تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد هر نوشته‏اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819521916




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

متوسط بارندگي در استان حدود 20 درصد ميانگين جهاني است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۱ خرداد ۱۳۹۳ (۱۵:۲۷ب.ظ)
معاون بهره برداري شركت آب و فاضلاب استان قم: متوسط بارندگي در استان حدود 20 درصد ميانگين جهاني است معاون بهره برداري شركت آب و فاضلاب استان متوسط بارندگي در استان قم را 20 درصد ميانگين جهاني اعلام كرد و گفت: بايد کمبود آب و خشکسالي در استان را به عنوان واقعيت پذيرفت و تمام برنامه ريزي ها بر مبناي اين واقعيت انجام شود.
به گزارش خبرگزاري موج، مهندس مهدي نظر زاده در آستانه هفته صرفه جويي در مصرف آب، پيش از خطبه‌‌هاي نماز جمعه شهر جعفريه به ايراد سخن پرداخت و با اشاره به تاكيد آيات و روايات در خصوص اهميت و ارزش آب گفت: در دنياي امروز وفور يا كميابي‌ آب‌ مي‌تواند به‌ معناي‌ سعادت‌ يا فقر، زندگي‌ يا مرگ‌ و حتي‌ عامل‌ بروز جنگ‌ باشد.
وي با اشاره به نامگذاري هفته نخست تيرماه به عنوان هفته صرفه جويي در مصرف آب اظهار داشت: اين هفته فرصت مناسبي است تا يك بار ديگر اهميت و ارزش اين مايع حياتي كه با تمام مسائل زندگي انسان ارتباط مستقيم دارد در جامعه تشريح شود.
معاون بهره‌برداري شركت آب و فاضلاب استان قم در ادامه با بيان اينكه متوسط ميانگين بارندگي ايران حدود يک سوم متوسط بارندگي جهان و متوسط بارندگي در استان قم حدود 20 درصد متوسط جهان است، خاطرنشان كرد: اقليم استان قم يک اقليم خشک و نيمه خشک است لذا بايد کمبود آب و خشکسالي را بايد به عنوان واقعيت پذيرفت و تمام برنامه ريزي ها بر مبناي اين واقعيت انجام شود.
وي با تاكيد بر اينكه خشکسالي هاي متوالي و برداشت هاي بي رويه از آبهاي زيرزميني باعث افت سالانه حدود 1 تا 2 متر سطح آبهاي زيرزميني دشت هاي استان شده است، يادآور شد: اين امر موجب پيشروي آبهاي شور، افزايش شوري و نيز فرونشست زمين شده است.
نظرزاده با اشاره به افت شديد سطح آب زيرزميني در دشت جعفرآباد اظهار داشت: سالهاست كه اين دشت به عنوان دشت ممنوعه بحراني اعلام شده و در صورت عدم اقدام جدي در کاهش برداشت از سفره هاي آب زيرزميني ( کشاورزي، شرب و صنعت) چالش هاي جدي براي اين منطقه به وجود خواهد آمد.
وي مصرف آب شرب در استان قم را حدود 120 ميليون متر مکعب در سال عنوان کرد و گفت: از اين ميزان حدود 106 ميليون مترمکعب آن مربوط به شهر قم و مابقي مربوط به شهرها و روستاهاي استان است.
معاون بهره‌برداري شركت آب و فاضلاب استان قم ميانگين مصرف جهاني را حدود 120 و الگوي مصرف آب در ايران 150 ليتر در روز براي هر نفر اعلام كرد و گفت: متوسط سرانه توليد آب در شهر جعفريه حدود 260 ليتر در روز براي هر نفر است كه متاسفانه اين ميزان بسيار بالاتر از ميانگين جهاني است.
وي منابع تامين آب شهر جعفريه را 3 حلقه چاه عميق ذكر كرد و گفت: هر سال بيش از يک متر سطح آب اين چاه‌ها افت پيدا مي کند به همين دليل لزوم صرفه جويي در مصرف بيش از پيش احساس مي‌شود.
مهندس نظرزاده در پايان سخنان خود با اشاره به كاهش منابع تامين آب و افزايش دماي هواي بر لزوم استفاده بهينه از آب و پرهيز از اسراف اين مايع حياتي تاكيد كرد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن