واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عضوانجمن جنگلبانی: اجرا نشدن قوانین، تخریب جنگل ها را تشدید کرده است نوشهر - ایرنا - عضو انجمن جنگلبانی ایران گفت: سیاست های نادرست و برنامه ریزی غیراصولی به همراه اجرا نشدن قوانین موجود از سوی مسوولان در گذشته، تخریب جنگل های کشور را تشدید کرده است.
ˈ کاظم نصرتی نصرآبادی ˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در نوشهر افزود: لازمه جلوگیری از تخریب و تجاوز به عرصه های جنگلی، تامین معیشت مردم، محقق شدن شعار حفظ، احیا و توسعه جنگل و اعمال دقیق قانون است.
وی ادامه داد: مسوولان باید حفظ آب، خاک و منابع طبیعی را به عنوان اولویت برنامه کاری خود قرار دهند به نحوی که شرایط زندگی بهتر را برای مردم فراهم کنند تا شاهد فاجعه دست اندازی به طبیعت و محیط زیست نباشیم.
عضو انجمن جنگلبانی ایران اجرا نشدن برخی از قوانین مرتبط با منابع طبیعی در برنامه چهارم توسعه از سوی مسوولان وقت را ˈ بزرگ ترین ظلم ˈ بر پیکره جنگل های شمال کشور توصیف کرد و گفت: با توجه به میزان تجاوز و تصرفاتی که در عرصه های جنگلی از سوی عده ای از افراد سودجو و صاحب نفوذ صورت گرفته بود، مسوولان وقت در برنامه چهارم به این نتیجه رسیده بودند که باید به منابع طبیعی و محیط زیست به عنوان یک زیرساخت مهم در کشور نگریسته شود.
وی افزود: مسوولان وقت در اجرای برخی از قوانین و مصوبات قانون برنامه پنجم توسعه نیز ضعیف تر از گذشته عمل کردند به نحوی که روند تخریب و تجاوز به این عرصه ها افزایش قابل توجهی یافت.
نصرتی نصرآبادی گفت: بر اساس سوابق تاریخی، بیشترین تجاوزات به عرصه های جنگلی در سال های 1348، اواخر دهه 60 و 70 بوده است و پس از آن هرچند این روند تا حدودی کنترل و جلوگیری شد، اما همچنان ادامه دارد.
معاون سابق سازمان جنگل ها و مراتع کشور افزود: در سال های دهه 50 تجاوز به عرصه های جنگلی و اراضی کشاورزی با هدف تامین معیشت و ساخت مسکن جنگل نشینان و کشاورزان از سوی برخی از عوامل بویژه نهادهای دولتی صورت می گرفت.
وی افزود: در کنار این عوامل، روستاییانی که مبادرت به این عمل غیرقانونی می کردند باید بشدت با آنان برخورد می شد، اما با بی توجهی که صورت گرفت، نتیجه اقدامات نه تنها به عنوان اهرم های بازدارنده نبود، بلکه تمایل آنان را برای تجاوز و تصرف عرصه های جنگلی بیشتر کرد.
نصرتی نصرآبادی اعمال اصلاحیه ماده 34 قانون حفاظت از جنگل ها را از دیگر عوامل تخریب جنگل های شمال دانست و اظهار داشت: این ماده قانونی در مراحل مختلف یعنی از سال 48 تاکنون اصلاح و تمدید شده که متاسفانه سبب شده تا افرادی که عامل تخریب و تجاوز به عرصه های جنگلی بودند جری تر شده و تصورشان این باشد که درصورت تخریب، تجاوز و فروش، این اراضی ملی پس از آن به خودشان واگذار می شود و سند دریافت می کنند.
عضو انجمن جنگلبانی ایران، اجرای کامل طرح صیانت از جنگل ها را به عنوان راهکار بسیار مناسب برای جلوگیری از تجاوز و تصرف اراضی ملی دانست و گفت: با وجود آنکه از سال 80 دولت وقت اعتبارات قابل توجهی برای این طرح که اهداف آن پایش و ارزیابی جنگل های کشور بود، اختصاص داد و قرار شد در دوره های پنج سال تا 10 سال به طورکامل اجرا شود، اما از سال 83 از ادامه اجرای آن جلوگیری شد.
نصرتی نصرآبادی ابراز امیدواری کرد که دولت درقانون برنامه ششم توسعه توجه مطلوبی برای حفظ منابع طبیعی و محیط زیست داشته باشد.
در حال حاضر 3/14 میلیون هکتار جنگل و 86 میلیون هکتار مرتع در کشور وجود دارد. ک/3
624/1535/1654/508
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]