واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
براساس داده های آماری سیستان و بلوچستان، کمترین نرخ مشارکت اقتصادی در کشور را دارد زاهدان - ایرنا - آخرین داده های مرکز آمار ایران حاکی است سیستان و بلوچستان در سال های گذشته کمترین نرخ مشارکت اقتصادی را در بین استان های کشور داشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی، براین اساس ﻧﺮخ ﻣﺸﺎرﮐﺖ اﻗﺘﺼﺎدی که ارتباط مستقیمی با درﺻﺪ ﺟﻤﻌﯿﺖ در ﺳﻦ ﮐﺎر و ﻓﻌﺎلیت، ﺷﺎﻏﻞ ﯾﺎ ﺑﯿﮑﺎری دارد در سیستان و بلوچستان در سال های 84 تا 92 پایین ترین میزان را داشته یا به عبارت دیگر این استان در این سال ها همواره با درصد بالایی از جوانان بیکار روبه رو بوده است.
در این راستا، ادعای برخی کارشناسان مبنی بر نرخ واقعی بیکاری در سیستان و بلوچستان 35 تا 40 درصد دور از ذهن نیست.
مدیرکل دفتر اطلاعات و آمار استانداری سیستان و بلوچستان با اشاره به دو رقمی بودن نرخ بیکاری در استان اظهار داشت: مطابق تعاریف و مفاهیم آماری موجود و در اختیار که مبتنی بر خود اظهاری افراد است، بیکاری کلی استان در سال گذشته 11.4 درصد و در جمعیت جوان 10 تا 24 سال به میزان 25.4 درصد بوده است.
ˈمحمدحسین جلالیˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تایید پایین بودن نرخ مشارکت اقتصادی در سیستان و بلوچستان بیان کرد: در زمان حاضر دولت برای ایجاد اشتغال در استان چاره ای جز ورود مستقیم به عرصه اقتصاد ندارد زیراکه باید در این رابطه اقدامات اساسی انجام شود.
وی با تصریح بر عقب ماندگی بخش صنعت در سیستان و بلوچستان افزود: در سال های اخیر برخی واحدهای تولیدی مستقر در شهرک های صنعتی استان به علت پرداخت نشدن یارانه به بخش تولید، تعطیل شدند.
وی آمار دقیق میانگین نرخ بیکاری و مشارکت اقتصادی سیستان و بلوچستان در دوره زمانی سال های 84 تا 92 را نیازمند بررسی بیشتر عنوان کرد اما گفت: آنچه مسلم است در این دو شاخص وضعیت استان در کشور مطلوب نیست و در پایین ترین رده ها قرار دارد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آمارهای رسمی نرخ بیکاری در سیستان و بلوچستان چقدر با واقعیت منطبق است؟ و اساسا کارشناسان اقتصادی همواره به آن نقد داشته اند، گفت: بر اساس تعاریف رسمی، افراد بیکار به افراد جویای کار گفته می شود و افرادی که دنبال کار نبوده و یا افرادی که کاری برای اشتغال آنان انجام نشده و به نوعی سرخورده شده اند، از تعریف خارج شده و در دایره بیکاران واقعی قرار نمی گیرند.
وی گفت: این موضوع در کنار برخی مسائل دیگر باعث می شود نرخ بیکاری واقعی در جوانان تا حدودی تناسب داشته باشد اما نرخ کلی بیکاری با آنچه در جامعه وجود و عینیت دارد، متفاوت است.
وی تایید کرد: در مفاهیم و تعاریف آماری رسمی حتی به افرادی که در هفته یک ساعت کار مفید انجام می دهند، شاغل اطلاق می شود.
به گزارش ایرنا پیش از این برخی کارشناسان اقتصادی، استادان دانشگاه و حتی مسوولان سیستان و بلوچستان در کارگروه های مختلف استانی با حضور مسوولان کشوری عنوان کرده بودند: یکی از راهکارهای اساسی برای پایین آوردن نرخ بیکاری و توسعه استان مستثنا شدن این خطه کشور از شمول اصل 44 و ورود مستقیم دولت در بخش سرمایه گذاری و سپس واگذاری تدریجی امور به بخش خصوصی است.
یک مدرس دانشگاه و دانش آموخته رشته اقتصاد اظهار داشت: سیستان و بلوچستان در بیشتر متغیرها و شاخص های کلان کشوری وضعیت نامناسبی دارد.
دکتر ˈمحمد شهیکی تاشˈ افزود: مثلا سیستان و بلوچستان در شاخص هایی همچون ارزش افزوده، پس انداز، تولید ناخالص استانی، صنعت و سایر آمارهای اقتصادی سهمی کمتر از یک درصد در کشور دارد.
وی با شکننده ارزیابی کردن سند آمایش سرزمینی سیستان و بلوچستان گفت: از آنجا که این سند در دست بازنگری است باید برخی اولویت های آن مورد تجدید نظر قرار گیرد مثلا اگرچه این استان در بخش های تجارت و ترانزیت از مزیت نسبی برخوردار است اما باید به سمت و سوی فرصت های پایدارتر همچون خدمات و گردشگری تغییر جهت داده و به آن ها اولویت داد.
استان دو میلیون و 600هزار نفری سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی کشور و با حدود 187هزار و 502کیلومتر مربع گستره به عنوان پهناورترین استان ایران محسوب می شود.
سیستان و بلوچستان ۱۱۰۰ کیلومتر مرز با کشورهای پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی با دریای عمان دارد و به دلیل قرار گرفتن در موقعیت راهبردی و ترانزیتی از اهمیت فراوانی برخوردار است بویژه بندر چابهار که تنها بندر اقیانوسی ایران و آسانترین و بهترین راه دسترسی کشورهای آسیای مرکزی به آب های آزاد است.
مردم استان سیستان و بلوچستان از قومیت های بلوچ و سیستانی است که سیستانی ها به گویش پارسی سیستانی صحبت می کنند و پیرو مذهب تشیع می باشند و مردم بلوچ عموماً پیرو مذهب تسنن اند و به زبان بلوچی سخن می گویند.
این استان بیشتر آب و هوای گرم و خشک دارد اما در عین حال از تنوع آب و هوایی و اقلیمی ویژه ای برخوردار است و مناطق کوهستانی، جنگلی و باتلاقی نیز در این استان پهناور به چشم می خورد.
2729/7312/653/330
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
02/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]