پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851829665
معادن سکویی برای جهش اقتصادی کشور
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معادن سکویی برای جهش اقتصادی کشور تبریز - ایرنا - ایران به عنوان یکی از غنی ترین کشورهای جهان در بخش معادن رتبه بندی می شود و استفاده از این مزیت در شرایط تحریم های اقتصادی و کاهش فروش نفت می تواند به عنوان اهرمی برای توسعه و سکویی برای جهش اقتصادی کشور تلقی شود.
به گزارش ایرنا، امروزه معادن یا همان محل انباشت طبیعی فلزات یا سنگ هایی با ارزش اقتصادی بالا، نقش مهمی در اقتصاد و اشتغال کشورها ایفا می کند که توجه به این بخش در سال های اخیر بیش از گذشته مورد توجه مسوولان قرار گرفته است.
تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم به توسعه فعالیت های بخش معادن و تقویت حضور بخش خصوصی در این عرصه حاکی از اهمیت موضوع و نگاه ویژه دولت تدبیر و امید برای استفاده از ظرفیت های داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی دارد.
در این بین آذربایجان شرقی به دلیل برخی ویژگی های منحصر به فرد در ذخایر خاص معدنی همچون نفلین سینیت، پرلیت و دیاتومیت و همچنین رتبه بندی آن در بین سه استان برتر کشور از نظر ظرفیت و رتبه نخست ذخیره معدنی کشور توانسته جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص دهد که بهره گیری از این ظرفیت ها و مزیت ها به طور قطع می تواند منجر به شتاب گیری روند توسعه اقتصادی کشور و کاهش آثار منفی ناشی از تحریم ها شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ایرنا معادن را از ظرفیت های مغفول این استان در سال های گذشته دانست و گفت: هرچند معادن این استان به دلیل مزیت های گوناگون می تواند محور توسعه منطقه باشد، ولی تاکنون آنچنان که شایسته است توجهی به این عرصه نشده است.
حسین نجاتی اضافه کرد: در این خصوص توسعه فعالیت در بخش اکتشاف معادن استان ضروری است تا بتوان به طور کامل تمام اندیس های معدنی را شناسایی و برای استخراج آن برنامه ریزی کرد.
وی با اشاره به زمان بر بودن فرایند اکتشاف، استخراج و دستیابی به محصول در بخش معدن، اظهار کرد: باید هر چه زودتر برای برداشت ذخایر معدنی استان اقدام کرد.
نجاتی بر توسعه صنایع پایین دستی معادن به ویژه معدن مس تاکید کرد و گفت: تحقق این مهم می تواند موجب ایجاد ارزش افزوده بالا و اشتغال پایدار در استان شود.
وی با بیان اینکه دولت یازدهم تاکید دارد مجوز معادن به افراد با صلاحیت که دارای تجربه و توان علمی و مالی هستند اعطاء شود، افزود: متاسفانه در دولت پیشین برخی محدوده های معدنی به افرادی داده شد که صلاحیت لازم در این زمینه را نداشتند و فقط با هدف فروش این محدوده ها به افراد دیگر وارد این عرصه شدند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به قانون سلب امتیاز معدن از افراد بی صلاحیت و آغاز اعمال این قانون در استان، تاکید کرد: بر اساس این قانون اگر فردی در محدوده معدنی اقدام مثبتی انجام ندهد مجوز فعالیت وی سلب و معدن به فردی که دارای مولفه ها و شاخص های مورد تایید سازمان است، ارایه می شود.
وی با بیان اینکه در دوره پیشین ریاست وی در سازمان صنعت استان 25 فقره مجوز برای معادن مس صادر شد که پس از وی این مجوزها به افراد دیگری ارایه شد، گفت: امروز در استان برای ذوب مس به 800 هزار تن کنستانتره نیاز است در حالی که فقط 300 هزار تن تولید می شود در حالی که اگر سیاست های وی ادامه می یافت و مجوزها به افراد با صلاحیت اعطاء می شد میزان تولید کنستانتره مس استان تا میزان قابل توجهی افزایش می یافت.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میزان ذخیره گواهی کشف استان را بیش ازچهارمیلیارد و 118 میلیون و 498 هزار تن اعلام و میزان سرمایه گذاری در این بخش را 81 میلیارد و 389 میلیون ریال اعلام کرد.
مرتضی نیرومند تعداد معادن فعال استان بجز شن و ماسه را 627 و تعداد معادن شن و ماسه را بیش از 250 فقره عنوان و اضافه کرد: این استان به دلیل وجود معادن شاخص در زمینه مس که پس ازکرمان بیشترین ذخیره و همچنین معادن نفلین سینیت، پرلیت و دیاتومیت و سنگ های تزئینی مرمر و تراورتن که از تنوع و رنگ بسیاری برخوردار است، جایگاه ویژه ای در کشور و جهان دارد.
وی گفت: بیشترین تعداد معادن پوکه معدنی کشور نیز در این استان قرار دارد که به دلیل برتری های کیفی آن نسبت به پوکه معدنی دیگر مناطق اغلب به کشورهای دیگر صادر می شود.
نیرومند سهم اشتغال معادن آذربایجان شرقی را چهار هزار و 525 نفر به صورت مستقیم اعلام و اضافه کرد: این میزان با در نظر گرفتن طرح های مصوب به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی بر توسعه صنایع پایین دستی معادن تاکید و آن را ظرفیتی عظیم برای توسعه اقتصادی استان و کشور ارزیابی کرد.
نیرومند با بیان اینکه در اصلاح قانون معادن، امکان واردات ماشین آلات دست دوم با عمر کمتر از 10 سال مصوب شده است، یادآوری کرد: اجرای این قانون توانسته روند تامین ماشین آلات معدنکاران استان را به طور قابل توجهی تسهیل کند.
وی بخشی از مشکلات بخش معدن استان را بالا بودن قیمت ماشین آلات و قطعات مورد استفاده در معادن برشمرد و افزود: با اجرای قانون جدید این مشکل در حال حل شدن است.
رییس اداره نظارت بر امور بهره وری معادن آذربایجان شرقی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: موقعیت خاص استان و قرار گرفتن در کمربند فلزی اروپا موجب افزایش تنوع و میزان ذخایر معدنی استان شده است.
نادر اصغرپور ظرفیت استخراج معادن استان در سال 91 را حدود 16 و در سال گذشته را 26 میلیون تن اعلام کرد و افزود: افزایش 82 درصدی در این زمینه حاکی از توان بالای بخش معدن استان دارد.
وی میزان اشتغال ایجاد شده در بخش معدن آذربایجان شرقی در سال گذشته را 615 نفر و میزان وصول حقوق دولتی را 300 میلیارد ریال اعلام کرد.
وی وجود ذخایر منحصر به فرد معدنی در آذربایجان شرقی را از مزیت های ویژه برای سرمایه گذاری در این عرصه دانست و گفت: از 65 نوع ماده معدنی موجود در سطح کشور 56 نوع در این استان قابل استخراج است و باید برنامه ریزی برای اکتشاف در این عرصه افزایش یابد.
اصغرپور با بیان اینکه برای حمایت از بخش خصوصی در زمینه اکتشافات معدنی اقدامات خوبی صورت گرفته است، تاکید کرد: هرچند در این مسیر گام های خوبی برداشته شده است ولی به دلیل هزینه بر بودن این فرایندها باید حمایت های دولتی در این بخش افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در بخش معدن ریسک بالایی دارد، گران بودن ماشین آلات، هزینه نگهداری بالا و معارضان محلی را از عمده مشکلات این عرصه عنوان کرد.
اصغرپور یادآوری کرد: متاسفانه تاکنون آنچنان که باید و شاید به بخش معدن کشور توجه نشده است که شاید یکی از دلایل آن وجود ذخایر بالای نفت باشد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی همکاری و تعامل خوبی برای استفاده از ظرفیت های معدنی استان بر اساس قوانین و ضوابط دارد، اضافه کرد: در این خصوص جلسات مستمر و خوبی برگزار می شود که این روند تاثیر مثبتی بر شتاب گیری توسعه فعالیت های معدنی استان می گذارد.
اصغرپور با اشاره به اینکه متاسفانه بخش اعظمی از صادرات سنگ های تزئینی استان در ابعاد بزرگ و بدون فراوری صورت می گیرد، افزود: توسعه صنایع پایین دستی در این زمینه و بهره گیری از فناوری های نوین موجب افزایش میزان ارزش افزوده فراورده های معدنی استان می شود.
وی شهرت برخی معادن استان همچون سنگ آذرشهر را جهانی دانست و گفت: به دلیل نبود فناوری های نوین بخشی از این سنگ ها به صورت باطله دور ریخته می شود که در صورت توجه به این بخش می توان از این سنگ ها در تولید صنایع دستی و آثار هنری استفاده کرد.
اصغرپور این موارد را زمینه های خوبی برای ایجاد اشتغال برشمرد و افزود: برای معادن استان می توان بسیاری صنایع زیردستی را تعریف و ایجاد کرد.
وی تسهیل در جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و حل موانع و مشکلات این عرصه را عامل مهمی در افزایش صنایع این بخش و تولید اشتغال و ثروت دانست.
مسوول اداره اکتشاف معادن آذربایجان شرقی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در این استان برخی ظرفیت های بکر و دست نخورده وجود دارد که استخراج آن می تواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور داشته باشد.
مهرانگیز رحمانی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی پایلوت اجرایی سامانه کاداستر معادن بوده و این طرح برای نخستین بار در کشور در این استان اجرا می شود، افزود: اکتشاف سنگ بنای فعالیت های معدنی است و توجه ویژه به این بخش می تواند موجب تقویت فعالیت های بخش معدن کشور شود.
وی ادامه داد: اجرای این طرح با وجود برخی مشکلات، زمینه خوبی برای توسعه فعالیت های معدنی و شتاب بخشی به روند صدور مجوزها فراهم کرده است.
رحمانی اضافه کرد: در این سامانه می توان تمام محدوده های معدنی استان را مشاهده و برای فعالیت در این محدوده ها اقدام کرد.
وی یادآوری کرد: با وجود ذخایر بالای بخش معادن فلزی در آذربایجان شرقی هنوز اکتشافات در این عرصه بسیار کم و محدود به اکتشافات سطحی است.
رحمانی تاکید کرد: بیشتر معادن استان از نوع رخ نمود هستند و لازم است برای کشف ذخایر موجود در اعماق زمین که اغلب شامل معادن ارزشمند می شوند اقدامات اساسی و اکتشافات تخصصی صورت گیرد.
اهمیت معادن و نقش آن در زندگی بشر امری غیر قابل انکار است و ایران با داشتن معادن منحصر به فرد و غنی می تواند نقش موثری در این زمینه ایفا کند.
در شرایطی که تحریم های غرب صادرات نفت ایران را هدف قرار داده است، نگاه ملی به این بخش که حاصل آن تامین منافع کشور باشد، می تواند علاوه بر کاهش آثار تحریم ها، اقتصاد ایران را ازحالت تک قطبی و متکی به نفت رها کند.
به نظر می رسد برای تحقق این هدف شناسایی ذخایر معدنی جدید، افزایش سرمایه گذاری در این بخش، استفاده از فناوری های نوین، توسعه زیرساخت های عمرانی و تامین ماشین آلات مورد نیاز ضروری باشد.
گزارش از : سعید زارع کندجانی
7240/587/ 1495
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
یک فعال اقتصادی:ثبات قوانین بستر ساز ورود سرمایه گذاران به کشور است
یک فعال اقتصادی ثبات قوانین بستر ساز ورود سرمایه گذاران به کشور است زنجان - ایرنا - نایب رییس خانه صنعت و معدن ایران گفت ثبات در قوانین و روان سازی اجرای آن بستر مورد نیاز برای ورود سرمایه گذاران به کشور را فراهم می کند به گزارش ایرنا معراج محرابی روز چهارشنبه در جمع صنعتگرانهیات اقتصادی گرمیان عراق از مرز رسمی پرویزخان وارد کشورمان شد
هیات اقتصادی گرمیان عراق از مرز رسمی پرویزخان وارد کشورمان شد قصرشیرین - ایرنا - صلاح الدین محمد فرج رییس اداره گرمیان اقلیم کردستان عراق در راس هیاتی اقتصادی روز چهارشنبه از طریق مرز رسمی پرویزخان با استقبال مقامات محلی شهرستان قصرشیرین وارد کشورمان شد معاون سیاسی و اجتماعیضریب پوشش تلفن ثابت در کشور 90 درصد است/ نیازمند جهش اقتصادی دو رقمی در 10 سال آینده ایم
استانها شمال گلستان جهانگرد ضریب پوشش تلفن ثابت در کشور 90 درصد است نیازمند جهش اقتصادی دو رقمی در 10 سال آینده ایم گرگان – خبرگزاری مهر معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری و اطلاعات کشور گفت در حال حاضر ضریب پوشش تلفن ثابت در کشور 90 درصد بوده و همچنین 65 تا 70 درصد مردم کشوسریعالقلم: ریلگذاری سیاست خارجی و اقتصادی در کشور متفاوت است/ضرورت اجرای نسخه واحد اقتصادی برای تمام دولتها
سریعالقلم ریلگذاری سیاست خارجی و اقتصادی در کشور متفاوت است ضرورت اجرای نسخه واحد اقتصادی برای تمام دولتهااستاد علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی گفت برای آنکه ارتباطات گسترده تجاری با دنیا داشته باشیم ابتدا باید ریلگذاری سیاست خارجی و اقتصادی را همسو کنیم و در عین حال کشوری دنقش اصناف در سیاستهای اقتصادی و سیاسی کشور ملموس است
نایب رییس اتاق اصناف شهرستان قدس نقش اصناف در سیاستهای اقتصادی و سیاسی کشور ملموس است شهرقدس-ایرنا- نایب رییس اتاق اصناف شهرستان قدس گفت امروز نقش اصناف در سیاستهای اقتصادی و سیاسی کشور ملموس است به گزارش خبرنگار ایرنا حسین چناقچی روز یکشنبه در جشن اتاق اصناف گفت حضور اصنافوضعیت اقتصاد کشور در پاییز 92/ رشد اقتصادی با نفت منفی 4.2 درصد
اقتصادی اقتصاد کلان بانک مرکزی اعلام کرد وضعیت اقتصاد کشور در پاییز 92 رشد اقتصادی با نفت منفی 4 2 درصد بانک مرکزی وضعیت شاخص های کلان اقتصادی کشور مانند رشد اقتصادی میزان رشد نقدینگی و نرخ تورم در 3 ماهه سوم سال 92 را منتشر کرد به گزارش خبرنگار مهر بانک مرکزی آمار وضعیت شیادداشت اقتصادی/ کم توجهی سازمان محیط زیست به کاهش عوامل آلاینده هوا در جنوب کشور
یادداشت اقتصادی کم توجهی سازمان محیط زیست به کاهش عوامل آلاینده هوا در جنوب کشورکم توجهی وزارت نفت به اجرای طرحهای جمع آوری گازهای همراه به خصوص طرح های NGL و عدم پیگیری سازمان حفاظت محیط زیست از این وزارتخانه در این زمینه سبب شده است که اجرای برخی از این طرح ها بیش از یک دهه طبحران عراق چه تاثیری بر رشد اقتصادی کشورهای منطقه می گذارد؟
بحران عراق چه تاثیری بر رشد اقتصادی کشورهای منطقه می گذارد اقتصاد > انرژی - به باور تحلیلگران بازار تحولات عراق همزمان با اینکه حواشی سیاسی را برای کشورهای منطقه به وجود آورده ولی برای گروه های مالی نیز سودهایی به همراه داشته است بهاره چراغی حمله تروريست هاي داعشسیستان و بلوچستان، کمترین نرخ مشارکت اقتصادی در کشور را دارد
براساس داده های آماری سیستان و بلوچستان کمترین نرخ مشارکت اقتصادی در کشور را دارد زاهدان - ایرنا - آخرین داده های مرکز آمار ایران حاکی است سیستان و بلوچستان در سال های گذشته کمترین نرخ مشارکت اقتصادی را در بین استان های کشور داشته است به گزارش خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی برنماینده خلخال و کوثر:وضعیت اقتصادی کشور رو به بهبود است
نماینده خلخال و کوثر وضعیت اقتصادی کشور رو به بهبود است اربیل - ایرنا - نماینده مردم شهرستان های خلخال وکوثر درمجلس شورای اسلامی گفت با تلاش دولت تدبیر وامید وضعیت اقتصادی کشور رو به بهبودی است به گزارش ایرنا جلیل جعفری بنه روزپنجشنبه درجلسه شورای اداری خلخال افزود ازتیر ماهفرماندار: 75 درصد معادن قیر طبیعی کشور در گیلانغرب قرار دارد
فرماندار 75 درصد معادن قیر طبیعی کشور در گیلانغرب قرار دارد قصرشیرین - ایرنا - فرماندار گیلانغرب با بیان اینکه 75 درصد معادن قیر طبیعی کشور در ارتفاعات و دامنه های غربی این شهرستان قرار دارد گفت وجود این معادن باعث شده ایران در ردیف سه نقطه دنیا از حیث داشتن معادن قیر طبیعی باروزنامه انگلیسی تلگراف گزارش داد امید فعالان اقتصادی انگلیس به بازگشایی سفارت این کشور و بازگشت به ایران
روزنامه انگلیسی تلگراف گزارش دادامید فعالان اقتصادی انگلیس به بازگشایی سفارت این کشور و بازگشت به ایرانروزنامه انگلیسی تلگراف طی گزارشی نوشت اگرچه تصمیم بازگشایی سفارت انگلیس در تهران سیاسی است اما فعلان اقتصادی این کشور مشتاقانه در انتظار از سر گرفتن روابط تجاری با این کشور هستنوضعیت اقتصادی کشور رو به بهبود است
نماینده خلخال و کوثر وضعیت اقتصادی کشور رو به بهبود است اربیل - ایرنا - نماینده مردم شهرستان های خلخال وکوثر در مجلس شورای اسلامی گفت با تلاش دولتمردان دولت تدبیر وامید وضعیت اقتصادی کشور رو به بهبودی است به گزارش ایرنا جلیل جعفری بنه روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری خلخال باملاقات طيب نيا با وزراي اقتصادي کشور هاي اسلامي
۵ تير ۱۳۹۳ ۱۲ ۴۲ب ظ ملاقات طيب نيا با وزراي اقتصادي کشور هاي اسلامي طيب نيا با همتايان خود از کشور هاي عمان پاکستان و عربستان در حاشيه سي و نهمين اجلاس ساليانه هيات عامل بانک توسعه اسلامي ملاقات کرد به گزارش خبرگزاري موج در حاشيه سي و نهمين اجلاس ساليانه هيات عامل بانک توسعهاصلاحات ساختاری راهکار عبور کشور از مشکلات اقتصادی
اصلاحات ساختاری راهکار عبور کشور از مشکلات اقتصادی تهران - ایرنا - اقتصاد ایران با انجام اصلاحات ساختاری انضباط مالی اتکای بیشتر به تولیدات داخلی و وابستگی کمتر به درآمدهای نفتی می تواند بسیار ملایم از کنار تبعات نامطلوب بحران اقتصادی گذر کند اما وجود هرگونه مشکل در ساختار اقتصسیستان و بلوچستان، کمترین نرخ مشارکت اقتصادی در کشور
سیستان و بلوچستان کمترین نرخ مشارکت اقتصادی در کشور زاهدان - ایرنا - آخرین داده های مرکز آمار ایران حاکیست سیستان و بلوچستان در سال های گذشته کمترین نرخ مشارکت اقتصادی را در بین استان های کشور داشته است به گزارش خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی براین اساس ﻧﺮخ ﻣﺸﺎرﮐﺖ اﻗﺘﺼﺎدی که ا-