محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840227055
آیا ترکیه به جز تغییر رویه در قبال سوریه، گزینه دیگری را در سر میپروراند؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
آیا ترکیه به جز تغییر رویه در قبال سوریه، گزینه دیگری را در سر میپروراند؟
هیچ نشانهای از جانب آنکارا مبنی بر تغییر رویه آن در قبال سوریه به چشم نمیخورد؛ هرچند که به طور کلی سیاستمداران و تحلیلگران در مورد اینکه گزینههای آنکارا در مورد سوریه به آخر رسیده است، با یکدیگر اتفاق نظر دارند.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه تحلیلی "المانیتور" در مقالهای به قلم "سمیح ایدیز" مینویسد: در حالیکه بحران سوریه در سومین سال خود نیز ادامه دارد، هنوز برای گفتن اینکه بشار اسد، رئیسجمهور این کشور بنا به گفته خود، پیروز این جنگ بوده، خیلی زود است. اما با این وجود، روشن است که او بازنده میدان هم نبوده است. به علاوه، وی در این شرایط به اندازه کافی برای برگزاری یک انتخابات با تمامی ویژگیهای دموکراتیک آن، اعتماد به نفس دارد.
به علاوه، تمایل بشار اسد برای شرکت در این انتخابات نشان میدهد که وی به این زودیها قصد ندارد که صحنه را به نفع مخالفان خالی کند. تمام اینها، اخبار بدی برای ترکیه به شمار میروند. چرا که دولت رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه، علاوه براین که بر مداخله نظامی غرب در سوریه اصرار داشت، انتظار داشت که حکومت بشار اسد به طور کامل سقوط کند.
*** مخالفان بشار اسد امید خود را برای پیروزی از دست دادهاند
در این میان، به نظر میرسد که مبارزان مخالف بشار اسد، از جمله اعضای گروه جهادی جبهه النصره که از قرار معلوم از ترکیه کمک نظامی دریافت می کنند، دلسرد و مایوس شدهاند و امیدی به پیروزی در این جنگ ندارند.
با این حال، هیچ نشانهای از جانب آنکارا مبنی بر تغییر رویه آن در قبال سوریه به چشم نمیخورد هرچند که به طور کلی سیاستمداران و تحلیلگران در مورد اینکه گزینههای آنکارا در مورد سوریه به آخر رسیده است، با یکدیگر اتفاق نظر دارند. حتی روند مذاکرات ژنو که ترکیه در ابتدا با بیمیلی و اکراه از آن حمایت کرد، ظاهرا به خاطر تنشهای موجود بین روسیه و آمریکا در مورد کریمه، به حاشیه رانده شده است.
دولت اردوغان در ابتدا نسبت به مذاکرات ژنو سرد و بیاعتنا بود، چرا که با پذیرش نمایندگان دولت بشار اسد به عنوان فرستادههای رسمی این دولت، بشار اسد را مشروع جلوه داده بود. اما پس از خودداری غرب از مداخله نظامی در سوریه یا تامین تسلیحات سنگین به مخالفان سوری، با بیمیلی تمام از آن به عنوان تنها گزینه باقیمانده در مورد سوریه، حمایت کرد.
*** مشکل روزافزون پناهندگان سوری در ترکیه
در این بین، شرایط سیاسی موجود در ترکیه نیز که با قطعی شدن شرکت اردوغان در انتخابات آتی ریاستجمهوری ترکیه، همچنان نگران کننده باقی مانده، توجه و انرژی حزب عدالت و توسعه ترکیه را از بحران سوریه منحرف ساخته است.
با این حال، بحران موجود در مرزهای ترکیه، همچنان ادامه دارد و به گونهای است که این کشور نمیتواند آن را نادیده بگیرد. به خصوص مشکل روزافزون پناهندگان سوری که بیش از پیش موجب ناآرامی داخلی شده و همچنین تهدیداتی که از جانب گروه «دولت اسلامی عراق و شام» متوجه ترکیه است. از این رو، نیروهای امنیتی ترکیه، برای مقابله با این گروه تروریستی در آماده باش کامل قرار دارند.
«ماری هراف»، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در تاریخ 8 می در مرکز مطبوعات خارجی در شهر نیویورک، به گروهی از خبرنگاران گفت که گروه «دولت اسلامی عراق و شام» تهدید بسیار بزرگی علیه ترکیه به شمار میرود. وی همچنین افزود که وزارت امور خارجه آمریکا در این خصوص همکاریهای نزدیکی با آنکارا دارد.
*** شرایط حاضر در سوریه به نفع بشار اسد است
در مورد مشکل روزافزون پناهندگان سوری در ترکیه نیز باید گفت که این مسئله چند روز پیش وقتی که پناهندگان سوری در ناحیه فقیرنشین «آلتینداگ» در آنکارا با ساکنین محلی درگیر شدند، به وضوح قابل رؤیت بود. مطبوعات گزارش دادند که در این درگیری که به زخمی شدن 7 افسر پلیس منجر شد، 20 نفر از پناهندگان سوری دستگیر شدند.
درحالی که تحولاتی از این دست، برای آنکارا دردسر ساز شده، به نظر میرسد که شرایط حاضر در سوریه به نفع بشار اسد است. سناتور آمریکایی «جان مک کین»، یکی از حامیان سرسخت مخالفان سوری، اعتراف کرده است که بشار اسد، به ویژه پس از تخلیه کامل شهر حمص از شورشیان سوری در چند روز گذشته، پیشرفت زیادی کرده است.
*** پیشرفت بسیار بزرگ برای اسد
«مک کین» در مصاحبه کوتاهی با خبرنگار «المانیتور»، درست پیش از جلسه با «احمد جبرا»، رئیس ائتلاف مخالفان سوریه در واشنگتن، این رویداد را یک «پیشرفت بسیار بزرگ برای اسد» نامید. وی گفت: «این اتفاق به بشار اسد نیرویی مضاعف میدهد و راه را برای انتخاب وی هموار میسازد.»
با این حال، ترکیه انتخابات ریاستجمهوری سوریه را مردود شمرده و آن را فرمایشی نامیده است. وزارت امور خارجه ترکیه در تاریخ 24 آوریل در بیانیهای اعلام کرد: « اعلان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوم ماه ژوئن، توسط دولت سوریه که مشروعیت و صلاحیت اداره کشور را از مدتها قبل از دست داده است، بی احترامی و گستاخی در مقابل قتل صدها هزار نفر، تبعید میلیون ها سوری و همچنین جامعه بین المللی می باشد.»
بنابراین این سوال به وجود میآید که ترکیه برای رها شدن از آنچه که «گروه بحران بین المللی» در بروکسل، آن را «باتلاق سوریه برای ترکیه» نامیده است، چه کاری میتواند انجام دهد؟
***ترکیه در عمل به یکی از طرفهای مناقشه تبدیل شده است
«گروه بحران بین المللی» در گزارش اخیر خود در این خصوص پیشنهاد کرد: « با اینکه مناقشه سوریه ساخته وپرداخته ترکیه نبود، اما این کشور هم اکنون عملا به یکی از طرف های مناقشه تبدیل شده است. ترکیه باید تمرکز خود را برمحافظت از مرزها و شهروندان خود قرار دهد و تلاش های اخیر برای فاصله گرفتن از سیاست خارجی معطوف به مسلمانان سنی وحرکت به سمت بی طرفی فرقه ای وحمایت از راه حل سیاسی درسوریه را تقویت کند.»
این کار مستلزم آن است که دولت اردوغان، حکومت بشار اسد را از نظر دیپلماتیک محک زده و در عین حال، نشان دهد که آنکارا موضع خود را در حمایت آشکار از مخالفان سنی بشار اسد تغییر میدهد. آنکارا همچنین باید به طرف اقلیت غیر سنی سوریه که در این بحران موجبات رنجش آنها را فراهم کرده، دست یاری دراز کند و به جای اکثریت گرایی مرسوم اردوغان در ترکیه، یک الگوی کثرتگرای دموکراتیک را که حقوق علویان و مسیحیان سوریه را نیز در نظر میگیرد، دنبال کند.
در این خصوص، هشدار «رایان کراکر»، سفیر سابق آمریکا در لبنان، سوریه و عراق به دولت اوباما، برای دولت اردوغان قابل تامل است.
*** هیچ تضمینی نیست که یک دولت جدید، بهتر از دولت بشار اسد عمل کند
«کراکر» در طول یک سخنرانی در شورای روابط خارجی در واشنگتن گفت: «اگر سیاست ما به قدرت رساندن یک حکومت سنی در دمشق است، باید بدانیم که با این کار اشتباه خطرناکی را مرتکب میشویم.» «کراکر» با اشاره به اینکه هیچ تضمینی نیست که یک دولت سنی، بهتر از دولت بشار اسد عمل کند، تاکید کرد که چنین دولتی احتمالا «تحت سلطه بدترین نوع» از افراط گرایان مذهبی درخواهد آمد.
با توجه به این دورنمای بسیار واقعی، اتهامات تکراری غرب مبنی بر اینکه دولت اردوغان از گروههای جهادی از جمله جبهه النصره حمایت میکند، میتواند در زمانی که سازمان ملل زمینه ارجاع گروههای افراطی سوریه به دیوان بین المللی کیفری را به خاطر جرایمی که آنها علیه انسانیت مرتکب شدهاند، فراهم میکند، باعث شرمساری آنکارا گردد.
آنکارا میتواند با انکار ارتباط خود با این گروههای افراطی، و همچنین دوری جستن آشکار از آنها، در مسیر جدیدی گام بردارد.
*** آیا ترکیه به جز تغییر رویه در قبال سوریه، گزینه دیگری را در سر میپروراند؟
اما آیا ترکیه، مخصوصا با توجه به میزان درگیری شفاهی و عملی اردوغان و حزب وی در تلاش برای سقوط بشار اسد و حمایت از مخالفان سوری، قادر به انجام این کار خواهد بود؟
با این حال، سوالی که پاسخ به آن، به همان اندازه برای اردوغان و حزب عدالت و توسعه مهم و حیاتی است، این است که: با توجه به اینکه بشار اسد هنوز بازنده میدان نشده است، آیا آنها [اردوغان و حزب وی] به جز گزینه تغییر رویه در مسیری که توسط «گروه بحران بین المللی» پیشنهاد شده است، برنامه دیگری دارند؟
اگر اردوغان در انتخابات آتی ریاستجمهوری ترکیه پیروز شود، و مجال این را پیدا کند که در کنار سیاستهای داخلی، با واقعیت شرایط موجود در سوریه، جایی که تحولات آن، تا به امروز تمامی برنامهها و پیشبینیهای وی را نقش بر آب کرده است رو به رو شود، این سوال به مراتب پررنگتر خواهد شد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۵:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
صفحات پیشنهادی
تغییر رویه رئیس فدراسیون و سرمربی تیم ملی / تقابل کفاشیان و کروش؛ دوران همکاری به پایان رسیده؟
تغییر رویه رئیس فدراسیون و سرمربی تیم ملی تقابل کفاشیان و کروش دوران همکاری به پایان رسیده ورزش > فوتبال ملی - علی کفاشیان و کارلوس کروش مدتی است که حامی یکدیگر نیستند به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین کارلوس کروش از روزی که سرمربی تیم ملی ایران شده هر وقت با هر چهرحزب لاییک ها در ترکیه دچار تغییر شد
در پی شکست در انتخابات حزب لاییک ها در ترکیه دچار تغییر شد آنکارا - ایرنا - در پی شکست حزب جمهوری خواه خلق لاییک ها بزرگترین حزب مخالف دولت ترکیه در مجلس ملی این کشور در انتخابات شهرداری ها پنج نفر از معاونان این حزب تغییر کردند انتخابات شهرداری ها در ترکیه روز دهم فروردیحزب حاکم ترکیه در پی تغییر سیستم انتخاباتی نیست
حزب حاکم ترکیه در پی تغییر سیستم انتخاباتی نیست آنکارا- ایرنا- حسین چلیک سخنگوی حزب حاکم عدالت و توسعه گفت تصمیم کادر رهبری حزب حفظ سیستم انتخاباتی موجود و برگزاری انتخابات عمومی سال آینده با سیستم موجود است به گزارش ایرنا وی در پی نشست کادر رهبری حزب حاکم ترکیه این مطلقلعه نویی در نقش ضربه گیر تغییرات مدیریتی/ ساکت جدی ترین گزینه جانشینی فتح الله زاده
قلعه نویی در نقش ضربه گیر تغییرات مدیریتی ساکت جدی ترین گزینه جانشینی فتح الله زاده ورزش > مدیریت ورزش - استقلال بزودی چهره مدیریتی اش عوض می شود برند این تیم هم برای یکسال واگذارمی شود واگذاری برند به گروهی اتفاق می افتد که کمتر حوالی فوتبال بوده است و در این بیحزب لاییک ترکیه در پی تغییر نام
حزب لاییک ترکیه در پی تغییر نام آنکارا - ایرنا - سلیم کاراکاش رییس شعبه استان بارتین حزب لاییک جمهوری خواه خلق ترکیه خواستار تغییر نام حزب برای تصحیح وجهه عمومی این حزب نزد افکار عمومی در صورت لزوم شد به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از رسانه های محلی ترکیه وی این مطلب رمیلاد اکبرنژاد در گفتوگو با فارس به وضعیت هنر نمایش کشور پرداخت جز تغییر مدیران اتفاق دیگری در تئاتر نمیافتد
میلاد اکبرنژاد در گفتوگو با فارس به وضعیت هنر نمایش کشور پرداختجز تغییر مدیران اتفاق دیگری در تئاتر نمیافتد شعار تئاتر برای همه عوام فریبانه است خطر ایجاد بیاخلاقی در تئاتر خصوصییک نویسنده و کارگردان تئاتر با بیان اینکه به وعدههای امیدوار کننده دوستان برای بهبود وضعیت دلخوشخواستههای غرب در قبال ایران تغییر نکرده است
یادداشت خواستههای غرب در قبال ایران تغییر نکرده است سجاد مصطفیپور دانشجوی ارشد روابط بینالملل دانشگاه تربیت مدرس در یادداشت خود نوشت وزن سیاسی خواستههای غرب در قبال ایران هیچ تفاوتی با 10 سال قبل نکرده است به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران پس از توافق برنامه اقدبه دلیل استقبال شرکتکنندگان زمان برگزاری جشنواره سراسری شعر جنوب تغییر کرد
به دلیل استقبال شرکتکنندگانزمان برگزاری جشنواره سراسری شعر جنوب تغییر کردرئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بندر ماهشهر گفت به دلیل استقبال بینظیر شاعران و ادبا زمان برگزاری جشنواره سراسری شعر جنوب تغییر کرد سید محمدرفیع الهی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ماهشهرایهود باراک، اوباما را به تغییر دادن هدفش در قبال ایران متهم کرد
جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۹ نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی بدون توجه به ماهیت صلحامیز برنامه هستهای ایران مدعی شد آمریکا میتواند در کمتر از یک شب سلاحهای هستهای ایران را از بین ببرد اگرچه دولت آمریکا در طول چند سال گذشته ضعیفتر شده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایرانسایت رفاهی فقط گزینه انصراف دارد/ مردم فعلا برای ثبت تغییرات مراجعه نکنند
سایت رفاهی فقط گزینه انصراف دارد مردم فعلا برای ثبت تغییرات مراجعه نکنند اقتصاد > اقتصاد کلان - ایسنا نوشت در حال حاضر در سامانه رفاهی تنها آیکون انصراف از دریافت یارانه فعال است و این به معنای این است که دولت هنوز برای سرنوشت جاماندهها و یا کسانی که قصد تغییاردوغان در پي تغيير نظام سياسي ترکيه
اردوغان در پي تغيير نظام سياسي ترکيه پايگاه خبري تودي زمان نوشت که رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه در پي تغيير نظام سياسي اين کشور از پارلماني به رياستي است کد خبر ۳۹۹۷۸۲ تاریخ انتشار ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱ ۵۶ - 11 May 2014 پايگاه خبري تودي زمان نوشت که رجب طيب اردوغانتحولات سوریه، رژیم صهیونیستی و ترکیه را به صلح سوق داد
تحولات سوریه رژیم صهیونیستی و ترکیه را به صلح سوق داد خبرگزاری رسا ـ گفتنی است برخی از کارشناسان معتقدند تغییرات مهم منطقهای بهویژه درباره سوریه رژیم صهیونیستی و ترکیه را به سوی آشتی دوباره سوق داده است به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا به نقل از رادیو فردا رسانه&zwتغییر دولتها نباید رویه پیاده سازی مسائل اسلامی در جامعه را تغییر دهد
استانها شمال گلستان حجت الاسلام سعیدی تغییر دولتها نباید رویه پیاده سازی مسائل اسلامی در جامعه را تغییر دهد گرگان – خبرگزاری مهر نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت دولت ها وظیفه دارند در جامعه به خوبی نظام اسلامی را پیاده کنند و با تغییر دولت ها نباید پیادنیمی از جامعه بسکتبال به عملکرد رئیس هیئت نقد دارند/ لزوم تغییر رویه در هیئت بسکتبال اصفهان
استانها جنوب اصفهان محمد سلطانحسینی نیمی از جامعه بسکتبال به عملکرد رئیس هیئت نقد دارند لزوم تغییر رویه در هیئت بسکتبال اصفهان اصفهان – خبرگزاری مهر مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان گفت نیمی از جامعه بسکتبال به عملکرد رئیس هیئت نقد دارند و باید برای 4 سال آینده هیئت درعضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس: جذب 60 هزار معلم نیاز کشور است/ فانی تغییر رویه ندهد استیضاح میشود
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس جذب 60 هزار معلم نیاز کشور است فانی تغییر رویه ندهد استیضاح میشودنماینده مردم رشت در مجلس گفت نیازمند جذب بیش از 60 هزار معلم در سطح کشور هستیم جبار کوچکینژاد امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به تصویب قانون جذب معلمان پیشدبستشکار بی رویه دلیل اصلی تغییر زیستگاه و مهاجرت پرندگان از گلستان/ 5 هزار شکارچی در استان مجوز دارند
استانها شمال گلستان گزارش مهراز روز جهانی پرندگان مهاجر شکار بی رویه دلیل اصلی تغییر زیستگاه و مهاجرت پرندگان از گلستان 5 هزار شکارچی در استان مجوز دارند گرگان - خبرگزاری مهر استان گلستان با تالاب های گوناگونی که دارد به عنوان نخستین ایستگاه پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزیترقی:نماینده ایران در سازمان ملل «حمید ابوطالبی» است؛ گزینه دیگری معرفی نشود/ ایران باید از آمریکا ش
ترقی نماینده ایران در سازمان ملل حمید ابوطالبی است گزینه دیگری معرفی نشود ایران باید از آمریکا شکایت کند رئیس مرکز بین الملل حزب موتلفه اسلامی گفت دولت باید محکم بر روی گزینه پیشنهادی خود در سازمان ملل متحد پافشاری کند و فرد دیگری را معرفی نکند به گزارش نامه نیوز حمید رضا تر-
گوناگون
پربازدیدترینها