تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826827846




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورت پویایی بخش معدن در استان اردبیل


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

ضرورت پویایی بخش معدن در استان اردبیل اردبیل - ایرنا - در شرایط اقتصادی کنونی معدن یکی از بخش های مهم در ایجاد اشتغال پایدار بوده و در صورت سرمایه گذاری مناسب برای استخراج و ایجاد صنایع تبدیلی می تواند به تولید ارزش افزوده در کشور و استان اردبیل منجر شود.


به گفته کارشناسان، در شرایط حاضر که به دلیل برخی محدودیت ها امکان سرمایه گذاری های کلان و ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی بزرگ در کشور و استان وجود ندارد می بایست به سمت فعالیت هایی با ارزش افزوده بالا با صرف کمترین هزینه روی بیاوریم، فعالیت هایی که علاوه بر تولید سرمایه از بحران بیکاری موجود نیز بکاهد و در عین حال با رویکردهای دولت تدبیر و امید و سیاست های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری نیز همسو باشد.
این عده معتقدند که با توجه به وجود معادن غنی در سطح منطقه، پویایی این بخش می تواند مهمترین راهکار تحقق بخشی از سیاست ها در زمینه اقتصاد مقاومتی در استان باشد.
بهره بردای از معادن نه تنها خود سودآور است بلکه با در نظرگرفتن میزان بیکاران در استان اردبیل، ایجاد صنایع جانبی این بخش می تواند موجبات اشتغالزایی هزاران نفر را فراهم کند، بیکارانی که به گفته مصطفی افضلی فرد نماینده اردبیل و سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس، تعدادشان در استان دو درصد بیشتر از میانگین کشوری می باشد.
اما صاحب نظران با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی، توسعه معادن را نیازمند جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی عنوان کرده و بر تشکیل اتاق های فکر و برنامه ریزی اساسی در این زمینه تاکید می کنند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به وجود 170 معدن در منطقه از فعالیت تنها 79 معدن در این استان خبر می دهد.
سید حامد عاملی در این زمینه اظهار کرد: 60 درصد از معادن استان در حالی از چرخه فعالیت خارج شده اند که متوسط معادن غیرفعال در سطح کشور 25 درصد است.
وی بیشتر معادن فعال در استان را در حوزه برداشت شن و ماسه، لاشه سنگ و مصالح ساختمانی عنوان کرد که جزو مواد معدنی کم ارزش هستند.
قائم مقام رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در امور تولید نیز عمده مواد معدنی منطقه را جزو مواد طبقه یک (کم ارزش) عنوان کرد و گفت: سهم ارزش افزوده تولیدات معدنی استان در کل کشور 0.2 درصد است و از لحاظ معدنی جزو استان های فقیر هستیم.
علی نظری درگفت و گو با خبرنگار ایرنا ،معادن فلزی را کم و حدود سه معدن عنوان کرد و افزود: باقی مواد معدنی مانند مصالح ساختمانی و شن و ماسه غیرفلزی و با ارزش افزوده پایین هستند که بهره برداری از آنها نتوانسته طی سال ها برای استان مثمر ثمر باشد.
وی بیان کرد: بیشترین نقاط امید بخش برای کشف و استخراج مواد با ارزش سه منطقه عمده فلزی است که تا کنون در استان شناسایی شده و شامل مناطق طارم- زنجان، سبلان - قره سو و تالش می باشد که امید است با بهره برداری از این معادن چهره استان متحول شود.
وی ادامه داد: با وجود همه این مسایل فعالیت هایی در زمینه فعال کردن دوباره بخش معدن استان آغاز کردیم که از جمله آنها صدور 57 پروانه کشف در سال 1392 و 20 مورد سرمایه گذاری اکتشافی به ارزش دو هزار و 695 میلیون ریال است.
نظری با اشاره به صدور 80 فقره مجوز برداشت شن و ماسه و 18 فقره پروانه بهره برداری، سطح زیر اکتشاف را 20 کیلومترمربع عنوان کرد.
وی اضافه کرد: میزان سرمایه گذاری در معادن و مجوزهای مربوطه مبلغ 60 هزار و 674 میلیون ریال و میزان وصولی دولت از این محل 9 هزار و 629 میلیون ریال است.
قائم مقام رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در امور تولید همچنین اظهار کرد: میزان استفاده از ذخایر معدنی هم اکنون 4.62 میلیون تن است و در راستای جلوگیری از خام فروشی، بزودی از صادرات مواد معدنی بدون انجام فرآوری جلوگیری می شود.
وی با اشاره به تدوین برنامه ای پنج ساله برای حوزه معادن استان به صورت واقع بینانه تشریح کرد: در راستای سوق دادن بخش معدن استان به سوی اکتشاف مواد فلزی، عملیات مطالعاتی در زون طارم- زنجام یا قزل اوزن واقع در جنوب استان در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل نیز با اشاره به امکان وجود مواد معدنی در سطح منطقه گفت: در صورت اکتشاف معادن با ارزش، حدود سه تا چهار میلیارد ریال در سال درآمد و ظرفیت اشتغال برای بیش از سه هزار نفر در استان ایجاد خواهد شد.
سید حامد عاملی بیان کرد: مطالعاتی پیشتر در بخش معدن صورت گرفته بود که بررسی آنها نشان داد مواد معدنی با ارزش در سطح استان وجود دارد و برای به نتیجه رساندن آن برنامه پنج ساله ای طرح ریزی شد و از سوی استاندار اردبیل نیز برای تامین منابع مالی آن دستوری صادر شد.
وی در ادامه از انجام مطالعات نظام مند، هدفدار و مستمر در حوزه اکتشاف مواد معدنی خبر داد و اظهار کرد: شرح خدمات 9 شرکت پایه یک معدنی در دست بررسی است و تا با همراهی سایر مسوولان استانی این فعالیت ها استمرار یابد.
او با اشاره به ایجاد اتاق فکر در زمینه فعالیت های معدنی گفت: مشکلات ما در این زمینه فرابخشی بوده و از حیطه اختیارات ما خارج است، وظیفه ما ازدیاد ثروت در جامعه بوده و ایجاد چنین اتاقی در استان حائز اهمیت است و باید کمک کنیم تا این مجموعه روز به روز به جایگاه مناسبی در برسد.
عاملی همچنین با اشاره به مشکلات فرهنگی در حوزه معدن اضافه کرد: اکتشاف و بهره برداری قانونی از معادن مساوی تخریب یا غارت نیست و باید با ارایه توضیحات لازم افراد توجیه شوند.
وی تاکید کرد: ماهیت مساله این است که مواد معدنی باید استخراج شود اما برخی در این زمینه جبهه گیری می کنند که باید این فضا اصلاح شود.
او سرمایه های انسانی را یکی دیگر از مسایل تاثیرگذار در این زمینه عنوان کرد و ادامه داد: باید تربیت نیروی انسانی و ارایه آموزش به معدنکاران به صورت عملی اتفاق بیافتد تا پس از این آموزش های کاربردی تحولی در این حوزه ایجاد شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل همچنین اظهار کرد: اصلاح فرآیند ها و ایجاد شرکت خدمات فنی- مهندسی در حوزه صنایع معدنی در استان می تواند بخش معدن استان را متحول کند و این سازمان آمادگی دارد در این حوزه وارد عمل شود.
گر چه مسایلی همچون برنامه ریزی مدون، انجام مطالعات مستمر، آموزش معدنکاران و اصلاح فرآیندها بارها در دولت گذشته مورد تاکید کارشناسان قرار گرفت، اما بین حرف و عمل فاصله بود و فعالیتی در این زمینه شاهد نبودیم.
با وجود اینکه فرصت های بسیاری طی سال های گذشته بر اثر بی توجهی مسوولان از دست رفته اما انجام طرح های مطالعاتی اکتشافی به صورت مستمر و برنامه ریزی پنج ساله در حوزه اکتشاف می تواند نور امیدی در دلها ایجاد کند،البته به شرطی که به گفته کارشناسان این فعالیت ها توسط افکار عمومی و به خصوص رسانه ها پیگیری و مطالبه شود و از طرف دیگر برنامه ریزی ها با رفت و آمد مدیران تغییر نکند و به صورت مستمر ادامه یابد و از همه این ها مهمتر، از حضور بخش خصوصی در این حوزه پشتیبانی صورت گیرد.
گزارش: محمد ملاحمزه زاده
8123/530/ 1495

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




10/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن