واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک کارشناس اقتصادی؛ 9 راهکار برای تحقق اهداف سال اقتصاد و فرهنگ تهران - ایرنا - یک کارشناس مسایل اقتصادی، اقتصاد و فرهنگ را از مقولات کلان جامعه که در ابعاد وسیع بر زندگی و سرنوشت مردم یک جامعه تاثیر دارند، دانست و گفت: برای تحقق اهداف سال اقتصاد و فرهنگ باید 9 راهکار را مدنظر قرار داد.
محمد حیدرزاده روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، در پاسخ به این پرسش که از آنجا که امسال از سوی مقام معظم رهبری سال اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده، به نظر شما مهمترین راهکارهای تامین خواسته های ایشان چیست؟ افزود: پیرامون اهمیت اقتصاد در بیانات مقام معظم رهبری ذکر همین نکته بس که در سخنرانی 856 کلمه ای ایشان، پس از واژه مردم با 14 بار تکرار، واژه اقتصاد به صورت مفرد و ترکیبی 11 بار تکرار شده است.
وی تصریح کرد: به حداقل رساندن نقش واسطه گری، مصرف کالاهای داخلی، بهینه سازی مصرف انرژی، بهبود بهره وری نیروی کار و ارتقا شاخص ساعات مفید کار اداری و غیراداری، حمایت بی واسطه از فقرا به عنوان موثرترین و زیباترین عوامل حمایت اجتماعی از جمله وظایفی است که مردم باید برای بهبود وضعیت اقتصادی همچون یک فرهنگ، خود و دیگران را به اجرای آن ترغیب کنند.
وی بخش دیگر پیام مقام معظم رهبر در نوروز امسال را مقوله پراهمیت فرهنگ عنوان کرد و گفت: یکی از وجوه تمایز انسان نسبت به دیگر جانداران مقوله فرهنگ است که در افکار، باورها، خلقیات و رفتار یک ملت خلاصه می شود، به طوری که هرچقدر فرهنگ غنی تر و منطقی تر باشد، همسویی انسان با تعالی و پیشرفت ممکن تر خواهد شد و ناهنجاری ها به حداقل خواهد رسید.
وی با ارایه 9 راهکار برای تحقق اهداف سال اقتصاد و فرهنگ، تصریح کرد: محور قرار دادن رشد بهره وری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمندسازی نیروی کار، تقویت رقابت پذیری اقتصاد، ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استانها، استفاده از ظرفیت اجرای هدفمند سازی یارانه ها در جهت افزایش تولید، اشتغال و بهره وری و کاهش مصرف انرژی از جمله راهکارهای تحقق اهداف سال اقتصاد و فرهنگ است.
وی، مدیریت مصرف با تأکید بر اجرای سیاست های کلی اصلاح الگوی مصرف و ترویج مصرف کالاهای داخلی همراه با برنامه ریزی برای ارتقاء کیفیت و رقابت پذیری در تولید، صرفه جویی در هزینه های عمومی کشور با تأکید بر تحول اساسی در ساختارها و حذف دستگاه های موازی و غیرضرور و هزینه های زاید را از دیگر راهکارهای تحقق اهداف سال اقتصاد و فرهنگ عنوان کرد.
حیدرزاده ادامه داد: تامین امنیت غذا و درمان با افزایش تولید داخلی نهاده ها و کالاهای اساسی(بویژه در اقلام وارداتی) و اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی کالاهای وارداتی با هدف کاهش وابستگی به دیگر کشورها نیز می تواند از دیگر راهکارها باشد.
وی با بیان آنکه، حمایت همه جانبه هدفمند از صادرات کالاها و خدمات به تناسب ارزش افزوده و با خالص ارزآوری مثبت از طریق تسهیل مقررات در بخش صادرات نیز باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: گسترش خدمات ترانزیتی و زیرساخت های مورد نیاز، تشویق سرمایه گذاری خارجی در کشور، برنامه ریزی تولید ملی متناسب با نیازهای صادراتی و شکل دهی بازارهای جدید نیز برای تحقق این امر ضروری است.
این کارشناس مسایل اقتصادی گفت: تقویت فرهنگ جهادی در ایجاد ارزش افزوده تولید ثروت، بهره وری، کارآفرینی، توسعه بهره وری، سرمایه گذاری و دادن اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به افرادی که خدمات برجسته در این زمینه انجام می دهند ، تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی اشاعه فرهنگ و اصلاح الگوی مصرف و گفتمان سازی آن بویژه در محیط های علمی، آموزشی و رسانه ای و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج ملی و اختصاص منابع و یارانه های به بخش تولید در جهت کاهش قیمت تمام شده کالای داخلی و تشویق ترغیب مردم و فرهنگ سازی با استفاده از کالای داخلی نیز برای دستیابی به این هدف ضروری است.
اقتصام(4)9141**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
23/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]