تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):توبه زيباست، ولى از جوان زيباتر .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803577997




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«قانع شدم»؛ استراتژی جدید مخالفان دولت روحانی در مجلس /3 گام سیاسی تندروها برای مقابله با دولت تدبیر و امید


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
«قانع شدم»؛ استراتژی جدید مخالفان دولت روحانی در مجلس /3 گام سیاسی تندروها برای مقابله با دولت تدبیر و امید

«قانع شدم»؛ استراتژی جدید مخالفان دولت روحانی در مجلس /3 گام سیاسی تندروها برای مقابله با دولت تدبیر و امید
مخالفان دولت روحانی در مجلس تا کنون از سه روش سیاسی برای مقابله با دولت روحانی استفاده کرده‌اند.
مصطفی داننده: سیاست به مثابه یک بازی شطرنج است که دو طرف این بازی با روش‌ها و استراتژی‌های گوناگون اهداف خود را دنبال می‌کنند. نمونه بارز این مثال رفتار امروز مخالفان دولت در قالب جبهه پایداری در مجلس شورای اسلامی است. منتقدان دولت روحانی در اولین گام شطرنج خود با روحانی به سراغ وزرای دولت او رفتند و به هر بهانه اعضای کابینه را به مجلس فراخواندند تا پاسخگوی سوالات آنان باشند.

وزرای دولت یک به یک به کمیسیون‌های مجلس می‌رفتند تا به سوالات متعدد آنان جواب دهند. این اولین گام بازی سیاسی منتقدان دولت بود، حضور وزرا در کمیسیون‌ها. حضور در مجلس می‌توانست، در کار وزرا اخلال ایجاد کند و این اصلی ترین خواست این منتقدان است.

نمایندگان مخالف روحانی در مجلس پس از چندماه از آغاز به کار دولت، گام دوم خود را آغاز کردند که آنهم، سوال از وزرا در صحن علنی مجلس و دادن کارت زرد به آنها بود. نمایندگان در آستانه یک سالگی دولت روحانی 4 کارت زرد را به ترتیب به وزرای اقتصاد، علوم ، ارشاد و آموزش و پرورش دادند.

طیب نیا، وزیری که بالاترین رای را از نمایندگان مجلس دریافت کرده بود و در این زمینه رکورد بی سابقه‌ای را به نام خود ثبت کرده بود، اولین وزیر دولت روحانی بود که نمایندگان از پاسخ‌های او قانع نشدند و وزیر اقتصاد را لایق دریافت کارت زرد دانستند.نمایندگان مجلس به ویژه قاسم جعفری، از اظهار نظر وزیر در مورد سخنان رئیس کل بانک مرکزی در مورد قیمت دلار قانع نشدند تا وزیر آرام اقتصاد با حالتی عصبانی بگوید، که از سمت خود استعفا خواهد داد.

فرجی دانا، وزیر علوم دولت روحانی پس از مدت کوتاهی که سکان هدایت وزارت علوم را به دست گرفت، مجبور شد تا راهی مجلس شود و به سوال نمایندگان مجلس پاسخ دهد. نمایندگان مجلس نهم سوال ملی 23 نفر از نمایندگان مجلس را از فرجی دانا در دستورکار خود قرار دادند. سوال نمایندگان مجلس از وزیر علوم درباره علت عدم پایبندی وزیر به تعهدات در انتصاب مدیران در این وزارتخانه مطرح شد و سیدمحمود نبویان نماینده مردم تهران به عنوان نماینده سوال‌کننده سخنانی را مطرح کرد و نمایندگان پس از شنیدن پاسخ وزیر علوم، با 73 رای موافق، 149 رای مخالف و 10 رای ممتنع از 240 نماینده حاضر در جلسه، از پاسخ‌های فرجی دانا قانع نشدند و دومین کارت زرد هم به دولت داده شد.

بعد از وزرای اقتصاد و علوم، علی جنتی هم راهی مجلس شد تا پاسخ گوی سوال حمید رسایی باشد. وزیر نزدیک به هاشمی رفسنجانی که از زمان به عهده گرفتن وزارت ارشاد، سعی کرده است تحولات گسترده‌ای را در این حوزه ایجاد کند، مورد مواخذه حمید رسایی قرار گرفت و این نماینده در سوال خود از جنتی پرسید:« دلیل تساهل و تسامحی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برابر توهین به مقدسات از یک طرف و از سوی دیگر ترویج اباحه‌گری در پرداختن به موضوعات محل اختلاف و غیر ضروری در پیش گرفته، چیست؟»

طبق دفعات گذشته، بازهم نمایندگان از اظهارات وزیر دولت روحانی قانع نشدند و با 105 رای موافق، 97 رای مخالف و 18 رای ممتنع از مجموع 225 رای سومین کارت زرد خود را تقدیم علی جنتی کردند.

فانی وزیر آموزش و پرورش دیگر وزیر روحانی بود راهی پارلمان شد تا پاسخگوی سوالات نمایندگان مجلس باشد. در این جلسه، دو سوال از وزیر آموزش و پرورش پرسیده شد که سوال نخست مربوط به سه نفر از نمایندگان(مهرداد بذرپاش، نادر قاضی‌پور و فاطمه رهبر) درباره علت به کارگیری افراد در سنین بازنشستگی در وزارت آموزش و پرورش بود و سوال بعدی مربوط به 15 نفر از نمایندگان بود.این نمایندگان نیز از وزیر پرسیده بودند که علت سیاسی بودن انتصاب مدیران وزارت آموزش و پرورش بدون منطق کارشناسی و شایسته‌سالاری چیست؟

پس از ارائه اظهارات نماینده سوال کننده و پاسخ‌های وزیر آموزش و پرورش، بذرپاش از پاسخ‌های قانع نشد مجلس اقدام به رای‌گیری کرد که نمایندگان با 71 رای موافق، 115 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 202 نماینده حاضر کارت زرد خود را به وزیر آموزش و پرورش دادند و پاسخ‌های وی را قانع کننده نداستند.

دومین گام مخالفان اما با واکنش افکار عمومی روبرو شد و بسیاری از رسانه‌ها و مردم با نگاه منفی به این عملکرد مخالفان نگریستند. مدت زمان کوتاه وزارت این وزرا باعث شده بود که جامعه این سوال را از نمایندگان بپرسند که چرا در این مدت کوتاه نمایندگان را لایق کارت زرد دانسته‌اند و این در حالی است که همین نمایندگان در مجلس هشتم و نهم طی چهارسال تنها 8 کارت زرد را به دولت محمود احمدی نژاد دادند.

همین نگاه باعث شد تا مخالفان، گام سوم خود را اجرا کنند. گامی که وزرا را به صحن علنی می‌کشاند اما دیگری خبری از کارت زرد نیست و نماینده سوال کننده از پاسخ‌های وزیر قانع می‌شود. منتقدان دولت در مورد زنگنه« وزیر نفت»، ظریف« وزیر امور خارجه» و آخوندی« وزیر مسکن و شهرسازی» این استراتژی خود را پیاده کردند.

نحوه قانع شدن نمایندگان مجلس نیز در نوع خود جالب توجه است که لازم است، آنها را مرور کنیم.

رسایی که در صحن علنی مجلس از زنگنه سوال کرده بود، پس از سخنان وزیر نفت و در پاسخ به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی گفت:« با توحه به اینکه آقای زنگنه حرفهای خود را پس گرفته‌اند و ان را اصلاح کردند من قانع شدم. با توجه به اینکه معلوم شد این حرف‌ها دروغ بوده من قانع شدم.»

رسایی در این جلسه از وزیر نفت در مورد گریه روحانی در هیئت دولت پرسید و گفت:«زنگنه در یک جلسه عمومی که صوت و فیلم آن موجود است بعد از صحبت در مورد صنعت نفت که اطلاعاتش در این مورد بوده است و من آن را پیگیری کرده ام می گوید آقای روحانی بعد از شنیدن اینکه یکی از وزرای سابق پیش یکی از شیخ های اماراتی را تا پولمان را بگیرد متاثر شده است.»

مسئله هولوکاست و سخنان ظریف در این مورد، مسئله‌ای بود که ظریف را به مجلس کشاند تا پاسخ گوی سوال کریمی قدوسی باشد. طبق استراتژی مخالفان، کریمی قدوسی نیز قانع شد. قانع شدن او هم ادبیاتی ویژه داشت. او در پاسخ به رئیس مجلس در مورد قانع شدن و یا نشدن پس از پاسخ‌های ظریف گفت:« با فرض اینکه آقای ظریف در مذاکراتشان در ژنو موضوع نابودی رژیم صهیونیستی را تاکید خواهند کرد و افسانه هولوکاست را مطرح خواهند نمود و با توجه به اینکه در آستانه سفر به ژنو برای انجام مذاکرات هسته‌ای است، اعلام می‌کنم که از پاسخ وزیر قانع شده‌ام»

نمایندگان سوال کننده از آخوندی در مورد مسکن مهر نیز از پاسخ‌های وزیر قانع شدند، تا مشخص شود، گام سوم مخالفان دولت یک استراتژی زیرکانه سیاسی است. آنها دیگر متهم به کارشکنی نمی‌شوند.
قطعا این آخرین گام مخالفان دولت نیست و قطعا تا فرا رسیدن زمان انتخابات مجلس دهم، روحانی جدال‌های سختی با مخالفان خود دارد.





1393/2/19





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن