واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مهدی چمران: نقش شهید چمران در نجات اهواز از خطر سقوط بی بدیل بود تهران بزرگ - ایرنا - برادر شهید «مصطفی چمران» می گوید : در روزهایی که دشمن تا 5 کیلومتری اهواز آمده بود مصطفی به همراه تعدادی از رزمندگان، این شهر را از خطر سقوط نجات داد.
مهدی چمران روز جمعه به مناسبت سی و سومین سالگرد شهادت «مصطفی چمران» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تشریح فداکاری این شهید در جنگ تحمیلی پرداخت و افزود: شهید چمران با آغاز جنگ و در حالی که شهر اهواز در شرایط بدی قرار داشت خدمت امام (ره) رفت و با موافقت حضرت امام(ره) در روز 7 مهرماه 59 به همراه 70 نفر از رزمندگان با یک هواپیما به شهر اهواز رهسپار شدند.
وی گفت : در حالی که شهر یک میلیون نفری اهواز خالی از سکنه شده بود و صدام دیکتاتور معدوم عراق برنامه داشت که هر چه زودتر اهواز را تسخیر کند شهید چمران به محض رسیدن به اهواز از همان شب اول به همراه یاران خود دفاع را آغاز کرد.
برادر شهید چمران اضافه کرد: در حالی که نیروهای عراقی به پنج کیلومتری اهواز رسیده بودند، شهید چمران و یارانش در قالب جنگ نامنظم هر شب تعدادی از تانک های عراقی را به آتش می کشیدند و به همین جهت نظم نیروهای عراقی به هم ریخت و هر شب قدم به قدم از شهر اهواز دور شدند.
مهدی چمران خاطرنشان کرد: به دستور شهید چمران برای نجات اهواز از خطر سقوط ستاد جنگ های نامنظم شکل گرفت.
وی ادامه داد: شهید چمران اصرار نداشت با نیروهای زیاد در مقابل دشمن بایستد و با تعداد حداکثر 15 نفر از رزمندگان و یارانش مقابل نیروهای عراقی صف آرایی کرد و با این نیروهای اندک ، گام به گام بعثی ها را از اهواز دور کرد و در نهایت اهواز از خطر سقوط نجات پیدا کرد.
مهدی چمران اضافه کرد: در روزهایی که بسیج و سپاه هنوز بطور کامل شکل نگرفته بود و ارتش هم شرایط و انسجام لازم را نداشت شهید چمران به همراه نیروهایی که همه داوطلبان مردمی بودند نگذاشت اهواز توسط نیروهای عراقی تسخیر شود.
وی یادآور شد : آن روزها نیروهای داوطلب مردمی از سراسر کشور برای آموزش به تهران می آمدند و در پایگاه آموزشی لشکرک که در ادامه به پادگان حر منتقل شد پس از یک دوره آموزش به جبهه اعزام شده و به شهید چمران می پیوستند.
وی در ادامه به محاصره شهر سوسنگرد توسط نیروهای عراقی اشاره کرد و گفت: مصطفی در حالی که در سوسنگرد در محاصره دشمن قرار داشت شجاعانه جنگید و در حالی که از پا زخمی شده بود با بدن زخمی یک ساعت یک تنه مقابل دشمن ایستاد و سبب شد تانک های عراقی از سوسنگرد دور شوند.
چمران ادامه داد: شهید چمران یک تنه مقابل کماندوهای عراقی ایستاد و پس از اینکه شهر سوسنگرد را از محاصره عراقی ها نجات داد با پای زخمی به بیمارستان رفت و پس از عمل جراحی و عصا به دست بار دیگر به جبهه بازگشت.
وی افزود: در 20 خرداد 1360 شهید چمران با پای مصدوم به جبهه جنگ بازگشت و منطقه دهلاویه که بین سوسنگرد و بستان قرار داشت را از خطر سقوط نجات داد.
وی در ادامه به تشریح شهادت شهید « مصطفی چمران» اشاره کرد و گفت: در روز یکشنبه 31 خرداد ماه 1360 زمانی که فرمانده منطقه دهلاویه « ایرج رستمی» به شهادت رسید، « سید احمد مقدم پور» به عنوان فرمانده جدید منطقه دهلاویه معرفی شد.
وی اضافه کرد: شهید چمران به همراه شهید مقدم پور و حدادی ظهر روز یکشنبه 31 خرداد 1360 بر اثر برخورد ترکش خمپاره های دشمن به شهادت رسیدند.
مهدی چمران همچنین با اشاره به شخصیت برجسته این شهید گفت: مصطفی علاوه بر اینکه یک دانشمند بزرگ فیزیک الکترونیک در رشته خاص پلاسما بود یک عارف وارسته، سیاستمدار، تحلیلگر و یک مدیر جهادی توانمند نیز محسوب می شد.
برادر شهید چمران یادآور شد: شهید چمران برای اولین بار تانک های اسراییلی را در جنوب لبنان به آتش کشید و در عین حال که یک فرمانده برجسته نظامی بود یک هنرمند نقاش و استاد خط هم بود.
وی گفت: در هنر عکاسی مصطفی هنر بالایی داشت و یک هزار اسلاید عکس زیبا از این شهید به یادگار مانده است.
31 خرداد (فردا) سی و سومین سالگرد شهادت مصطفی چمران است.
تهرام/7243/1348
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
30/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]