه ویژه آستان قدس رضوی با هدف متمرکز کردن منابع و تسریع در ارائه خدمات مورد نیاز محققان، پژوهشگران و طلاب علوم قرآنی و حدیث، کتابخانه تخصصی علوم قرآنی و حدیث با مساحت 200 متر مربع در فروردین ماه سال 1389 افتتاح شد.
وی خاطر نشان کرد: آنچه کتابخانه های تخصصی را از سایر کتابخانه ها متمایز می کند، تمرکز آن بر یک رشته خاص و منابع روزآمد در آن زمینه است که کتابخانه تخصصی علوم قرآنی و حدیث ازنظر برخورداری از منابع مورد نظر غنی می باشد.
او افزود: کتابخانه تخصصی علوم قرآنی و حدیث سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به عنوان کامل ترین کتابخانه قرآنی کشور و یکی از بهترین کتابخانه های کشورهای اسلامی مطرح است و اکنون با بیش از 100 هزار منبع اطلاعاتی ماهانه پذیرای بیش از سه هزار زائر و مجاور است.
وی هدف از ایجاد کتابخانه تخصصی علوم قرآنی و حدیث را اشاعه فرهنگ قرآن و اهل بیت، تسهیل دسترسی قرآن و حدیث پژوهان و محققان به انواع منابع اطلاعاتی مورد نیاز، بهره گیری بهینه از توان و استعدادهای علمی – پژوهشی کشور در رشته علوم قرآنی و حدیث، بهینه سازی شرایط و برنامه های مطالعاتی و تحقیقاتی در رشته علوم قرآنی و حدیث اعلام کرد.
وی فراهم آوردن شرایط مناسب به منظور گردآوری منابع متنوع و جدید در این حوزه در یک مکان، ارتقای سطح تولیدات و دستاوردهای علمی و پژوهشی و نشر و طرح دستاوردها در زمینه علوم و معارف اسلامی، ایجاد ارتباط بین صاحبان فکر و پژوهش در عرصه علوم قرآنی و حدیث و تبادل علمی میان آنها را از دیگر اهداف گشایش کتابخانه تخصصی قرآن و حدیث ذکر کرد.
وی با اشاره به تنوع و منابع موجود در کتابخانه تخصصی علوم قرآنی و حدیث گفت: این کتابخانه دارای 73 هزار نسخه الکترونیکی، 27 هزار جلد کتاب چاپی، هزار و 100 حلقه لوح فشرده، 222 عنوان پایان نامه، 25 عنوان نشریه تخصصی است که به صورت وقف، هدیه و خرید در این کتابخانه جمع آوری شده است.
وی بیان کرد: استفاده از منابع موجود در این کتابخانه برای عموم زائران و مجاوران رایگان است و به طور متوسط ماهانه بین سه هزار و 500 تا چهار هزار و 500 نفر برای استفاده از منابع به این کتابخانه مراجعه می کنند.
وی گفت: دسترسی به اینترنت و پایگاه های اطلاعاتی نمایه و نورمگز استفاده مراجعه کنندگان از نسخه های الکترونیکی این کتابخانه را آسان کرده و ارائه اطلاعات به مراجعه کنندگان این کتابخانه در قالب پرینت، رایت و ارسال الکترونیکی از طریق وب سایت میسر می باشد.
وی اظهار کرد: مراجعه کنندگان به این کتابخانه از همه اقشار مردم هستند اما عمده آنان را طلاب حوزه های علمیه و دانشجویان دانشگاه علوم اسلامی رضوی تشکیل می دهند.
زاهدی با اشاره به خدمات و سایر فعالیتهای این کتابخانه گفت: انجمن قرآن و حدیث پژوهی در این کتابخانه از بهار سال 1389 با بیش از 45 عضو تشکیل شد که مقالات علمی - پژوهشی مرتبط با قرآن و حدیث را انجام می دهد.
وی افزود: وب سایت ویژه تالار مطالعه این کتابخانه و ارائه خدمات بر روی وب با بیش از چهار هزار پست اطلاعاتی شامل اخبار، معرفی منابع فارسی و عربی چاپی و الکترونیکی، پایان نامه ها، نکات و حکایات قرآنی، معرفی پایگاه های فعال شیعه، لینک نشریات تخصصی الکترونیکی فعال، تلاوت صوتی و تصویری قرآن کریم نیز در کتابخانه ایجاد شده است.
او ارزیابی و انتشار نشریه الکترونیکی برهان (ویژه تالار)، تولید و نشر بروشور معرفی منابع به صورت ماهانه، اطلاع رسانی مداوم و تعامل با مراکز فعال قرآنی و اطلاع رسانی به قرآن پژوهان در زمینه همایش های قرآنی و اسلامی را از دیگر فعالیتهای جانبی کتابخانه برشمرد.
7489 /664
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]