واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
قصه تکراری گرانی کتاب و کاهش مطالعه تهران - ایرنا - گرانی همواره پاشنه آشیل نمایشگاه بین المللی تهران بوده و به نظر می رسد این مشکل در نمایشگاه بیست وهفتم همچنان بسیاری از علاقه مندان را از تهیه کتاب باز دارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، هر چند همه ی دلایل نخریدن کتاب نمی تواند این موضوع باشد اما می تواند شماری از دوستداران کتاب و کتابخوانی را از تهیه کتاب بیشتر محروم کند.
به نظر نمی رسد که قیمت بسیاری از کتابها بدون توجه به تورم جامعه تعیین شده باشد؛ برای تولید یک کتاب مجموعه ای از افراد از مولف تا ناشر و توزیع کننده دخالت دارند که هریک سهمی از فروش کتاب نصیب خود می کنند.
هنوز فرایند تولید کتاب و تهیه کاغذ در ایران گران است و این گرانی به طور طبیعی در بهای کتاب ها تاثیر گذاشته است. در این میان اما آنچه بیش از همه چیز حوزه کتاب را تحت تاثیر گذاشته پایین بودن سرانه مطالعه در کشور است.
فرهنگ مطالعه در جامعه قابل قبول نیست و مردم برای تهیه کتاب کمتر به فروشگاه ها مراجعه می کنند همین مساله شمارگان کتاب ها را پایین آورده است.
بخشی از مردم حاضر نیستند مقداری از درآمد خود را برای تهیه کتاب اختصاص دهند واصلا چنین نیازی در زندگی خود نمی بینند.
بسیاری از مردم هرگز در ذهنشان خرید کتاب به عنوان یک نیاز شکل نگرفته چه برسد به آنکه آن را در سبد خانوار خود قرارداده و سهمی از در آمد را به آن اختصاص دهند.
خرید کتاب در برخی از خانواده ها جزو اولویت نیست و در این شرایط سخن از افزایش شمارگان کتابها مشکلی را رفع نمی کند.
کتاب ها در حال حاضر برای همه گران نیست و بسیاری توانایی خرید کتاب را دارند ولی نمی خرند. مشکل شکل نگرفتن فرهنگ کتابخوانی و مطالعه در جامعه است.
وقتی اهمیت مطالعه به فرهنگ تبدیل نشود توزیع بن کتاب نیز مشکلی رابرطرف نخواهد کرد و همین بن ها می تواند بازار دلال ها را رونق بخشد.
میزان کتاب خوانی یکی از شاخص های پیشرفت یا عقب ماندگی علمی و فرهنگی هر جامعه محسوب می شود، بنابر این اکثر جوامع سعی می کنند کتاب و کتاب خوانی را ترویج دهند تا از لحاظ علمی و فرهنگی پیشرفت کنند.یکی از راه های این ترویج نمایشگاه های کتاب است که در اقصی نقاط کشور و به ویژه در دانشگاه ها برگزار می شود.
در این نمایشگاه تقریبا همه ی انتشارات از کتب کودک و نوجوان ، دانشگاهی، آموزشی، منابع خارجی، تا کتب فرهنگی و عقیدتی و شعر و ادبیات در یک مکان وجود دارد، و برای کسانی که در مناطقی زندگی می کنند که بسیاری از این کتب به سختی یافت می شود فرصت بسیار خوبیست تا در این مدت کتب مورد نیاز خود را تهیه کنند، و همچنین این نمایشگاه فرصت مناسبی برای ترویج مسائل فرهنگی است.
نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رویداد بزرگی است که می تواند تاثیر زیادی در افزایش سرانه مطالعه در کشور داشته باشد.
مناسب است در این نمایشگاه غرفه های خاصی برای ترغیب و تشویق مردم به کتابخوانی دایر شود. به نظر می رسد نمایشگاه تهران هنوز در بحث اطلاع رسانی و تشویق مردم به کتابخوانی و مطالعه اقدام جدی صورت نداده است.
از این رو نمایشگاه کتاب تهران باید از حالت صرف فروش کتاب خارج شود زیرا چنانچه این روند ادامه یابد حاصل آن فقط افزایش بازدیدکنندگان بدون کتاب خواهد بود.هر چند نمایشگاه امسال با تغییرات جزیی فعالیت خود را آغاز کرد اما چه خوبست این تغییرات به رونق کتابخوانی و مطالعه در کشور نیز منجر شود.
کمتر از دو روز دیگر به پایان یافتن بیست و هفتمین دوره برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در مصلی تهران باقی مانده است ، فرصت را غنیمت شماریم و ساعاتی را با دنیای بی انتهای کتاب بگذرانیم .
فراهنگ (5) ** 1569**1601**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]