محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830965662
صنایع دستی، رونق بخش اقتصاد روستایی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
صنایع دستی، رونق بخش اقتصاد روستایی همدان-ایرنا- باتوجه به سابقه دیرین صنایع دستی و هنرهای سنتی در اقتصاد روستاها، تقویت و توسعه این بخش از مهمترین راهکارهای اشتغالزایی در روستاها محسوب می شود.
به گزارش ایرنا صنایع دستی روستایی که به نوعی تداعی کننده بخشی از سنت های اصیل ایرانی است، نه تنها موجب اشتغال در روستاها می شود بلکه منبع درآمد مهمی نیز برای خانوارهای روستایی محسوب می شود.
زنان روستایی دوشادوش مردان با تولید صنایع دستی همراه با هنر خاص خود می توانند موجب توسعه اقتصاد خانواده و در بعد کلی آن موجب توسعه اقتصادی روستا شوند.
مردان و زنان روستایی با فعالیت هایی چون کشاورزی و دامپروری به کسب در آمد برای خانواده خود می پردازند اما در فصول سرد سال که کشاورزی و دامپروری راکد می شوند،عامل مهم و اساسی کسب در آمد خانواده روستایی نیز از کار می افتد و اینجا است که نقش با اهمیت صنایع دستی در تداوم کسب در آمد خانواده روستایی مشخص می شود.
از آنجا که اشتغال به صنایع دستی در بسیاری از روستاها، بیشتر در فصول بیکاری صورت می پذیرد، این امر در پیشگیری از مهاجرت فصلی روستاییان به شهرها حایز اهمیت است.
ایجاد اشتغال روستایی افزون بر اینکه از مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری می کند، از اضافه شدن تعداد بیکاران در شهرها نیز می کاهد.
کارشناس صنایع دستی استان همدان لازمه تحقق اشتغال روستایی در این استان را بهره گیری از ظرفیت های هنرهای سنتی و صنایع دستی دانست و تاکید کرد: باید مراکز اشتغال در روستاها تشکیل شوند.
ˈبهجت عباسیˈ افزود: بیشتر فعالان حوزه صنایع دستی استان همدان به ویژه در شهرستان های تویسرکان، نهاوند و ملایر را ساکنان روستاها تشکیل می دهند به طوریکه 80 درصد از اشتغالزایی صنایع دستی شهرستان تویسرکان در بخش روستایی است.
وی اضافه کرد: 21 روستا در سطح شهرستان تویسرکان در زمینه هنر و صنعت مبل و منبت فعال هستند که چنین قابلیتی در هیچ جای کشور وجود ندارد.
وی گفت: 661 کارگاه مبل و منبت در روستاهای اشترمل و جیجانکوه شهرستان تویسرکان فعالیت دارند و 25 درصد از جمعیت روستای سید شهاب این شهرستان به عنوان پایلوت (آزمونه) تولیدات مبل و منبت ، در این حوزه مشغول به کار هستند.
عباسی تصریح کرد: صنایع دستی یکی از سازو کارهای اقتصادی به شمار می آید که برای تولید آن از منابع داخلی مانند نیروی کار، مواد اولیه و ابزار کار که 80 در صد تولید را فراهم می کنند استفاده می شود.
وی ادامه داد: تولیدات دستی تاثیر مستقیمی بر در آمد ناخالص ملی دارد و هر گونه افزایش در میزان تولیدات و بهبود کیفیت در افزایش درآمد ناخالص ملی تاثیر می گذارد.
معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی همدان نیز با اشاره به اهمیت حفظ رشته های مختلف صنایع دستی ، از احیا 14 رشته هنرهای سنتی در این استان خبر داد.
ˈعلیرضا قاسمیˈ افزود: نگاه داشت این ارزش ها و سنت های گذشته که همان احیای صنایع دستی است به عنوان دومین منبع در آمد جمعیت بزرگ روستاییان پس از کشاورزی به حساب می آید .
وی ریشه داشتن هنرهای دستی در فرهنگ غنی همدان را از مهمترین اهداف احیای رشته های بومی ثبت ملی شده و در حال فراموشی استان عنوان کرد و افزود: حفظ و نگهداری ارزش های فرهنگی جامعه از مهمترین وظایف این اداره کل است.
وی یادآور شد: نازک کاری چوب، نمدمالی، قفل سازی، مروار بافی، قالی بافی، زین سازی، خراطی، حلبی سازی و چلنگری از رشته هایی هستند که ثبت ملی شده اند.
وی اظهار داشت: برخی از این رشته ها نظیر حلبی سازی و زین سازی در حال منسوخ شدن هستند که برای جلوگیری از این امر، به برگزاری کارگاه های آموزشی رایگان اقدام شده است.
وی با بیان اینکه صنایع دستی هر ملتی که غنای فرهنگی و سابقه تاریخی بیشتری دارد، پر رنگ ترخواهد بود، اظهار داشت: صنایع دستی برگرفته از فرهنگ اصیل یک منطقه در بعد مذهبی و اجتماعی است و متناسب با ذوق و هنر این آثار به اشکال مختلف نمود پیدا می کند.
معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی استان همدان با اشاره به اهمیت صنایع دستی در بازشناسی هویت تاریخی هر منطقه ، از برنامه ریزی برای تقویت صنایع دستی این استان خبر داد.
قاسمی با بیان اینکه 250 رشته صنایع دستی در کشور فعال است ،گفت:150 رشته صنایع دستی در استان همدان وجود دارد که 80 رشته آن فعال است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان نیز گفت: رشته های صنایع دستی واجد قابلیت اقتصادی در روستاهای این استان آموزش داده شدند و این مناطق در سال 92 محل برگزاری70 درصد از دوره های آموزشی هنرهای سنتی و صنایع دستی بوده اند.
ˈعلیرضا ایزدیˈ با اشاره به اینکه مواد اولیه و منابع انسانی موجود در روستاها نیز برای انتخاب رشته های آموزشی صنایع دستی بررسی شده است افزود: سال گذشته یک هزار و 100 هنرمند در شهرها و روستاهای این استان 12 رشته صنایع دستی را آموزش دیدند.
وی همچنین از صدور 265 مجوز مشاغل خانگی صنایع دستی در سال گذشته در این استان خبر داد و افزود: حدود 80 مجوز مشاغل خانگی این استان در مناطق روستایی بوده است.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد مشاغل خانگی برای هنرمندان صنایع دستی استان به ویژه در مناطق روستایی افزود: هنرمندان با دریافت مجوز می توانند از تسهیلات مشاغل خانگی بهره مند شوند.
وی اضافه کرد: هنرمندان صنایع دستی که متقاضی دریافت مجوز مشاغل خانگی هستند، ابتدا برای تشکیل پرونده باید به معاونت صنایع دستی مراجعه کنند.
وی بیان کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان با صدور مجوز مشاغل خانگی موجب اشتغالزایی در بخش خانگی شده است که این امر تاثیر بسزایی در درآمدزایی افراد داشته است.
ایزدی در ادامه از وجود حدود 17 هزار کارگاه صنایع دستی در استان همدان خبر داد و گفت: بیش از پنج هزار کارگاه صنایع دستی که عمده آنها مبل و منبت و مرواربافی است، در شهرستان ملایر فعالیت دارند.
وی ادامه داد:بیش از 28 هزار نفر در حدود 17 هزار کارگاه صنایع دستی استان همدان فعال هستند و شهرستان ملایر 26 درصد از سهم اشتغال صنایع دستی این استان را به خود اختصاص داده است.
باتوجه به قابلیت های منحصر به فرد روستاها به عنوان محورهای استراتژیک کشاورزی، تولیدات و بخش های مختلف اقتصادی نظیر فرآورده های غذایی و صنایع دستی و نقش انکارناپذیر آن در توسعه و استقلال کشور لذا پرداختن به مسایل و مشکلات روستاییان باید اولویت امور باشد.
همچنین ایجاد فرصت های شغلی جدید در مناطق روستایی کشور در راستای کاهش آمار بیکاری و جلوگیری از افزایش آسیب های مختلف اجتماعی و اقتصادی ضروری است.
7521/576/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
رییس کمیسیون صنعت اتاق اصفهان: برای رونق اقتصادی باید رابطه دولت و بخش خصوصی عادلانه شود
رییس کمیسیون صنعت اتاق اصفهان برای رونق اقتصادی باید رابطه دولت و بخش خصوصی عادلانه شود اصفهان- ایرنا- رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی اصفهان عادلانه شدن روابط بخش دولتی با خصوصی که یکی از بندهای قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار است را خواستار شد و گفت چنانچه این رابطه عرونق اشتغال و درآمد بخش کشاورزی در گرو توسعه صنایع تبدیلی است
رونق اشتغال و درآمد بخش کشاورزی در گرو توسعه صنایع تبدیلی است قزوین - ایرنا - مدیر صنایع اداره کل جهاد کشاورزی استان قزوین گفت رونق اشتغال و درآمد در بخش کشاورزی در گرو توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی این بخش است علی اکبری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود بدون تردید گسایجاد رونق اقتصادي نيازمند اعتماد به بخش خصوصي است
استانها شرق خراسان شمالی پرویزی ایجاد رونق اقتصادي نيازمند اعتماد به بخش خصوصي است بجنورد - خبرگزاری مهر استاندار خراسان شمالي گفت رونق و تحول در بخش هاي مختلف اقتصادي نيازمند اعتماد و حمایت از بخش خصوصي است به گزارش خبرگزاری مهر سيد علي اكبر پرويزي در نشست با مديران دسرونق بخشهای مختلف اقتصادی، نیازمند اعتماد به بخش خصوصی است
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۵ استاندار خراسانشمالی گفت رونق و تحول در بخشهای مختلف اقتصادی نیازمند اعتماد به بخش خصوصی و حمایت آنهاست به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی خراسانشمالی سیدعلیاکبر پرویزی در جلسهی نشست با مدیران مرتبط با حوزهی کار اظهار کردرئیس جمهور:امسال اقتصاد کشور را رونق بخشیده و رکود را خواهیم شکست
رئیس جمهور امسال اقتصاد کشور را رونق بخشیده و رکود را خواهیم شکست سیاست > دولت - رئیس جمهور گفت کشور نیاز به حرکت بزرگ برای حل معضلات عمومی و اساسی مثل بیکاری دارد که اولین و اصلیترین نیاز برای این حرکت بزرگ وجود ثبات است به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعواعظی: ایجاد 130 هزار شغل در بخش ارتباطات با اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی
واعظی ایجاد 130 هزار شغل در بخش ارتباطات با اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی تهران - ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت بر اساس اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی در بحث اشتغال این وزارتخانه طرحی تهیه کرده است که طی 2 سال آینده 130 هزار شغل در بخش ارتباطات ایجاد شد به گزارش خبربخش عمده مشکلات اقتصادی کشور به دست قشر زحمت کش کارگرحل می شود
بخش عمده مشکلات اقتصادی کشور به دست قشر زحمت کش کارگرحل می شود خمین - ایرنا - فرماندار شهرستان محلات گفت بخش عمده مشکلات و رکود اقتصادی کشور با حمایت از چرخه تولید توسط کارگران خدوم و زحمت کش حل می شود غلامعلی یارمحمدی روز شنبه به مناسبت آغاز گرامیداشت هفته کارو کارگر در گفتتوسعه بخش مسکن از موتورهای اصلی برای خروج از رکود اقتصادی است
توسعه بخش مسکن از موتورهای اصلی برای خروج از رکود اقتصادی است خبرگزاری پانا مدیر عامل بانک مسکن تاکید کرد همه آمارها بیانگر نقش محرک و تاثیرگذار این صنعت در توسعه اقتصادی کشور است و مسئولان به این نتیجه رسیدهاند که یکی از موتورهای اصلی برای خروج از رکود اقتصادی توسعه بخش مستعاونی الگوی توسعه اقتصاد روستایی
تعاونی الگوی توسعه اقتصاد روستایی توجه به تعاونیها در اقتصاد روستایی زمینه ساماندهی اقتصادی را فراهم کرده و سبب میشود یک روستا برند تولید در یک محصول شود زهره جوانبخت کارشناس برنامهریزی روستایی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با اشاره به اهمیت توجه به تعاونیتعيين نرخ سود سپردهها از ديدگاه رييس کل بانک مرکزي/نرخ سود بانکي بايد متناست با شرايط بخش واقعي اقتصاد باشد
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۹ ۵۸ق ظ تعيين نرخ سود سپردهها از ديدگاه رييس کل بانک مرکزي نرخ سود بانکي بايد متناست با شرايط بخش واقعي اقتصاد باشد نرخ سود سپرده هاي بانکي بايد متناسب با شرايط بخش واقعي اقتصاد کشور و آينده اي که براي شاخص هاي کلان پيش بيني شده تعيين و اعمال شود نه شاخص هايادامه رکود در معاملات خودرو/ثبات اقتصادی رونق بازارها را به دنبال دارد
عضو اتحادیه فروشندگان خودرو در گفت وگو با پانا ادامه رکود در معاملات خودرو ثبات اقتصادی رونق بازارها را به دنبال دارد خبرگزاری پانا عضو اتحادیه فروشندگان خودرو با بیان اینکه رکود در معاملات خودرو ادامه دارد گفت تثبیت نرخ کالاها و ایجاد شرایط با ثبات اقتصادی از مهمترین عوامانتقال حساب صنایع بزرگ به استان مرکزی رکن مهم اصلاحات اقتصادی است
معاون استاندار مرکزی انتقال حساب صنایع بزرگ به استان مرکزی رکن مهم اصلاحات اقتصادی است اراک - ایرنا - معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری استان مرکزی گفت انتقال حسابهای بانکی شرکتهای تولیدی و صنعتی مستقر در استان از بانکهای سایر نقاط کشور انقلابی مهم در اصلاحات اقتصادی منطقهدولت بخش کشاورزی را رونق دهد
یک نماینده مجلس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران دولت بخش کشاورزی را رونق دهد دولتمردان با کاهش موازیکاری دستگاهها سرمایهگذاری را افزایش میدهند و موجب رونق بخش کشاورزی و تولید میشوند ابراهیم نکو عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبررشد اقتصادی امسال تا 3درصد افزایش می یابد /ظرفیت مناسب بخش نفت وگاز در جذب سرمایه
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در گفت وگو با پانا رشد اقتصادی امسال تا 3درصد افزایش می یابد ظرفیت مناسب بخش نفت وگاز در جذب سرمایه خبرگزاری پانا عضو هیات نمایندگان اتاق تهران پیش بینی کرد نرخ رشد اقتصادی امسال بیش از 3 درصد خواهد بودو افزود باتوجه به بستر مناسبی که در کشور وجونماینده مجلس: الگوی اقتصاد مقاومتی در امنیت این بخش نقش دارد
نماینده مجلس الگوی اقتصاد مقاومتی در امنیت این بخش نقش دارد گلپایگان اصفهان – ایرنا- نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی گفت راهبرد مهم اقتصاد مقاومتی در امنیت و پویایی اقتصاد کشور نقش آفرین است به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمد حسین میرمحمدی روز چهارشنبه دراستاندار لرستان بر حمایت همه جانبه از سرمایه گذاری بخش خصوصی در عرصه های اقتصادی استان تاکید کرد
استاندار لرستان بر حمایت همه جانبه از سرمایه گذاری بخش خصوصی در عرصه های اقتصادی استان تاکید کرد خرم آباد - ایرنا - استاندار لرستان گفت فراهم کردن بستر مناسب برای حضور و مشارکت فعال بخش خصوصی در عرصه تولیدی و اقتصادی و حمایت همه جانبه از سرمایه گذاری های این بخش در مسیر عمران وپیشبرد برنامه های شهرک های صنعتی در راستای رونق اقتصادی حمایت می شود
معاون استاندارگیلان پیشبرد برنامه های شهرک های صنعتی در راستای رونق اقتصادی حمایت می شود رشت - ایرنا - معاون برنامه ریزی استاندار گیلان گفت پیشبرد برنامه های شرکت شهرک های صنعتی در راستای رونق اقتصادی و اشتغالزایی حمایت می شود به گزارش خبرنگار ایرنا محمدحسین اصغریان روز سه-
اقتصادی
پربازدیدترینها