تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):راستى عزّت است و نادانى ذلّت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803634194




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از کشتارهای غیرقانونی تا مافیای پشت پرده


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۶




8-1075.jpg

سالانه حدود سه میلیون تن گوشت سفید و قرمز از 740 کشتارگاه صنعتی و سنتی استخراج می‌شود که با مشکلات فراوانی از کمبود 3000 نفری ناظر بهداشتی تا بی‌رغبتی برای تبدیل کشتارگاهای سنتی به صنعتی و گه‌گاه مافیاهای پشت پرده دست و پنجه نرم می‌کنند؛ دست‌هایی که نمی‌گذارند صنعتی شویم! به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حدود 740 کشتارگاه دام و طیور در کشور وجود دارد که از این میان تعداد اندکی کشتارگاهای صنعتی با خطوط مدرن ذبح و فرآوری وجود دارد و مابقی کشتارگاه‌ها برای کشتار از همان روش‌های سنتی گذشته استفاده می‌کنند که البته به گفته کارشناسان نظارت‌های بهداشتی کمتری هم در این واحدهای سنتی انجام می‌شود.

فرآیند کشتار دام و طیور

مهدی خلج، رییس سازمان دامپزشکی کشور در این باره به ایسنا گفت: حدود 350 کشتارگاه دام در کشور وجود دارد که 67 واحد آن صنعتی و 282 واحد آن سنتی است و بیش از 222 واحد کشتارگاهی طیور در کشور وجود دارد که صنعتی هستند. فرآیند کشتار در کشتارگاه‌های صنعتی و سنتی کشتارگاه‌ها یا همان پالایشگاه‌های امنیت و سلامت غذایی، جایی است که دامداران و مرغ‌داران پس از رسیدن وزن دام و طیور خود به حد معین آن‌ها را روانه‌ کشتار در کشتارگاه‌های سنتی و صنعتی حاشیه شهرهای خود می‌کنند و با پرداخت بهای کشتار یا تسهیم کردن بخشی از لاشه کشتار شده، حساب خود را با این کشتارگاه‌ها تسویه می‌کنند.

فرآیند کشتار دام و طیور

البته دام و طیوری که برای رفتن به بازار مصرف، روانه کشتارگاه‌ها می‌شوند از ابتدا تا انتهای فرآیند کشتار تحت نظارت ناظران شرعی و کارشناسان بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور قرار می‌گیرند؛ به گونه‌ای که ناظران شرعی بر مراحل ذبح اسلامی نظارت می‌کنند و ناظران بهداشتی با در نظر گرفتن همه علائم بیماری‌های احتمالی بر سلامت گوشت صحه می‌گذارند. فرآیند کشتار به گونه‌ای است که به عنوان مثال دام‌های سنگینی که در کشتارگاه‌های صنعتی وارد می‌شوند در ابتدا و پیش از ورود با شوکی برقی آن‌ها را بی‌حس می‌کنند تا بتوانند به راحتی عملیات کشتار را آغاز کنند اما همین فرآیند در کشتارگاه‌های سنتی بدون شوک برقی و با کمک چندین نفر انجام می‌شود. شوک برقی برای مرغ‌ها هم وجود دارد اما دام‌های سبک نیازی به شوک برقی ندارند.

فرآیند کشتار دام و طیور

نهایتا پس از اتمام فرآیند کشتار تقریبا همه امیاء و احشام باقی مانده دام و طیور به مصارف گوناگون صنعتی در داخل و خارج از کشور می‌رسد که می‌توان به تولید پودر خون و صادرات فرآورده‌هایی از جمله پوست، پشم، مو و غیره اشاره کرد که البته این باقی مانده کشتار عمدتا همان سهم صاحبان کشتارگاه‌هاست. همچنین بر اساس یک سنت قدیمی مصرف «کله پاچه» که شامل بخش‌های مختلف سر، دست، پا و ... می‌شود، به عادتی غذایی در برخی از اقشار جامعه تبدیل شده که بخشی از فرآیندهای کشتار را شامل می‌شود.

فرآیند کشتار دام و طیور

کشتارهای غیرقانونی و سنتی عامل افزایش شیوع بیماری‌های مشترک همچنین کشتارگاه‌های دام و طیور یا همان پالایشگاه‌هایی که در کشورهای اروپایی و پیشرفته برای همه مراحل قبل، حین و پس از کشتار در خطوط تولید مدرن‌شان برنامه‌ریزی دقیقی دارند در ایران با مشکلات متعددی از کمبود نیروی انسانی و ناظر بهداشتی تا بی‌رغبتی برای تبدیل کشتارگاهای سنتی به صنعتی و گه‌گاه مافیاهای پشت پرده مواجه هستند. و همین عوامل در کنار هم سبب می‌شوند تا روز به روز خطر بروز و شیوع بیماری‌های خطرناک مشترک دام و انسان مانند هاری، تب مالت، مشمشه و... بیشتر از گذشته شود، البته در کنار این کشتارگاه‌های سنتی که دارای حداقل استانداردهای لازم هستند، کشتارهای غیرقانونی و شخصی بسیاری نیز در کشور انجام می‌شود که هیچ جای دنیا مرسوم نیست.

فرآیند کشتار دام و طیور

مافیاها نمی‌گذارند کشتارگاه‌های سنتی به صنعتی تبدیل شوند در این زمینه پیام محبی، نائب رییس جامعه دامپزشکان ایران ضمن تاکید بر ضرورت تبدیل کشتارگاه‌های سنتی به صنعتی در راستای ارتقای سلامت و بهداشت فرآورده‌های خام دامی اظهارکرد: در برخی از موارد مافیاهایی در کشور وجود دارند که نمی‌گذارند واحدهای کشتارگاهی دام و طیور سنتی به صنعتی تبدیل شوند چراکه برای تبدیل آن نیاز به سرمایه‌گذاری هنگفتی است که برای مالک این واحدها کشتار به همان روش کم هزینه گذشته به صرفه‌تر به نظر می‌رسد. وی افزود: در برخی موارد نیز کشتار دام و طیور به صورت شخصی و غیر قانونی یعنی خارج از سیستم نظارت بهداشتی انجام می‌شود که برای گسترش شیوع بیماری‌های خطرناک مشترک انسان و دام بسیار خطرناک است اما سازمان‌های و دستگاه‌های نظارتی باید به شدت با متخلفان برخورد کنند.

فرآیند کشتار دام و طیور

کمبود 3 هزار نفری ناظران بهداشتی در کشتارگاه‌ها در واحدهای کشتارگاهی صنعتی و سنتی امروز نیز مشکلات بسیاری وجود دارد که می‌توان به کمبود نیروی انسانی لازم برای نظارت بهداشتی اشاره کرد و خالد خداوردی، معاون سازمان دامپزشکی کشور در این باره اظهار کرده که در 60 درصد واحدهای کشتارگاهی دام و طیور در کشور با مشکل کمبود نیروی انسانی لازم برای نظارت بهداشتی بر روند کشتار دام و طیور مواجه هستیم و به حدود 3000 نفر نیروی انسانی نیاز داریم. در واحدهای کشتارگاهی صنعتی کشور نیز که به گفته دامپزشکان و ناطران بهداشتی شبکه‌های دامپزشکی با کمترین مشکلات فنی فعالیت می‌کنند باید نیم نگاهی به پالایشگاه‌های مدرن دام و طیور کشورهای پیشرفته همسایه و اروپایی داشت که حتی از خون‌آبه‌های خطوط کشتارشان هم برای تولید پودر خون به عنوان پروتئینی در تغذیه دام و طیور استفاده می‌کنند این در حالی است که ایران با داشتن آمار کشتار بالا خون حاصل از کشتار را رها می‌کند و برای تامین نیاز واحدهای پرورشی متوسل به واردات پودر خون می‌شود.

فرآیند کشتار دام و طیور

تحقیقات محققان حوزه دامپزشکی نیز نشان داده که وضعیت بهداشتی کشتارگاه‌های دام و طیور در برخی از استان‌ها مانند یزد مشکلاتی وجود دارد که می‌توان به پایین بودن بهداشت فردی، امکانات مورد نیاز، روند دفع فاضلاب و بعضا ساختمان این واحدهای کشتارگاهی اشاره کرد که به نظر می‌رسد مسئولان دستگاه‌های اجرایی و نظارتی باید به کشتارگاه‌ها به عنوان محلی برای تامین منبع غذایی اساسی برای انسان‌ها بیشتر توجه کنند که اگر اصول بهداشتی در این واحدها رعایت نشود مصرف‌کنندگان ممکن است به بیماری‌های مختلفی مبتلا شوند. اختلاف 20 هزار تومانی قیمت دام زنده تا گوشت قصابی البته یکی دیگر از مشکلاتی که برای بازار گوشت قرمز از همین مبدأ تولید یعنی کشتارگاه‌ها به وجود می‌آید تفاوت قیمت این محصول از مبدأ تولید تا بازار مصرف است که سبب می‌شود مصرف کنندگان توان خرید گوشت قرمز را نداشته باشند و این محصول پروتئینی به تدریج از سبد غذایی برخی خانوارهای ایرانی خارج شود. چراکه قیمت هر کیلوگرم دام زنده سبک یا سنگین پیش از کشتار به طور متوسط 9000 تا 10 هزار تومان است در حالی که هر کیلوگرم گوشت قرمز در بازار مصرف 25 تا 35 هزار تومان به دست مصرف کنندگان می‌رسد.

فرآیند کشتار دام و طیور

به گزارش ایسنا، میزان تولید گوشت مرغ در کشور سالانه حدود دو میلیون تن و میزان تولید گوشت قرمز البته بر اساس آمارهای جدید اصلاح شده ۸۰۰ هزار تن برآورد شده است که برای تامین نیاز گوشت قرمز به حدود ۱۰۰ هزار تن واردات نیاز داریم اما مازاد تولید گوشت مرغ به کشورهای همسایه صادر می‌شود. انتهای پیام
کد خبرنگار:







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن