تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):با احمق مشورت نکن و از دروغگو یارى مجو و به دوستى زمامداران اعتماد مکن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819398866




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طنین نوای سنتور به نام فردوسی


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


جام جم نوا: نوازنده پیشگام سنتور از انتشار دو اثر موسیقایی از کنسرت‌های گذشته خود با زنده‌یاد محمدرضا لطفی طی روزهای آینده خبر داد. مجید کیانی در تشریح تازه‌ترین فعالیت های خود در عرصه موسیقی گفت: «کارگاه نمایش» عنوان یکی از تازه‌ترین آلبوم های موسیقایی من است که سال 54 در کنسرتی به همین نام با حضور هنرمندانی چون زنده یاد محمدرضا لطفی و زنده یاد ناصر فرهنگ‌فر اجرا کردیم و این بار تصمیم گرفتم به بهانه درگذشت استاد لطفی آن را منتشر کنم.
وی ادامه داد: آلبوم دیگری که برای انتشار به بهانه درگذشت استاد لطفی در نظر گرفته ام «کرشمه» نام دارد که این آلبوم هم بر اساس اجرای زنده ای از هم‌نوازی سنتور من و تارِ استاد لطفی تولید شده است و به زودی توسط انتشارات «سروستاه» برای علاقه‌مندان موسیقی ایرانی عرضه می شود.
این نوازنده پیشکسوت سنتور با اشاره به فعالیت‌های دیگر خود در عرصه موسیقی گفت: به واسطه روز گرامیداشت فردوسی در 25 اردیبهشت ماه یک آلبوم موسیقی را در قالب دو لوح فشرده برای عرضه در بازار موسیقی آماده کرده‌ام که این دو اثر سال 90 ضبط شده‌اند. اثر اول تکنوازی سنتور و اثر دوم سخنرانی من با موضوع «فردوسی و هنر موسیقی» است که به زودی منتشر می شود.
کیانی در پایان عنوان کرد: در روزهای پایانی اردیبهشت هم یک سخنرانی پیرامون همین موضوعی که به آن اشاره کردم در موزه موسیقی برگزار می شود که جزییات آن طی روزهای آینده اعلام خواهد شد.
استاد مجید کیانی سال 20 در تهران به دنیا آمد. این هنرمند ردیف سنتور ابوالحسن صبا و قطعات علینقی وزیری و روح‌الله خالقی را به مدت چهارسال در هنرستان آزاد موسیقی ملی فراگرفت. سپس در دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران قسمتی از ردیف میرزا عبدالله را نزد داریوش صفوت و نورعلی خان برومند آموخت و برای مدت چهار سال دیگر نزد برومند بقیه ردیف میرزاعبدالله و همچنین شیوه سنتورنوازی حبیب سماعی را آموخت.
این هنرمند پس از آن مدت ۲ سال نزد عبدالله دوامی برای آموختن ردیف آوازی و همچنین چگونگی اجرای موسیقی ایرانی تحصیل کرد. سپس مدت ۳ سال در دانشگاه سوربن پاریس نزد تران وانکه و ادیت وبر در رشته اتنوموزیکولوژی تحصیل کرد. این نوازنده سنتور، ردیفدان و مدرس موسیقی در سال 58 در حالی که از سوی دولت فرانسه اقامت و بورس تحصیلی دریافت کرده بود همراه با اعضای خانواده‌اش به ایران بازگشت و تا کنون در ایران مانده‌است.
تدریس موسیقی ردیف در موسسه فرهنگی هنری سروستاه، تدریس موسیقی ردیف در مکتب خانه میرزا عبدالله مدیریت گروه موسیقی دانشکده هنرهای زیبا در سال‌های 73 الی 79، تدریس درس ردیف موسیقی ایران در دانشگاه تهران به مدت ۲۳ سال، مدیریت مرکز حفظ و پژوهش موسیقی ایران، رئیس گروه موسیقی فرهنگستان هنر وعضویت در شورای عالی یونسکو در ایران از جمله های فعالیتهای این هنرمند در عرصه موسیقی است.
از جمله کارهای ماندنی مجید کیانی به همنوازی او با محمدرضا لطفی و داریوش فرهنگ‌فر و نیز آلبوم ترجیع‌بند با آواز رامبد صدیف می‌توان اشاره کرد که این اثر دومی از جمله آثار ماندگار در تاریخ موسیقی آوازی و بداهه‌نوازی و بداهه‌خوانی ایران به شمار می‌رود. (مهر)


20 اردیبهشت 1393 ساعت 14:40





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


تصویری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن