واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
هشدار به مسوولان /افزایش جمعیت ملخ بدون بال بادنجانی در فیروزکوه دماوند- ایرنا- افزایش جمعیت ملخ بی بال بادنجانی در مناطق مختلف شهرستان فیروزکوه این روزها در حال تبدیل شدن به دردسری برای اهالی شده است.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، ملخ های بومی موجود در منطقه فیروزکوه و دماوند به 2 دسته کلی تقسیم بندی می شوند که عمده خسارت وارده مربوط به ملخ بادنجانی بدون بال است.
ملخ بی بال بادنجانی در 2 جنس ˈپلی سارکوسˈ (از گونه ˈالبرزیانوسˈ) و بادنجانی (از گونه ˈرادیپورالاپنتوسˈ) در منطقه مشاهده شده است.
نخستین بار در سال 1343 یک حشره شناس آلمانی سه نمونه از این ملخ بومی را شناسایی و برای نامگذاری به کشور آلمان برد. بیولوژی این آفت به گونه ای است که تخم های آن یک سال در خاک باقی مانده و در سال دوم شاهد گسترش وسیع آن می باشیم.
ملخ بادنجانی یک نسل در سال با پنج سن پورگی دارد و کل دوره زندگی آن 60 روز است. عمر حشره بالغ این آفت 23 روز است که بایستی قبل از رسیدن آن به سن بلوغ، عملیات مبارزه پایان یافته باشد.
2 سال پیش آفت ملخ با جمعیت بسیار بالا به مزارع و باغات بیشتر نقاط شهرستان فیروزکوه حمله ور شد و به سردرختی ها، گل های زینتی، سبزی های خوراکی، صیفی کاری ها، شکوفه های درختان مثمر و حتی علف های مناطق کم آب و بیابانی آسیب زد.
نکته هشدار دهنده آنجاست که اگر این جمعیت ملخ ها تا اوایل تیر ماه کنترل نشده و موفق به تخمگذاری شوند، احتمال اینکه در 2 سال آینده هجومی بس بزرگتر و گسترده تر داشته باشند بسیار است و حتی ممکن است به نابودی بسیاری از درختان و جمعیت گیاهی منطقه بیانجامد.
مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا حاکی است؛ هر روز به تعداد و جمعیت ملخ های موسوم به ملخ های بادنجانی در سطح شهرستان فیروزکوه افزوده می شود و تاکنون گزارش های زیادی از هجوم این آفت گیاهی به سطح مزارع و باغات منطقه از سوی مردم واصل شده است.
هم اینک در مناطقی از شهرستان از جمله ˈامین آبادˈ، ˈنم رودˈ، سه راهی ˈارجمندˈ و جاده ˈسرخه دشتˈ این آفت با جمعیت بالا گزارش شده است.
پیش از این ˈروح الله درویش خضریˈ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزکوه به ایرنا گفته بود: از 15 فروردین ماه شش اکیپ در “حصاربن”، امین آباد، “امیریه”، “درده” و “ورسخواران” به صورت ویژه مشغول مبارزه با آفت ملخ در سطح منطقه هستند.
وی خاطرنشان کرده بود: در فاز نخست برای مقابله با این آفت مبلغ 300 میلیون ریال اعتبار از استان جذب شده و به دنبال آن هستیم تا این مبلغ را به 2 برابر افزایش دهیم.
گفتنی است به رغم این اقدامات و استفاده از حداکثر توانایی شهرستان در این زمینه، توجه و اهتمام مراجع فرادستی به منظور پیشگیری از بروز و ظهور فاجعه در شهرستان اجتناب ناپذیر است.
گزارش ایرنا حاکی است؛ غذای این ملخ ها در وهله نخست، پهن برگها (یونجه و گلپر)، درختان میوه (هلو و گردو) و نازک برگ(غلات) است؛ حشره بالغ این ملخ ها نیز با توجه به زیاد شدن جمعیت و در صورت دسترسی نداشتن به غذا حتی به سراغ حشره های کوچکتر این گونه می روند!
عمر مفید این ملخ ها سه ماه است که هر ملخ بالغ 40 تا 45 تخم می گذارد و در صورت مواجهه تخک ها با سرمای دیررس بهاره تخم ها تفریق نمی شوند.
تهرام/8142/1457/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]