واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
همایش علمی طب الرضا (ع) در مشهد آغاز شد مشهد - ایرنا - چهارمین همایش علمی پژوهشی طب الرضا (ع) و آیین گشایش برنامه های دانشگاهیان جشنواره بین المللی امام رضا (ع) روز چهارشنبه در مشهد آغاز شد.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این همایش گفت: سبک زندگی اسلامی بر مبنای برخورداری از حیات طیبه است و سلامتی اولین قدم برای رسیدن به این جایگاه می باشد.
ˈمحمد خدادوستˈ افزود: بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامتی به معنای داشتن سلامت جسمی، روحی، روانی و اجتماعی در هر فرد می باشد که جنبه معنوی سلامت نیز به این تعریف اضافه شده است.
وی اظهار داشت: در جهان بینی اومانیستی و لذت گرایی، صرفا هویت جسمی و روحی و روانی انسان مورد تاکید است، در حالیکه در مکاتب الهی جنبه معنوی و روحانی انسان از اهمیت ویژه و قابل توجهی برخوردار می باشد.
وی تصریح کرد: بر اساس این رویکرد اگر کسی می خواهد سالم باشد باید فضایل اخلاقی را نیز در خود داشته باشد، یعنی انسان گناهکار مانند دروغگو و حسود، برخوردار از سلامتی نیست.
خدادوست در ادامه با بیان اینکه بزرگان اخلاق و آداب طبیب و مراقبان بیمار را پیش نیاز اثر بخشی معالجات می دانند، افزود: بر اساس این دیدگاه قدم اول در ارائه فن و هنر طبیب اعانت طبیب بر طبیعت است که به آن ˈطبیعت مدبرهˈ گویند.
وی گفت: طبیعت مدبره یعنی هر انسان، کوچک شده ای از ارائه مطلق خداوند است.
وی خاطر نشان کرد: طبیب و حکیم واقعی کسانی هستند که علاوه بر طبابت به 10 علوم دیگر نظیر قرآن، حدیث، اخلاق، حکمت، فقه، فراست و نجوم نیز تسلط داشته باشند.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت ادامه داد: هم اکنون جای حکیم پروری در دانش و آموزش پزشکی ما خالی است و دانشگاه های ما آموزه های مکاتب غربی را در این زمینه اجرا می کنند.
وی تاکید کرد: کشور ایران اسلامی با تمدن غنی در زمینه طب ایرانی و اسلامی هم اکنون میراث ارزشمندی برای پیاده سازی آموزه های طب سنتی در جهان به شمار می رود.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این همایش گفت: واژه طب الرضا (ع) مفهوم گسترده ای است که وقتی سخن از آن به میان می آید، رابطه جدی بین علم و دین مطرح است و بدین جهت باید از تحلیل و بحث در این باره نهراسیم.
حجت الاسلام ˈمهدی ابراهیمیˈ نهادینه سازی طب سنتی در کشور را مستلزم توجه به برخی از اصول دانست و افزود: این رشته درمانی باید بر مبنای کرامت انسانی بنیانگذاری شود و از سوی دیگر از روش تحقیق طب جدید استفاده کند و درمان های آن باید سهل و آسان باشد.
دبیر اجرایی همایش سراسری علمی و پژوهشی طب الرضا (ع) نیز در حاشیه این همایش به خبرنگاران گفت: 203 مقاله از متخصصان و صاحبنظران علوم پزشکی و حوزه سراسر کشور به دبیرخانه این همایش ارسال شده است.
ˈهادی منوریˈ افزود: از این تعداد 10 مقاله به صورت سخنرانی و 80 مقاله در قالب پوستر طی دو روز برگزاری این همایش ارائه خواهد شد.
وی با بیان اینکه بقیه مقالات ارسال شده در کتاب خلاصه مقالات منتشر می شود، بیان داشت: رونمایی از اسناد قدیمی دارالشفای امام رضا (ع) در مشهد مربوط به بیش از 400 سال قبل از دیگر بخش های این همایش است.
وی تبیین طب سنتی و اسلامی و آشنایی آحاد جامعه با دستاوردهای آن و آشنایی مردم با اصول طب اسلامی در سیره نبوی و ائمه معصومین (ع) را از مهم ترین اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد.
دبیر جشنواره بین الملی امام رضا (ع) نیز در این آیین گفت: امروز همزمان با آغاز همایش طب الرضا (ع)، شاهد گشایش بخش دانشگاهیان جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در سال جاری هستیم که این برنامه ها تا دهه کرامت ادامه دارد.
ˈسیدجواد جعفریˈ افزود: پایه گذاری فعالیت های علمی در سیره امام هشتم (ع) و بخش دانشگاهیان یکی از مباحثی بود که جای آن در این جشنواره خالی بود.
وی اظهار داشت: در این راستا 9 دانشگاه مستقر در مشهد و استان خراسان رضوی نظیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نور برای ترویج فرهنگ رضوی بر اساس اصول علمی فعالیت دارند./2
7487 /664/ 330
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]