واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: استقبال مردم تركيه، مالزي و اندونزي از رمضان
ماه مبارك رمضان آغاز شده است؛ ماهي كه با رسم و عادات و آئين مختلفي در كشورهاي اسلامي سرتاسر جهان همراه است.
ماه مبارك رمضان آغاز شده است؛ ماهي كه با رسم و عادات و آئين مختلفي در كشورهاي اسلامي سرتاسر جهان همراه است. با وجود آنكه رمضان امسال با پايان فصل مدارس در تمام كشورهاي اسلامي همزمان شده است اما بسياري از مسلمانان ترجيح ميدهند بنا بر ضرورت به سفر نروند چراكه نابترين جذابيتها براي آنها در شهر و كشور اسلامي خودشان و در ايام ماه مبارك رمضان رقم ميخورد. مردم كشورهاي تركيه، مالزي و اندونزي ماه مبارك رمضان را پاس ميدارند و آداب و رسوم اين ماه را به سبك و شيوه خودشان اجرا ميكنند.
سايهبازي در تركيه
در كشور اسلامي تركيه ماه مبارك رمضان فرصتي براي ملاقات و ديد و بازديد با اقوام و بستگان و احترام به سالخوردگان است. بسياري از تركها در ايام ماه مبارك رمضان و در زمانهاي افطار شيريني و دسر پخش ميكنند. مردم تركيه در اولين روز ماه مبارك رمضان، صبح زود از خواب بر ميخيزند. بهترين لباس خود را كه به آن «بايرامليك» ميگويند و مخصوص ماه مبارك رمضان خريداري كردهاند به تن كرده؛ بعد از اينكه اين لباس را پوشيدند سحري مفصلي ميل ميكنند. در عين حال مردم تركيه به ماه مبارك رمضان، عيد شكر يا « شكر بايرامي» ميگويند چراكه آنها در طول اين ماه از مهمانان خود با شيرينيها و دسرهاي سنتي استقبال ميكنند. در اين ماه مرسوم است كه مردم به ديدار اقوام خود به خصوص بستگان سالخورده بروند و به نشانه احترام دست آنها را ببوسند. بچهها در طول اين ماه درِ خانهها را ميزنند و دست بزرگترها را ميبوسند و در عوض از صاحبخانه شيريني و عيدي هديه ميگيرند. سايه بازي در تركيه يكي از رسوم محبوب ايام ماه مبارك رمضان است به خصوص بازيهايي مثل «كاراگز» و «هاجيوات » كه كودكان را بهشدت مجذوب خود ميكند و آنها ميتوانند در نمايشگاههايي كه به مناسبت اين ماه در تركيه برپا ميشود اين نمايشها را رايگان تماشا كنند.
بازار رمضان در مالزي
مردم مالزي به ماه مبارك رمضان به عنوان فرصتي براي تهذيب و تقويت نفس مينگرند. در طول اين ماه ميزان استقبال مردم از بازارهاي مواد غذايي بيشتر شده و بازارهاي موقتي در فضاي آزاد سطح شهر داير ميشود. شدت استقبال از اين بازارهاي مناسبتي تا حدي است كه گاه حتي خيابانهاي منتهي به اين بازارها از ساعت 16:30 تا 19:45 دقيقه شب بسته ميشوند. بسياري از كارمندان ادارات در مالزي هنگام بازگشت از محل كار از اين بازارهاي موقتي غذا ميخرند و آن را سر سفره افطار ميبرند و در كنار خانوادهشان روزهشان را افطار ميكنند.
شبهاي رمضان در اندونزي
در ماه مبارك رمضان، زندگي در اندونزي از شب شروع ميشود. در واقع گويي همه چيز در اندونزي در شب زنده ميشود؛ اين موضوع حتي درباره خيابانهاي شهرهاي كوچك و متوسط اندونزي همچون شهر ملنگ در شرق جاوا نيز صدق ميكند. در اندونزي هر چقدر كه ساعت افطار نزديكتر ميشود تعداد اتومبيلها و موتورسيكلتهايي كه كنار جاده اصلي و رو به روي دكههاي مواد غذايي و آلونكهاي ميان وعدهاي پارك كردهاند بيشتر ميشود. كباب با سس بادام زميني، توفو سرخ شده، پادانگ نسي يا برنج با گوشت و سبزي و ادويهجات مختلف از جمله محبوبترين غذاهايي هستند كه اندونزياييها براي افطار سفارش ميدهند. اندونزياييها يك شب پيش از عيد فطر را شب تكبيران مينامند و در اين شب مساجد سرتاسر اين كشور با صداي بلند بانگ «اللهاكبر» سر ميدهند. مردم برخي شهرهاي اندونزي شب تكبيران را در خارج از خانه و در خيابانها سر ميكنند. آنها بر صندليهاي كوچك يا فرشهايي كه كف خيابان پهن كردهاند مينشينند، چاي و قهوه مينوشند و مراسم شاد استقبال از عيد فطر و آتش بازي در سطح خيابانها را تماشا ميكنند.
نویسنده : الناز خماميزاده
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]